Onsdag den 15. December 2004


Trafiksikkerhed på 2 skoler

Trafiksikkerheden omkring Vadgård og Egegård skoler skal nu forbedres, bestemte Trafik- og Teknikudvalget mandag.

Vadgård Skole kan vente sig en omfattende ændring af p-pladsen foran hovedindgangen, og der bliver etableret yderligere p-pladser og sikre fodgængerarealer omkring skolen.

Ved Egegård Skole flyttes den eksisterende vejlukning ved Skyttestien til umiddelbart øst for indkørslen, og der bliver lavet vejchikaner mellem Rensdyrvej og skolen.

Sagerne skal nu op i økonomiudvalget.


Almen bolig forsøgt udlejet 97 gange

Situationen ’akut boligmangel’ skal tages med et gran salt, når det handler om boligmangel i Gladsaxe.

En moderne treværelses lejlighed i Egegårdsvænge har således været tilbudt hele 97 personer på ventelisten, førend en ansøger tog imod boligen.

Dette er et ekstremt tilfælde, men boligselskaberne melder, at det ikke er usædvanligt, at 10-12 boligsøgende skal tilskrives, før boligen så også endeligt bliver udlejet.

En opgørelse fra oktober i år fra Landsbyggefonden fortæller, at der på landsplan står næsten 1.500 almene boliger ledige, dog i begrænset omfang i Storkøbenhavn.

Men meldingerne fra den kommunale boligformidling siger klart, at der det seneste år har været en vigende efterspørgsel efter boliger i Gladsaxe.


Kommune har egenkapital på 2,3 milliarder

Gladsaxe kommune er en solid butik med en egenkapital på 2,3 milliarder kroner, viser et regnskab overfor indenrigsministeriet, der også inkluderer værdien af grunde og bygninger.

De materielle aktiver udgør alene 3,7 milliarder, og så er der altså passiver for 1,4 milliard kroner.

Værdien af de kommunale grunde og bygninger er opgjort til 3,2 milliarder kroner. Med dagens priser i dette område, så ville den reelle salgspris være meget højere. Men det er nu ikke så aktuel, for hvem går og tænker på at sælge fx rådhuset eller en af skolerne.


Et års fængsel til unge røvere

To 17-årige drenge fra Herlev er ved retten i Gladsaxe blevet idømt tre måneders ubetinget og ni måneders betinget fængsel efter et røveri mod en Netto-butik på Sydfrontvej.

Røveriet foregik 23. november, hvor de to iført hætter og pistoler truede personalet til at udlevere penge fra kasseapparaterne. Da det gik for langsomt, flåede de pengeskufferne ud og stak af med dem.

En politipatrulje runderede efterfølgende i området og fik efter 20 minutter kontakt til de to.

Under afhøringen om natten indrømmede de røveriet og henviste politiet til gemmestedet for pengene.

De to 17-årige skyldte angiveligt penge væk, som skulle falde her og nu.

Ingen af de to er kendt for lignende kriminalitet tidligere.