Torsdag den 16. December 2004


Miljøpris til Tingel Tangel

Det at skabe et godt lokalmiljø og en god atmosfære i Gladsaxe Kommune er noget af det, som forretningen Tingel Tangel har imødekommet og den har derfor modtaget dette års Miljøpris fra Gladsaxe Miljø- og Energiråd.
Forretningen Tingel Tangel har en bred vifte at brugskunst på hylderne. Man kan blandt andet finde stentøj og lertøj, som bliver brændt på ældgammel japansk manér. I forretningen er der også smykker, tasker, planter og gammeldags julepynt fra Danmark, Frankrig, Tyrkiet og Jordan.
Helene Fridan, der er ejer af Tingel Tangel, kommer her med sit bud på hvorfor Miljøprisen er gået til hende: "Jeg tror at det har meget med at gøre at mennesker har brug for en samtale et sted, jeg har oplevet at når folk kommer herned, så har de brug for at tale sammen om alt løst og fast […] folk har brug for at kende hinanden og komme hinanden mere ved."

Startskud på renovering af skøjtehal

Hvad kan man få for 25 millioner kroner? I hvert fald ikke en ny skøjtehal, der kan bruges til noget, har byrådspolitikerne i Gladsaxe måttet sande.
Gladsaxe skøjtehal har ellers været nedrivningsmoden nærmest i årtier, men da en helt ny hal ville blive for dyr i forhold til de politiske prioriteter, så bliver den gamle hal i stedet renoveret for et tocifret millionbeløb de kommende år.
Startskuddet gik i denne uge, hvor kultur-, fritids- og idrætsudvalget i første omgang frigav en million til projekteringsfasen.
I 2005 bliver kølecentralen udskiftet, baneoverfladen renoveres og nye bander sat op.
I 2008 følger så en 15 millioner kroner dyr renovering af hallens tag og gavle, og så bliver der etableret en ny klimastyring.
Til sammen 25 millioner, hvis altså licitationerne kommer til at holde, og der i øvrigt ikke dukker ubehagelige bygningsmæssige overraskelser op undervejs.

Ærlighed koster skure

Et ægtepar på Udmarken i Søborg ærgrer sig i dag godt og grundigt over deres egen ærlighed overfor bygningsmyndighederne.
I forbindelse med en ansøgning om en udestue søgte parret nemlig også at få lovliggjort to skure, der ligger på grunden, og som også lå der, da de for 20 år siden købte ejendommen.
Udestuen fik parret lov til at bygge, men skurene, som der aldrig var givet tilladelse til at bygge, de skulle rives ned.
For selvom naboerne har skrevet under på, at skurene ikke generer dem, så er der ifølge lovgivningen for meget skur for tæt på skel.
Hverken klager til statsamtet eller borgmester har nyttet noget. Og tirsdag fik den kommunale bygningsmyndighed også den politiske blåstempling på nedrivningsafgørelsen, idet trafik- og teknikudvalget fastholdt indstillingen.

Nej til salgsbanner ved TV-byen

Sjælsø Gruppen, der ejer TV-byen og er ved at omdanne den til nyt boligområde, får ikke lov til at reklamere for boligerne på det mest oplagte og synlige sted, nemlig på højhuset i TV-byen.
Her var det ellers tanken at sætte et 150 m2 stort banner op på den østvendte gavl, altså den ud mod motorvejen, hvor tusinder og atter tusinder potentielle kunder ellers defilerer forbi hver dag.
I afslaget siger kommunen, at det godt nok er normalt med et informationsskilt ved byggeri, men at kæmpebanneret med teksten "600 boliger – salget er startet" vil virke meget dominerende i forhold til omgivelserne.
Endelig mangler der stadig den detalje, at der ikke endnu er meddelt byggetilladelse til hele det nye boligprojekt.