Tirsdag den 21. December 2004


V: Energifråds med borgernes penge

Gladsaxe kommune frådser ikke bare med energien men også med skatteborgernes penge.
Det mener venstres Ebbe Skovsgaard, med henvisning til resultatet af elselskabernes
konkurrence "årets elsparekommune", hvor Gladsaxe i år blev placeret som nummer
henholdsvis 87 og 143 ud af 151 kommuner:
"Det er jo simpelthen en katastrofe, at Gladsaxe kommune ligger og roder rundt nede i bunden, som resultatet viser. Gladsaxe er nummer 143 ud af 151, og det er jo lige før, det er en katastrofe, Gladsaxe er jo ikke speciel. Når man ser på listen, er der mange andre kommuner, som klarer sig væsentligt bedre, og det er ikke fordi Gladsaxe er speciel, vi kan sagtens sammenligne Gladsaxe med tilsvarende kommuner, som ligger væsentligt bedre på listen her. Jeg synes, det er noget, man bør kaste sig endnu mere over. At man får en forklaring fra borgmesteren om, at nu ser prognosen sådan her ud, det er ikke tilfredsstillende, jeg synes, man skal gøre endnu mere ved det. Det ville være en skam hvis Gladsaxe til næste år skal vise et tilsvarende dårligt resultat, det synes jeg er for dårligt, jeg synes det er energifråds med borgernes penge".

Skåret i ansigt under julefrokost

Der skulle 36 sting til at få lappet en 21-årig mand sammen, der fredag aften blev skåret i ansigtet med en ølflaske.
Under en, hvad politiet beskriver som animeret julefrokost på Provst Bentzons Vej i Søborg, kom to mænd op at toppes, angiveligt om et kvindeligt bekendtskab.
Den yngste af mændene, en 19-årig, der er kendt for tidligere voldsepisoder, angreb med en ituslået flaske og fik altså molesteret godt og grundigt om på den 21-åriges ansigt.
Den 19-årige er foreløbig fængslet frem til den 23. december.

Lukning af svømmehal går ud over fodboldbaner

Fodboldbanerne ved Gladsaxe sportscenter bliver ringere de næste tre år.
Det er en af konsekvenserne af et underskud på 1,3 millioner kroner i centret i 2004.
Underskuddet stammer primært fra manglende entreindtægter fra to længerevarende lukkeperioder af svømmehallen, senest her i hele december måned.
Pengene bliver så i stedet hentet ind på flere forskellige konti dækkende hele sportscentret.
Som nævnt står fodboldbanerne for skud. De vil kun blive gødsket halvt så mange gange, hvilket vil forringe kvaliteten, dog ikke så meget, at der ikke kan spilles på dem.
Renoveringen af bygninger og de udendørs arealer bremses op, og der er stort set ikke den konto, der ikke er blevet endevendt for at dække underskuddet.
Politikerne i kultur-, fritids- og idrætsudvalget har sagt god for centrets plan for at indhente underskuddet hen over de næste tre år.

Nyt indskolingshus i Mørkhøj

Et nyt indskolingshus med plads til 126 elever står formentlig klar til brug til foråret 2006:
Det er Enghavegård skole i Mørkhøj der skal have et nyt indskolingshus for elever fra
børnehaveklasse til og med 3. klasse, og børne- og undervisningsudvalget skal på sit møde i dag drøfte programoplægget og tidsplanen for projektet.
I indskolingshuset er der undervisning og fritidsaktiviteter i fælles lokaler, og lærere og
pædagoger arbejder tæt sammen, og dermed skulle børnene gerne opleve skolestarten som en sammenhængende helhed.
Det foreslås, at det nye indskolingshus bliver placeret i forlængelse af den eksisterende
indskoling på Enghavegåds skoles østlige areal og udført i samme materialer og
konstruktioner som det nuværende.
Derudover skal der også opføres en ny legeplads, som formentlig kommer til at ligge der, hvor der i dag ligger en pavillonbygning med SFO, som skal rives ned i forbindelse med
byggeriet af det nye indskolingshus.
Der er afsat godt 15 millioner kroner på budgettet til det nye indskolingshus.

Aktivcentret hedder Aktivcentret

Aktivcentret på Telefonvej i Buddinge hedder også Aktivcentret, når det til næste år rykke nogle numre op ad gaden til helt nyindrettede lokaler.
Husrådet i det nuværende center har ellers afholdt en konkurrence om et nyt navn. Navne som Telefonfabrikken, Kulturfabrikken, Trivselscentret og Kulturhuset har ellers været bragt frem, men foreløbig bibeholdes altså det oprindelige navn. Så må tiden vise, om det nye sted og de nye aktiviteter vil anspore til en senere navneændring.