Onsdag den 4. Februar 2004


Ansatte på kursus i legepladssikkerhed

Medarbejderne i de kommunale småbørnsinstitutioner skal på kursus i sikkerhed.

En gennemgang af seks institutioner sidste efterår afslørede, at sikkerheden på flere af

legepladserne simpelthen ikke er god nok. Undersøgelsen viste også, at medarbejdernes viden om sikkerhedsregler ikke er tilstrækkelig, og derfor skal de ansatte nu på et kursus, hvor de bl.a. skal lære selv at foretage en risikovurdering af legepladsen.

Der er 68 småbørnslegepladser i Gladsaxe, og de skal i løbet af de kommende måneder

igennem et større sikkerhedstjek. En arbejdsgruppe har vurderet, at der minimum skal udføres sikkerhedsarbejde for 1,5 millioner kroner.

Men førend arbejdet overhovedet kan gå i gang skal der først gives grønt lys i byrådet, og sagen er til behandling på byrådets møde i aften.

Og vi sender direkte fra mødet på denne kanal fra klokken 18, med genudsendelse i morgen torsdag klokken 9.30.


Politikere skal ikke på hyggetur

Gladsaxes politikere tager ikke på ferie på skatteborgernes regning.

Det fastslår formanden for socialudvalget, efter at der tidligere her i Nyhedsmagasinet er

blevet rettet kritik af en planlagt studietur til den kroatiske venskabsby Split.

Kritikken kommer fra Venstres Lone Yalcinkaya, som har meldt afbud til turen, fordi hun ikke mener socialudvalget skal på studietur men derimod på hyggetur for skatteborgernes penge. Men det er ikke tilfældet, siger udvalgsformand Erling Schrøder:

"Nej det skal vi ikke. Et fagudvalg kan besøge en af vore venskabsbyer én gang i en valgperiode, for at lære byen at kende. Det er noget vi har besluttet for mange år siden. Og skal man af sted til alle vore 17 venskabsbyer, så tager det 68 år. Så der er skam god mening i at tage af sted. Og vi kan lære noget af vore venskabsbyer og de kan lære noget af os, vi kan udveksle erfaringer. Og det er jo hele formålet med at have en venskabsby. Og vi skal nok få et godt udbytte af en sådan tur".


Stole-tyv snuset op

En 33-årig mand fra Bagsværd blev natten til mandag sporet op af politihunde efter et indbrud på Novo kort fra mandens bopæl på Bagsværd Hovedgade.

Det er anden gang inden for 14 dage, at Novo har været udsat for indbrud, hvor tyvene målrettet er gået efter Arne Jacobsens berømte stol Svanen, som rask væk kan sælges for 30.000 kroner.

En af politiets hundepatruljer var tilfældigvis i området og nåede hurtigt frem til stedet. Herfra var det blot at følge sporet til mandens kælderrum, hvor der blev fundet fire stole.

Fire andre stole fra et tidligere indbrud er væk.

Politiet søger nu en medgerningsmand til indbruddene samt en hæler, der har aftaget stolene.


70 indsigelser mod seniorbyggeri

Modstanderne af det foreslåede seniorbofællesskab på Søborg Parkallé har været særdeles aktive i den høringsperiode, som netop er afsluttet.

I sidste uge udløb fristen for at komme med indsigelser og ændringsforslag til det lokalplanforslag, der skal gøre det muligt at bygge på det 6.500 kvadratmeter store græsareal bag ved Søborg Torv. I alt er der kommet 70 tilkendegivelser, langt de fleste naturligvis fra modstanderne, som bl.a. gør indsigelse mod placeringen af

seniorbofællesskab og foreslår alternative placeringer som Tinghøjvej og Tv-byen.

Der er også kommet spørgsmål vedrørende ejerforholdet af græsplænen og så har nogle borgere udtrykt

bekymring over, at byggeriet vil medføre ekstra biler i området.

Endelig går nogle af indsigelserne på, at det foreslåede byggeri slet ikke er egnet til seniorer, fordi der er trapper.

Tilhængerne af seniorbofællesskabet har benyttet høringsperioden til at tilkendegive deres

tilfredshed med projektet.

Lokalplanforslaget er til 2. behandling formentlig i april.


Emilce på tinge

Emilce Nielsen, medlem af Gladsaxe byråd for Enhedslisten, skal nu kæmpe med 18 af sine rød-grønne kammerater om en opstilling i en af de sikre kredse, der kan give en plads i folketinget ved valget om knap to år.

På grund af partiets rotationsregler kan to af de nuværende folketingsmedlemmer ikke genopstille, heriblandt er Søren Søndergaard fra Gladsaxe.

De nittens placering i valgkredsene bliver afgjort ved en urafstemning af de delegerede på Enhedslistens årsmøde i marts.