Torsdag den 5. Februar 2004


Integrationsråd ser frem til værested

Et projekt med et værested for foreløbig 12 unge i Høje Gladsaxe vækker glæde i integrationsrådet, selvom erfaringerne fra et lignende sted i Værebro Park mildt sagt har været dårlige.
Her udnyttede en gruppe unge uden voksenopsyn værestedet som narkocentral og til opbevaring af våben.
Integrationsrådets formand, Kirsten Schalburg, forklarer her, hvorfor rådet alligevel ser frem til et nyt værested:
"Vi har en god analyse af, hvad der sker omkring de unge. Der er to voksne engagerede medarbejdere tilknyttet værestedet, og så giver de unge selv udtryk for, at de vældig gerne vil tilbage til et normalt liv igen. Socialt har værestedet også den dimension, at der kan tilbydes hjælp til lektier og måske også til at bane vej til et arbejde".

Bred opbakning til grønt aktivitetscenter

Om ca. et halvt år åbner det grønne aktivitetscenter i underetagen på Gladsaxe hovedbibliotek.
Rammerne er allerede på plads, og i går sagde et stort flertal af byrådet god for selve
programoplægget for det nye miljøcenter, hvor der blandt andet skal være mulighed for
at lave udstillinger, foredrag og økologiundervisning.
Et bredt flertal af byrådet bakker op om projektet, blandt andet SF´s Ida Krogh, som dog er
en anelse bekymret for pladsforholdene i centret:
"Miljøudvalgets formand Lis Smidsholm opremsede jo en fantastisk mængde af aktiviteter. Men er der nu plads til det hele? For det var jo meget".
Kun Dansk Folkeparti stemte imod projektet. Klaus Kjær sagde:
"Jeg vil gerne benytte lejligheden til at spørge både venstre og konservative: er det helhjertet I går ind for det her grønne aktivitetscenter? Eller er det som et led i det budgetforlig der er indgået? Er det den kamel som I måtte sluge?".
Til det sagde venstres Ebbe Skovsgaard:
"De aftaler venstre er med i dem står vi selvfølgelig ved. Vi løber ikke fra pladsen i utide. Og vi føler vi har været med til at redde Søborg Torv, den del af torvet, som kunne have været smadret, hvis der var kommet et grønt skur op at stå der".

Flere bruger elektronisk selvbetjening

Borgerne i Gladsaxe bliver i højere og højere grad væk fra det lokale rådhus.
Til gengæld kommer der så mange desto flere på den kommunale hjemmeside på internettet.
Nye tal viser, at 7.500 hver måned besøger den elektroniske selvbetjening, og dermed undlader at forstyrre det administrative personale direkte.
Fem fuldtidsansatte har derfor helt kunnet spares væk og yderligere 15 ventes at kunne spares de kommende år.
På den kommunale internethjemmeside, der hedder gladsaxe.dk, kan der i øjeblikket hentes 75 forskellige elektroniske blanketter og 33 selvbetjeningsløsninger.

Bogcafe på lokalbiblioteker

To filialbiblioteker i Gladsaxe starter nu egentlige bogcafeer, hvor lånerne kan komme til at høre mere om nogle af de bøger, som bibliotekarerne brænder for.
Det er tre bibliotekarer på Værebro og Mørkhøj biblioteker, der står bag initiativet, der både vil inddrage nogle af de nyeste bøger og nogle af ældre dato, som fortjener en større udbredelse.
Der vil også komme indlæg om den nordiske krimis fortræffeligheder, hvor især svenskerne har gjort sig gældende i nogle årtier, men hvor også nordmændene er ved at komme godt efter det.
Bogcafeerne er tænkt som dialogmøder med læserne til gensidig inspiration og fornøjelse.
Første cafe er på Værebro bibliotek onsdag den 18 februar kl. 19.30, og næste er på Mørkhøj bibliotek onsdag den 25. februar kl. 20.