Fredag den 6. Februar 2004


Grundejere kæmper for grønt friareal

Modstanderne af det foreslåede byggeri af et seniorbofællesskab på Søborg Parkallé
har fået en stærk allieret på sin side.
Der er kommet i alt 70 indsigelser i løbet af høringsperioden, og én af dem kommer fra
sammenslutningen af grundejerforeninger:
"Vi har fået henvendelser fra de lokale grundejerforeninger i området, og de har spurgt, hvad vores holdning er. Og vores generelle holdning er, at vi er stærkt modstander af fortætning i boligområder", siger Niels Lundsberg, formand for sammenslutningen af grundejerforeninger.

Stedkendte røver posthus

Bagsværd posthus blev onsdag kort før lukketid udsat for væbnet røveri.
To maskerede mænd var via en læsserampe trængt ind i posthusets baglokale, hvor de
truede en kvindelig og mandlig postmedarbejder med en pistol og tvang dem til at udlevere en værdipostsæk.
Postarbejderne var ved at læsse en postbil med pakker og sække, og værdisækken var den sidste, der manglede at komme ind i vognen.
Både den efterfølgende flugtrute og selve udførelsen af røveriet tyder umiddelbart på stedkendte folk, vurderer fungerende leder af røveriafdelingen hos Gladsaxe politi, Ole Nielsen.
Den ene røver beskrives som spinkel af bygning, 18-22 år, omkring 170-175 centimeter høj, og så talte han dansk med udenlandsk accent. Han var iført en sort jakke af mærket Northface, havde mørke bukser på og var maskeret med et lyst tørklæde.
Den anden beskrives som 20-25 år, 175-180 centimeter høj, og han bar en sort jakke med hætte og sorte bukser.
Efter røveriet kort før kl. 18 løb de to røvere ud på parkeringsarealet bag ved posthuset, over S-togsbanen og til Birkevænget.
Postsækken indeholdt 2.000 kroner i kontanter samt 56 anbefalede breve fra boligselskabet KAB.
Ud over oplysninger om de to røvere, så vil politiet gerne høre, hvis nogen skulle falde over brevene eller postsækken, som er af den velkendte grå slags med et påtrykt rødt postmærke. Sækken måler 95x80 centimeter.
Gladsaxe politi har telefon 39 69 14 48.

Nej - og atter nej til LIDL

Den tyske supermarkedskæde LIDL må se sig om efter en anden placering end den ønskede nær Buddinge station, hvis den vil gøre sig forhåbninger om at etablere sig i Gladsaxe.
Som tidligere fortalt i Nyhedsmagasinet så har LIDL fået nej i økonomiudvalget til at opføre et discount-supermarked på Buddingevej, på den grund hvor Buddinge Trælast ligger i dag.
Dansk Folkeparti har efterfølgende stillet spørgsmålstegn ved den politiske behandling af
projektet, og på byrådets møde i denne uge opfordrede partiet derfor borgmesteren til at kigge på sagen én gang til og tage et møde med LIDL. Men det afviste borgmester Karin Søjberg Holst.
"Jeg finder ikke, at der på baggrund af det hændelsesforløb der hidtil har været, er behov for et møde med LIDL. Jeg har i et brev til LIDL oplyst, at der ikke i den beslutning økonomiudvalget har truffet ligger en generel modvilje mod at etablere discountsagligvarebutikker i Gladsaxe, men at det bygningsmæssige koncept som LIDL hidtil har præsenteret for kommunen ikke svarer til kommuneplanens intentioner for det område som LIDL ønsker at placere en butiksbygning i", lød det fra Gladsaxes borgmester på byrådets møde tidligere på ugen.

Novo-overskud skæpper i kommunekasse

Med et overskud i 2003 på næsten fem milliarder kroner har Novo Nordisk øget fortjenesten med 19% i forhold til året før.
Koncernens hovedsæde ligger i Bagsværd, og derfor har Novo stor betydning for pengestanden i kommunekassen, siger skattechef Tove Smidt: "Der falder da lidt af til os, det har vi kunne se de andre år, hvor Novo har haft gode regnskaber. Men vi afleverer også mere og mere til andre kommuner, fordi Novo ekspanderer virksomheden den vej. Men der kommer stadig et pænt beløb i kassen. Jeg kan ikke komme med eksakte tal, men i de officielle regnskaber for kommunen kan vi se, at 20% af selskaberne giver 80% af skatterne. Og det er klart, at Novo som kommunens største virksomhed er med til at bidrage væsentligt".

1,5 millioner til renovering af legepladser

68 småbørnslegepladser skal i løbet af det næste års tid renoveres for omkring 1,5 millioner kroner, for at kunne leve op til de gældende sikkerhedsstandarder.
Men det betyder ikke, at legepladserne i dag er farlige, siger formanden for børne- og undervisningsudvalget, socialdemokraten Trine Græse:
"Nej, det er de ikke. Det kunne det godt lyde som om, når vi nu skal bruge 1,5 millioner på sikkerhedsreparationer. Men det skyldes fortrinsvis, at der er kommet nye standarder for legepladsikkerhed, og vi vil selvfølgelig gerne leve op til de nyeste standarder".