Torsdag den 12. Februar 2004


Forbud mod mobiltelefoner

En vigtig og stor del af mange menneskers, især unges, hverdag bliver nu forbudt i omklædningsrum i idrætsklubber og svømmehaller i Gladsaxe.
Mobiltelefoner skal nemlig fremover blive i tasken eller jakkelommen og må ikke være i brug de pågældende steder, siger stadioninspektør på Gladsaxe sportscenter, Jens Christian Olesen:
 
"Baggrunden er, at mobiltelefonerne i dag fås med kamera, og så er det nemt lige at tage et foto i et omklædningsrum eller baderum og efterfølgende fx lægge det ud på nettet eller sende det som en sms. Det skal brugerne vide, at der nu er forbud mod. Hvis folk ikke retter sig efter forbuddet, så kan det ende med en bortvisning".
 
Forbuddet mod mobiltelefoner skal diskuteres og besluttes i brugerbestyrelserne på de enkelte idrætsanlæg, første gang i bestyrelsen for Bagsværd svømmehal og stadion på et møde på onsdag.

Farten dalet i boligkvartererne

Målsætningen om at sænke hastigheden i Gladsaxes boligkvarterer er gået i opfyldelse.
Det viser den seneste og endelige evaluering af zone 40-projektet:
 
"Vores evaluering, som også indebar en spørgeskemaundersøgelse, den viste, at ca. 70% af de adspurgte foretrak 40 km/t eller lavere hastighed. Og så var der 16% som foretrak den daværende hastighedsbegrænsning på 50 km/t. Så vi har i hvert fald fået en tilkendegivelse fra borgerne om, at hovedparten synes, det var en god idé at vi sænkede hastigheden i boligkvarterne".
 
"Og det har også betydet, at gennemsnitshastigheden på vejene er reduceret med ca. 19%. Og vi havde en målsætning der sagde 15% lavere gennemsnitshastighed efter projektet var gennemført", fortæller Martin Willerup fra den kommunale vej- og parkafdeling.

Malermester bedragerisigtet

Efter næsten tre års efterforskning bliver der nu rejst tiltale mod en 49-årig malermester fra Bagsværd for omfattende svindel med moms og skat.
 
I alt mener skattevæsenet og politiets bedrageriafdeling, at maleren har unddraget 300.000 kroner i moms og en halv million i skat gennem 1990erne.
 
Told og skat fik mistanke til manden i 2001, og politiet ransagede malerens bolig og kontor.
Siden er mapper med bilag og regninger blevet gennemgået, hvilket altså i denne uge resulterede i sigtelsen for omfattende bedrageri.

Klager over naturen koster

Hver klage til Naturklagenævnet kommer fra 1. marts til at koste et gebyr på 500 kroner.
Men indførelsen af gebyret kommer ikke til at stoppe klagestrømmen fra en af de flittigste brugere af systemet, den lokalpolitiske liste, Gladsaxelisten.
 
"Det her kommer til at virke som en boomerang for miljøministeren. Nu vil vi bare lade de fire ugers indsigelsesfrist til Naturklagenævnet gå og så henvende os til Tilsynsrådet i stedet for. De er så nødt til at indhente udtalelser fra miljøministeriet, fordi de ikke selv har forstand på den slags sager. Så den gode side af gebyrsagen er, at ansvaret nu kommer tættere på ministeren. Vi kan kun råde folk til at lade nævn være nævn og så gå til Tilsynsrådet".
 
Klagegebyret indføres 1. marts. Der er dog nogle undtagelser, fx klager over afgørelser om ekspropriation ifølge planloven og naturbeskyttelsesloven.

Livligere debat med taletidsbegrænsning

Varigheden af de månedlige sammenkomster i Gladsaxe byråd er et tilbagevendende
samtaleemne.
Et byrådsmøde under fire timer efterhånden hører efterhånden til sjældenhederne, og
konsekvensen er, at tilhørerne falder fra.
 
Men Gladsaxe er ikke de eneste, som har erfaringer med lange byrådsdebatter.
Som vi fortalte i Nyhedsmagasinet i går, så har Frederiksberg, som den første kommune i
landet, indført taletidsbegrænsning i byrådssalen.
 
"Visionen er at skabe en mere livlig debat i kommunaldebat, så vi både for præciseret de enkelte taler, samtidig med at vi får en dynamik og en dialog ind i mødet, som måske kunne give dels nogle bedre debatter og dels være mere interessante for borgerne at overvære", siger vicekommunaldirektør i Frederiksberg kommune, Bjørn Thomsen.