Tirsdag den 17. Februar 2004


Kirken nedlægger veto mod byggeri i Tv-byen

Det planlagte byggeri af Gyngemosepark i TV-byen er i strid med loven.
Det mener Stiftsøvrigheden for Helsingør som nu, på vegne af Mørkhøj kirke, har nedlagt veto mod det forslag til lokalplan, der skal bane vej for det nye byggeri.
Stiftsøvrigheden henviser til en paragraf i naturbeskyttelsesloven der siger, at der ikke må opføres byggeri på over 8,5 meter inden for en afstand af 300 meter fra en kirke, medmindre den i forvejen er omgivet af bymæssig bebyggelse.
Som vi fortalte i Nyhedsmagasinet i sidste uge, så er Mørkhøj kirke, ifølge amtet, ikke
omfattet af kirkebeskyttelseslinien.
Men den afgørelse er stiftsøvrigheden bestemt ikke enig i.
 
Gladsaxe-borgmester Karin Søjberg Holst siger:
"Jeg er meget overrasket over det brev, som stiftsøvrigheden har sendt. Vi har jo tidligere haft diskussioner omkring kirkebeskyttelseslinier, og den eneste kirke i Gladsaxe, som er omfattet af kirkebeskyttelseslinien, det er Gladsaxe kirke. Det er i hvert fald hvad amtet har fortalt os. Og den ligger jo forholdsvis langt væk fra TV-byen. Så jeg mener, at stiftsøvrigheden simpelthen tager fejl", siger borgmesteren.
 
Men den konservative Lars Abel mener ikke, man skal undervurdere stiftsøvrighedens
henvendelse:
"Ud fra en mere formel betragtning så skal man lade være med at undervurdere, at der kommer en sådan henvendelse fra stiftsøvrigheden. Nu er det jo således, at det er borgmesterens ansvar, at alle er blevet hørt på korrekt vis. Vi havde jo en problemstilling ikke bare omkring Gladsaxe kirke, som jeg er enig med borgmesteren i hidtil er blevet udpeget som det eneste sted, der er et problem, men omkring omsorgscentret Bakkegården, hvor Bagsværd kirke også gjorde indsigelse, og hvor der faktisk skete en justering af projektet. Så derfor er man nødt til at gå ind i en dialog med stiftsøvrigheden og på den måde finde ud af, hvad det er, de er utrilfredse med og måske nå til en løsning. Fordi jeg tror ikke man skal undervurdere deres vetoret, hvis den er der", siger Lars Abel, medlem af Gladsaxe byråd for det konservative folkeparti.
 
Lokalplanforslaget for Gyngemosepark er i øjeblikket i offentlig høring.
Men Stiftsøvrigheden i Helsingør blev først gjort bekendt med byggeplanerne efter en
henvendelse fra Gladsaxelisten.
"Forslaget skulle have været sendt til os", siger stiftsfuldmægtig Carsten Kruse Olsen til
Nyhedsmagasinet.
Men Gladsaxe Kommune har, med henvisning til amtets afgørelse, ikke skønnet, at lokalplanforslaget har nogen interesse for stiftsøvrigheden.

Frifundet for blufærdighedskrænkelse

En mandlig pædagogmedhjælper fra børneinstitutionen Kongshvile er blevet pure frifundet i retten i Gladsaxe, hvor han stod tiltalt for blufærdighedskrænkelse.
Den 28-årige, der i efteråret var vikar i institutionen, skulle angiveligt blandt andet have lokket børn til at trække bukserne af ham, ligesom han skulle have rørt ved sig selv foran børnene.
Men en enig domsmandsret frifandt torsdag manden.

Kloakrenovering i Søborg

Der bliver gravet dybt i mindst 20 veje i Søborg det næste års tid.
En del af de gamle kloakker trænger nemlig til renovering, hvilket kommer til at ske ved hjælp af strømpeforing. Det betyder, at der så at sige pustes nye rør op indeni de gamle.
 
Det er en billigere metode end en total udskiftning af de ødelagte rør. Alligevel kommer renoveringen til at koste næsten 4,5 million kroner.
 
I den forbindelse er det jo meget heldigt, at der fra et tidligere kloakprojekt i Haspegårdskvarteret netop er et tilsvarende beløb tilovers, helt nøjagtigt 4.410.903 kroner.

Ingen aftenbus på Krogshøjvej

Fra maj måned er det slut med busbetjening om aftenen på Krogshøjvej i Bagsværd.
For at spare penge, 140 millioner kroner, bliver der generelt skåret ned på busdriften i HUR-området, hvilket specifikt går ud over ni linier i Gladsaxe.
 
Linie 42 mellem Krogshøjvej, Gladsaxe trafikplads og Buddinge forsvinder helt i aftentimerne. Til gengæld vil HUR opretholde halvtimesdriften på linie 43 på strækningen mellem Buddinge station og Værebroparken.
 
Trafikanalyser fra HUR har vist, at 30 passagerer vil blive berørt af nedlæggelsen af aftenkørslen.

Stille radio

Radio Gladsaxe blev i går, for anden gang på en uge, ramt af tekniske problemer, som blandt andet gik ud over Nyhedsmagasinet, der helt måtte udgå af programfladen.
Et fordelerled i en omskifterboks ved Gladsaxesenderen var ude af drift. Det betød, at signalet fra radiohuset på Kildebakken i Buddinge gik fint igennem til masten på Isbanevej, hvorefter resten var tavshed.
Først fra kl. 11 blev fejlen rettet, i første omgang i hvert fald. I dag bliver der arbejdet videre med boksen, og der kan derfor forekomme enkelte udfald af lydsignalet i løbet af dagen.
 
Vi beklager de gener, som de tekniske problemer måtte have medført for lytterne og de medvirkende i programmerne.