Tirsdag den 24. Februar 2004


Idræt i SFO´en

En række idrætsklubber i Bagsværd er gået sammen med den lokale skole- fritidsordning om et målrettet tilbud til en gruppe unge i SFO´en.
Målgruppen er den femtedel, som i dag slet ikke dyrker nogen form sport, fortæller Brian Brønd fra SFO Urskoven:
 
"Nogle af dem har prøvet at spille fodbold og en masse ting, men de har prøvet dem under nogle forudsætninger, hvor de er kommet ned til nogle mennesker de ikke har kendt og hvor de ikke har været trygge. Og så har de synes det hele har set så voldsomt fint ud. Nu kommer de ned i en gruppe de er trygge i, og så kan det være, de finder glæden i at dyrke enten fodbold, atletik, cykling eller tennis", siger Brian Brønd.
 
SFO Urskoven i Bagsværd har sammen med fire lokale idrætsklubber søgt om tilskud til projektet "Leg, spil og sport i SFO og fritiden" og ansøgningen er til behandling i folkeoplysningsudvalget i morgen.

SF: Blandet bebyggelse i max 5 etager

I dag udløber fristen for at komme med indsigelser til det lokalplanforslag, der skal bane vej for byggeriet af Gyngemosepark i Tv-byen i Mørkhøj.
Og blandt indsigerne er SF i Gladsaxe:
"Det er jo os der har foreslået, at man skulle undersøge, om der kunne bygges ved Tv-byen. Så vi er bestemt ikke imod, at der bygges. Men, vi synes, at når der bygges, så skal det være ordentligt, og vi synes at 7 etager simpelthen er for meget. Vi har højhuse nok i Gladsaxe. Vi vil gerne ned på højst 5 etager. Og så synes vi også, at der skal indføres nogle bestemmelser om, hvilke typer af boliger der kan være. Vi vil også gerne have, at der bygges noget, der tilgodeser boligsociale formål, det vil sige alment byggeri, måske ¼ af det påtænkte antal boliger. Så får man en blandet bebyggelse der ikke er for høj", siger SF´s gruppeformand, Peter Brooker.

Bud på ungdomsboliger til debat

Budene på at komme til at bygge boliger på parkeringspladsen ved Stengård station varierer med næsten tre millioner kroner i forskel fra det laveste til det højeste.
 
Gladsaxe kommune ejer det knap 4.000 kvadratmeter store areal, der tidligere husede et af socialforvaltningens lokalkontorer.
Parkeringspladsen står i dag tom hen, bortset fra et væld af smadrede flasker, men planen er at opføre ungdomsboliger.
 
Otte selskaber har budt ind på køb af grund og opførelse af boliger, og i dag skal politikerne i økonomiudvalget vurdere budene.
Forvaltningen bag udvalget mener at have fundet det bedste bud, som dog ikke er lig med det økonomisk mest fordelagtige.
 
Sagen skulle være bleven afgjort på seneste byrådsmøde, men Venstres Ebbe Skovsgaard bad om at få sagen, minus den konkrete økonomi, flyttet fra lukket til åben dagsorden.
Det er den nu, men det har ikke gjort venstremanden stort mere tilfreds: "Det er en mangelfuld redegørelse, vi har fået. Jeg er ikke sikker på, at det er de rette kriterier, der er lagt til grund for udpegningen af lige netop det forslag og bud. Fx indeholder et af de andre tilbud ni boliger flere".

Et års fængsel til knivstikker

En væltet øl på Cocktailbaren i Bagsværd en sen aften i juleferien sidste år fik en 53-årig mand til at reagere endog temmelig kraftigt.
Den spildte øl fik ham nemlig til at trække en foldekniv og stikke ud efter to andre gæster, der begge blev tildelt læsioner og snitsår i mave- og rygregion.
 
Den ene måtte gennemgå en egentlig operation efter et stik ind i bugen, mens den anden kunne nøjes med en skadestuebehandling.
 
Den 53-årige husker intet fra tumulten og knivstikkeriet, dertil var han for beruset.
Det har han forklaret overfor politiet og retten i Gladsaxe, men en enig domsmandsret har idømt knivstikkeren et års ubetinget fængsel.

Tysk discountmarked igen til debat

Den tyske supermarkedskæde LIDL bliver nu – igen - genstand for politisk debat i Gladsaxe.
Et flertal af økonomiudvalget har ellers tidligere afvist en ansøgning fra LIDL om at etablere et discountsupermarked ved Buddinge station. Men Dansk Folkeparti mener, ansøgningen har fortjent en ny behandling:
 
"Vi har ikke aktier i LIDL eller noget, vi synes bare, at både LIDL og økonomiudvalget skal have en fair chance for at kunne vurdere denne her sag. Jeg synes vi skal have lejlighed til at kigge på sagen igen og veje for og imod. Det kan godt være, økonomiudvalget når frem til det samme resultat, men vi skal have lov til at drøfte sagen på et sagligt grundlag", mener Klaus Kjær fra Dansk Folkeparti.