Onsdag den 25. Februar 2004


Jura og tro om græsplæne

Uvildige jurister kommer nu til at se nærmere på de juridiske aspekter omkring græsplænen på Søborg Parkallé.
Det besluttede et flertal i det politiske økonomiudvalg i går.
Plænen ejes af boligselskabet GAB, som vil bygge seniorboliger på arealet.
Indsigere imod den plan vil bevare den grønne plet, og beboere i området mener, at plænen er stillet til rådighed for dem.
 
Gladsaxes borgmester, socialdemokraten Karin Søjberg Holst, er ikke i tvivl om, at der godt må bygges de ønskede boliger, men har alligevel valgt at lade jurister udefra se på sagen:
"Der har været så mange indlæg for og imod, at det her nu meget handler om tro. Vil forvaltningen blive troet? Vi har ikke tænkt os fremover at sende alt ud til uvildige, hver gang vi er uenige om noget, men det er ikke noget ukendt fænomen at få juridisk rådgivning udefra. Det har vi benyttet flere gange før".
 
Venstres medlemmer af økonomiudvalget stemte imod at få en uvildig juridisk vurdering, Dansk Folkeparti undlod at stemme, mens de øvrige partier, SF, Radikale og altså Socialdemokraterne, stemte for.

Vandbeskyttelse for millioner i Søborg

Det vil komme til at koste et sted mellem fem og otte millioner kroner at rense jorden under Søborg Hovedgade 189-191.
I perioden 1948-1969 var der renseri i ejendommen, og det er klorerede opløsningsmidler fra den drift, der i dag truer grundvandsressourcen i området.
Forureningen har spredt sig ned i 45 meters dybde under overfladen og så langt væk som 400 meter fra ejendommen.
Forureningsgraden er meget høj, så selvom Søborg vandværk ligger knap to kilometer væk, så er opløsningsmidlerne alligevel en trussel mod vandindvindingen.
 
Forureninger hører til amtets ansvarsområde, og der er allerede etableret afværgeforanstaltninger på to andre adresser på Søborg Hovedgade og en tredje overvåges nøje.
Københavns amt kommer til at bruge en million kroner alene til forundersøgelser og tests, hvilket skyldes, at forureningen er nået så dybt og bredt, som det er tilfældet.
 
Søborg vandværk indvinder hvert år omkring 700.000 m3 grundvand til drikkebrug for borgerne i Gladsaxe, og det er det vand, der nu forsøges beskyttet.

Gladsaxelisten: Planforslag bør erklæres ugyldige

De planforslag som skal danne grundlag for byggeriet af Gyngemosepark i Tv-byen, lider af så alvorlige mangler, at de bør erklæres ugyldige.
Det mener Gladsaxelisten.
Kommunen har nemlig undladt at indkalde idéer og forslag før planforslagene blev sendt i offentlig høring, siger listens John Dam Sørensen:
"Vores indstilling er jo, at for at vi overhovedet kan debattere noget som helst byggeri, så skal det formelle være i orden, og det mener vi ikke er tilfældet her. Når eller hvis kommunen kan bringe ordne i det formelle, så må vi se på, hvad der kan lade sig gøre. Men i forbindelse med HURs VVM-screening gjorde vi opmærksom på, at vi ikke mente, det var heldigt at udvide med aktiviteter der krævede mere trafik, vi mener også at intensiveringen af bebyggelsen er et angreb på den planlægning vi har har haft i Gladsaxe de sidste halvtreds år", siger John Dam Sørensen fra Gladsaxelisten.

Øget interesse for frivilligt arbejde

Det nye frivillig-hus i Bagsværd har tilsyneladende øget interessen for det frivillige sociale arbejde i Gladsaxe.
I hvert fald skorter det ikke på ansøgninger om støtte til nye foreninger og projekter, fortæller frivillighedskoordinator Anette Skov:
 
"Der er stor interesse for at søge støtte til frivilligt socialt arbejde, så der bliver givet en god støtte til de frivillige organisationer, der er nogle nye spændende foreninger og projekter undervejs. Og det har også betydet meget, at der ligesom er kommet et samlingssted nu for det frivillige arbejde, så man lidt nemmere kan gå hen og få hjælp til at skrive en ansøgning eller komme på kursus og møde andre frivillige i samme situation".
 
Og det er nu man skal søge, hvis man er frivillig og har et projekt, der kræver økonomisk
støtte - fristen udløber 15. marts.

Reality-tv med Allan fra Værebro

52-årige Allan Petersen fra Værebro siger i næste uge farvel til både familie og et godt job som betjent på Gladsaxe rådhus.
Sammen med ni komplet fremmede skal han i stedet leve totalt afskåret fra
omverdenen og udsættes for alverdens psykiske og fysiske udfordringer - alt imens han
overvåges af videokameraer 24 timer i døgnet.
 
Big Brother, hedder det populære tv-program, som Allan Petersen har rykket en
måned ud af kalenderen for at deltage i:
"Det har krævet en stor velvilje fra min arbejdsplads, som har givet mig orlov på op til en måned. Jeg har også fået stor opbakning fra familien", fortæller Allan Petersen.