Torsdag den 26. Februar 2004


Skole imod klassesammenlægning

Protester mod den planlagte sammenlægning af Gladsaxe skoles 3.klasser efter sommerferien.
Jan Persson, lærer på Gladsaxe skole, siger om sammenlægningen:
 
"De første tre år prøver man at få eleverne til at indgå i en eller anden harmonisk sammenhæng, det vil sige de sociale kompetencer og en række andre forhold har man arbejdet med. Og så synes man ligesom, man har fået en række ting på plads, pludselig sker der en deling og så skal man nogle steder starte forfra. Hvis vi skal forsøge at leve op til folkeskolens krav om at tilgodese den enkelte elevs behov, så er det klart, at det gør en forskel om der er 16 eller 26 elever i en klasse. Spørgsmålet er, om man virkelig kan tilgodese den enkelte elev, hvor der i nogle tilfælde i klasserne kan være særlige sociale og faglige problemer. Det er nok den største hage ved at blive lagt sammen".
 
Alligevel anbefaler et flertal af børne- og undervisningsudvalget sammenlægningen, fortæller udvalgsformand Trine Græse:
"Klasser kan også godt blive for små. Der er i nogle af de klasser ikke mere end 15 – 16 elever og jeg ved, at der i nogle af klasserne på Gladsaxe skole er en skæv kønsfordeling, så der i hvert fald i én af klasserne kun er omkring 4 piger tilbage, og det er synd for de piger, at de kun skal gå i klasse med så få andre".

Gymnastikkens hus i Gladsaxe

Et gymnastikkens hus har stået højt på ønskelisten hos GIF, Gladsaxe Idræts Forening, gennem lang tid.
Ikke mindst de 1.200 medlemmer af gymnastikafdelingen sukker efter fælles og nutidige træningsfaciliteter.
 
I dag står konturerne til en 1.800 kvadratmeter stor træningshal ved sportscentrets område så klar.
En arbejdsgruppe med repræsentanter fra gymnasterne, instruktørerne og gymnastikafdelingens bestyrelse har det seneste års tid sammen med en arkitekt udformet krav, ønsker og behov samt tegnet streger.
 
Blandt de 1.200 gymnastikmedlemmer er der 700 børn og unge, hvoraf de 200, som noget ret enestående i landet, er af hankøn.
 
Projekt gymnastikkens hus skal i løbet af foråret præsenteres for alle idrætspolitikere og måske senere byråd for at få detaljer som eksempelvis økonomi på plads.

Mulige postrøvere skræmt væk

Beboerne omkring og brugerne af Mørkhøj postkontor er ganske meget på dupperne efter flere røverier og forsøg på røverier mod det lille posthus.
 
Den skærpede opmærksomhed kan have forhindret endnu et røveri tirsdag kort før kl. 17.
Her opserverer et vidne to sortklædte udlændinge med hættetrøjer udvise mistænkelig adfærd.
Vidnet tilkalder politiet, som vurderer situationen til at være et muligt forestående røveri.
Men da en patruljevogn kommer frem, er de to mænd forsvundet. Heller ikke en efterfølgende sondering i området med en civilpatrulje giver bid.
 
Beskrivelsen af mændene svarer ellers temmelig godt til to af de tre mænd, der ved nytår forsøgte at røve postkontoret. Det blev forhindret ved en snarrådig indsats fra en postfunktionær.
De sortklædte, og altså mulige røvere, beskrives som udlændinge, den ene 175 centimeter høj, den anden 190 centimeter.

Mindre gymnastik i kirken

Ældregymnastikken må vige til fordel for de kirkelige handlinger i Mørkhøj.
Igennem en snes år har en gruppe af aktive ældre dyrket gymnastik i et stort lokale i kælderen under Mørkhøj kirke.
Men gymnastikken kommer for eftertiden til at begrænse aktiviteterne i kirken, siger formand for menighedsrådet, Arne Skovgaard Nielsen:
"Vi har fået en henvendelse fra en gruppe ældre, som gerne vil udvide deres brug af Mørkhøj kirke til gymnastik. Menighedsrådet har behandlet henvendelsen og skrevet tilbage til gymnastikholdet, at vi desværre har været nødt til at indskrænke deres anvendelse af kirkens lokaler, fordi aktiviteterne på det kirkelige område gennem de sidste 2 – 3 år har været voldsomt stigende i Mørkhøj. Og det har betydet, at de egentlige kirkelige aktiviteters omfang skubber sådan noget som ældregymnastikken lån af lokaler lidt længere ned på vores liste" siger menighedsrådsformanden.