Fredag den 27. Februar 2004


Mørkhøj postkontor røvet igen

Mørkhøj posthus er endnu engang blevet udsat for røveri.
Onsdag eftermiddag kom to sortklædte mænd ind i posthuset, sprang over disken og forsynede sig fra de to kasser med kontanter.
Røverne kørte væk i en rød Folkevogn af mærket Golf fra 1987. Den blev senere fundet på parkeringspladsen ved hjørnet af Pilegårdsvej og Rybjerg Allé.
 
Gladsaxe politi søger vidner i området, der kan have set røverne køre fra posthuset lige efter kl. 16 og ned af Novembervej til parkeringspladsen ud for Pilegårdsvej 34-36.
Bilen, der er stjålet i Rødovre den 16. februar, er nu indbragt til tekniske undersøgelser.
Gerningsmændene er omkring 180 centimeter høje og beskrives som værende af mellemøstlig udseende. De bar under røveriet begge sort tøj og sorte hætter.
Formentlig er røverne identiske med de to mænd, der dagen før udviste mistænkelig adfærd udenfor posthuset, men som var nået at forsvinde, inden politiet kom frem.
 
Sikringschef i Post Danmark, Ebbe Andersen, siger om sikkerheden for de ansatte og postkontorets kunder: "Vi gør hvad vi kan for at sikre med videoovervågning, overfaldsalarmer og andre foranstaltninger, som jeg ikke vil komme ind på her. Men røverne har det desværre også med at finde udveje overfor vores sikringer. Som virksomhed kan vi ikke leve med, at personalet bliver udsat for hændelser af denne karakter igen og igen. Vi skal derfor vurdere om postkontoret ligger for godt i forhold til en røverisituation. Samtidig skal vi jo også sørge for, at det ligger godt for kunderne. Vi skal finde et kompromis".
I Herlev blev et lokalt postkontor lukket efter gentagne røverier, men Post Danmark har ifølge vores oplysninger ikke umiddelbart planer om en lukning af Mørkhøj postkontor på baggrund af de mange røverier.

Oplæg til handicapråd i høring

Et enigt byråd besluttede i efteråret at oprette et lokalt handicapråd i kommunen.
Spørgsmålet er nu, hvordan det nye råd skal sammensættes og hvilke kompetencer det skal have.
Et oplæg til vedtægter er de kommende uger i høring i de forskellige handicaporganisationer.
 
Formand for Dansk handicap forbunds Gladsaxe-afdeling, Lone Andensen, siger:
"Jeg synes, det lyder godt. Det er dejligt at se, at man prøver at få så bred en sammensætning af handicaprådet som muligt. Men jeg synes også, det er med kort varsel vi får høringsret. Men vi må jo arbejde hurtigt i DHF".

Rift om lokaler til ældreidræt

Der er rift om lokaler til ældreidrætten i Gladsaxe.
Som vi fortalte i Nyhedsmagasinet i går, så har den populære ældregymnastik der holder til i kælderen under Mørkhøj kirke netop fået nej til at udvide med et ekstra hold, fordi
omfanget af egentlige kirkelige aktiviteter er steget voldsomt de senere år.
Formand for socialudvalget i Gladsaxe, Erling Schrøder, siger:
 
"Vores pensionister og efterlønnere har gennem flere år ønsket at gå til gymnastik, svømning, idræt, bowling osv. Og derfor har vi altid set meget på, hvor vi kan tilbyde det, om vi har lokaler til det. Og der har vi heldigvis vores omsorgscentre i Søborg og Bagsværd. Og så har vi gennem mange år haft et godt samarbejde med Mørkhøj kirke, og nu viser det sig, at interessen i Mørkhøj er voksende, der kommer flere og flere og vi skal have flere gymnastikhold. Samtidig skal kirken klare de kirkelige handlinger, og det er klart, det har førsteprioritet. Kan vi få lov at være der ind til ved middagstid, så er vi glade for det. Og så må vi finde lokaler andre steder, hvis det er muligt, til det hold som også har meldt sig nu".

Lyngby-kreds til Klaus Kjær

Klaus Kjær, et af Dansk Folkepartis to medlemmer i Gladsaxe byråd, får nu større chance for at genvinde pladsen i folketinget, hvor han sad i perioden 1998-2001.
Ved næste valg skal hans navn nemlig findes på stemmesedlerne i Københavns amt og ikke, som sidst i Vestsjælland, der ikke gav valg til Klaus Kjær.
Klaus Kjær opstilles i Lyngby-kredsen, hvor han kommer til at stå øverst på listen. I Gladsaxe-kredsen opstiller folkepartiet Greves nuværende 1. viceborgmester Bo Johansen.
 
(Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet)

De første hjertestartere sat op

Et målrettet samarbejde mellem de lokale Lions-klubber og Gladsaxe Rotary Club har nu båret frugt:
I dag bliver de tre første hjertestartere sat op i Gladsaxe:
"Vi har fået meget bred støtte fra befolkningen og virksomheder i kommunen", fortæller
Erik Wiborg fra Lions Club i Søborg.