Fredag den 9. Januar 2004


Stigning i fyrværkeriskadede skolebørn

49 personer er blevet behandlet på skadestuerne i Københavns amt efter skader med nytårsfyrværkeri.
Hovedparten af de tilskadekomne var tilskuere til andres fyrværkeri, men de alvorligste skader skete på folk, der selv fyrede af.
 
En 23-årig mand fik en større halslæsion og svær skade på højre hånd, da det bomberør, han holder i hånden, eksploderer. En 45-årig mand fik beskadiget hornhinden, da han antænder en raket, og en 34-årig mand får forbrændt hornhinden og får 2. grads forbrænding i ansigtet, da han antænder en såkaldt paddehatsbombe.
I det hele taget er det mænd, der kommer mest galt af sted. Kun ni af de 49 behandlede skader var på kvinder.
 
Københavns amt undlod i år den almindelige skolekampagne med pjecer og lignende, hvilket måske kan være en del af baggrunden for, at skader blandt skolebørn i år er steget med 50%.
"Vi havde det indtryk, at mange skoler havde brug for en pause, men vi må naturligvis overveje at genoptage kampagnen næste år", siger Nina Berrig, den konservative formand for amtets forebyggelsesudvalg.

Bedrog møbelfirma for 310.000 kroner

En lager- og logistikchef i et møbelhus er blevet meldt til politiet i Gladsaxe, mistænkt for sammen med to vognmænd at have svindlet med kørselsfakturarer for et beløb omkring 310.000 kroner.
 
Siden sin ansættelse i møbelforretningen i 2001 har lagerchefen haft hånd og halsret over, hvem der har skullet køre varer ud for firmaet.
Med trussel om at vælge andre vognmænd har han så formentlig truet mindst to vognmænd til at udstede falske regninger. Regningerne har lagerchefen så godkendt, fået pengene overført til vognmændene, der så igen har betalt lagerchefen 20.000 kroner sort hver måned.
 
Bedrageriet blev opdaget i november sidste år, da en af vognmændene ikke længere ville lege med eller kunne stå for presset.
Manden blev fyret og bortvist fra møbelhuset med øjeblikkelig virkning.
Siden har firmaet selv forsket i sagen og altså nu valgt at melde den tidligere lagerchef til politiet for bedrageri.

DF vil ikke betale for dovne cyklister

Dovne cyklister skaber store problemer ved Bagsværd station.
Fodgængere, især handicappede, har svært ved at komme til og fra stationen på grund af de mange parkerede cykler specielt ved indgangene, og DSB har lovet at arbejde målrettet på at løse problemerne.
 
Derudover foreslår den kommunale trafik- og miljøforvaltning at nedlægge tre
parkeringspladser til fordel for flere cykelstativer.
Et forslag et næsten enigt økonomiudvalg kan gå ind for. Kun dansk folkeparti er imod:
 
"Der er jo slet ikke noget problem. Den nuværende kapacitet er jo udmærket. Det det drejer sig om er, at cykelparkeringen bliver benyttet uhensigtsmæssigt. Og det ligger jo til den menneskelige natur og dovenskab at man smider sin cykel nærmest indgangen til stationen. Det vil sige at de cykelstativer der er længere væk, de bliver ikke benyttet, og så har man cyklerne samlet tæt ved indgangen. Og det kan ikke være meningen, at kommunen skal poste 200.000 i et projekt for at tilfredsstille folks dovenskab", mener Klaus Kjær, medlem af byrådet for dansk folkeparti.

Nytårskoncert trækker folk af huse

Godt og vel 600 billetter er solgt til Gladsaxe kommunes nytårskoncert med Randers Kammerorkester i morgen lørdag i festsalen på Høje Gladsaxe skole.
 
Men der er endnu ganske få billetter at hente til programmet, der ifølge arrangør Per Grunnet lyder nogenlunde sådan her: "Vi tilbyder en klassisk nytårskoncert, der starter lettere seriøst med stykker fra populære operaer. 2. afdeling bliver mere ovre i spøg og skæmt med Strauss og Lehár, og hvor dirigenten David Riddell udfolder sig både overfor orkester og publikum"
 
Billetter kan til og med i dag købes på Gladsaxe-bibliotekerne for en 50er. Eventuelt overskydende billetter sælges ved koncertstart kort før kl. 15 i morgen.

Frivillige bliver synlige

Gladsaxes frivillige foreninger bliver nu mere synlige.
Det fortæller frivillighedskoordinator Anette Skov:
 
"Jeg er i gang med at samle oplysninger omkring, hvad der er af sociale foreninger og hvad de arbejder med. Og det samler vi og så lægger vi det ind på vores hjemmeside", fortæller Anette Skov fra De frivilliges hus, der ligger på Taxvej i Bagsværd.
 
Huset åbnede i 2002, men måtte lukke igen få måneder efter åbningen.
Dog kun for en kortere periode, hvor huset er blevet renoveret og gjort handicapvenligt.
På onsdag i næste uge er der således gen-indvielse af De frivilliges hus.