Mandag den 12. Januar 2004


Borgmester: Nye og spændende opgaver venter Gladsaxe

I fredags offentliggjorde strukturkommissionen sit bud på fremtidens danmarkskort.
"Med hensyn til størrelse, så kommer det ikke til at betyde noget for Gladsaxe, fordi Gladsaxe jo er en meget stor kommune med 62.000 indbyggere, og det man opererer med er jo kommunestørrelser på 20 – 30.000 indbyggere. Men det jeg synes er interessant er, hvad det er for nogle nye opgaver, vi skal tage os af i fremtiden. F.eks. specialundervisning, sundhedsområdet og beskæftigelsesområdet har været nævnt. Der tegner sig et billede af, at det er noget, vi kommer til at beskæftige os med i de kommende år og det synes jeg er en god ting. Fordi jeg er overbevist om, at vi her i kommunen kan gøre det bedre end det, der sker i øjeblikket", siger Gladsaxe-borgmester Karin Søjberg Holst.

God start for Natteravne

17 frivillige aktive forældre har i snart to måneder vandret Gladsaxes gader og stræder tynde i de sene nattetimer hver weekend.
Formålet er at øge tryghed og livskvalitet blandt unge ude i nattelivet.
 
Forældrene er organiseret i foreningen Natteravnene, og Gladsaxe-afdelingens kontaktperson Henrik Haurholm siger om den første tids erfaringer: "Vi er blevet meget positivt modtaget af både voksne og unge. Nu er der ikke så mange på gaderne i dette kolde vejr, men de unge er ved at lære os at kende og ved, at vi i den ene lomme har bolcher og i den anden kondomer. I flere tilfælde har vores tilstedeværelse dæmpet nogle højlydte og lettere aggressive gemytter, så vores arbejde og indsats nytter noget".
 
Natteravnene er på gaden hver fredag og lørdag fra kl. 23-03.

EU-parlamentsmedlem kæmper for valgret

Junibevægelsens medlem af EU-parlamentet, Jens-Peter Bonde, kæmper fortsat for at få sin valgret i Danmark tilbage.
Jens-Peter Bondes danske adresse er på Skovbrynet i Bagsværd, men da han bor og arbejder i Bruxelles, så opfylder han ikke valgretskriterierne.
Kort fortalt skal man være udsendt af et dansk firma eller organisation, være på studieophold eller af helbredsmæssige grunde opholde sig i udlandet af midlertidig karakter for at bibeholde sin valgret.
 
Jens-Peter Bonde har tidligere angivet, at han kommer på sin danske adresse og tømmer post cirka hver 14. dag, og at han med barn på en lokal skole på den led har tilstrækkelig tilknytning til fædrelandet til at bevare sin valgret.
Men den går ikke, siger det lokale folkeregister, som i første omgang tager sig af den slags ting.
 
EU-parlamentsmedlemmet har dog ikke givet op og har nu sendt endnu en forespørgsel om at blive optaget på valglisten.
Forespørgslen er sendt videre fra folkeregistret i Gladsaxe til Folketingets Valgretsnævn, der har til opgave at træffe afgørelser i visse sager om udlandsdanskeres optagelse på valglisten.
Altså også denne om Bagsværd/Bruxellesborgeren Jens-Peter Bonde.

Biblioteksarrangementer for de modne

Øl, smykker, Vigga Bro, argentinsk tango, vifter og Selma Lagerlöf.
Sådan lyder nogle af tilbudene på Gladsaxe-bibliotekernes arrangements- og udstillingskalender foråret 2004.
På det kommunale budget er der afsat 185.000 kroner til den type arrangementer, men i det ellers
righoldige program er der kun ganske lidt for aldersgruppen 15-25 år.
En af arrangørerne, Kjeld Thøgersen fra hovedbiblioteket, siger om programlægningen: "Dels er der tale om meget dyrere kunstnere for den aldersgruppe, og dels er udbuddet af kunstnere ikke så stort. Men helt glemt er de nu ikke. Sidste efterår havde vi to arrangementer, en rapper og Tolkienensemblet, og vi regner med til efteråret ligeledes at lave to arrangementer. Men jeg vil da nok indrømme, at det mestendels er midaldrende folk, der udvælger kunstnerne, og at programmet derfor bærer præg af det. Men de helt store sællerter er netop vores søndag eftermiddags arrangementer for de 50 årige og opefter".
 
Der er afsat 15.000 ud af de 185.000 kroner til arrangementer for aldersgruppen 15-25 år.
Kulturelle arrangementer for børn har sin helt egen konto, som lyder på lige ved 320.000 kroner om året.

Bjergbestigning i Afrika

To medarbejdere fra fritidsklubben Torvegården i Mørkhøj rejser om få dage til Tanzania for at bestige Afrikas højeste bjerg:
Det bliver noget af en udfordring, der er ingen af os, som har været oppe i de højder før, det er næsten dobbelt så højt som vi nogensinde har været. Vi kommer helt op i 5800 meter, det er i hvert fald målet, der er jo ingen garantier her jo", siger Steen Jensen, leder af fritidsklubben Torvegården.