Torsdag den 15. Januar 2004


Jogger fundet død

En ca. 30-årig jogger blev onsdag aften fundet død på Nybrovej.
Det var en forbipasserende der fandt den unge mand liggende livløs klokken ca. 20.20. Han blev bragt til Gentofte amtssygehus, hvor han blev forsøgt genoplivet.
 
Der er ikke tegn på nogen forbrydelse, oplyser vagthavende ved Gladsaxe politi, som endnu
ikke kender joggerens identitet.
Manden er som nævnt ca. 30 år, mellem 185 og 190 cm. høj og almindelig af bygning med mørkt hår. Han var iklædt sportstøj fra asics samt et armbåndsur og på sig havde han en mp3 afspiller og 2 ruko-nøgler.
 
Hvis nogen mener at kende manden eller har oplysninger i sagen bedes de kontakte Gladsaxe politi på telefon 39 69 14 48.

Samarbejder om støttekrævende børn og unge

Den kommunale indsats overfor støttekrævende børn og unge ændrer sig markant til næste år.
På sit møde i går aftes vedtog Gladsaxe byråd det fælles værdigrundlag, som
socialforvaltningen og børne- og kulturforvaltningen skal arbejde ud fra i fremtiden.
 
Og oplægget var noget anderledes end det oprindelige forslag, som blev sendt i høring sidste sommer, og som blev mødt af kritik hos flere af Gladsaxes institutioner.
 
"Styregruppen har arbejdet videre efter høringsprocessen og der foreligger nu en ny rapport, som både indeholder alt det, som skoler og daginstitutioner tilsluttede sig og som på alle væsentlige punkter har lyttet til de forslag og idéer der indkom i høringen. Rapporten indeholder et fælles værdisæt, men indeholder også forslag til, at det arbejdes målrettet for at fremme de nødvendige holdningsændringer i såvel socialforvaltningen som i skoler og daginstitutioner, så der på tværs af forvaltninger bliver en ensartet fortolkning af værdierne", lød det fra den socialdemokratiske udvalgsformand Trine Græse.

Varieret boligudbud i TV-Byen

Der bliver ikke kun tale om ejerlejligheder, når mindst 600 nye boliger i løbet af et par år skyder op i TV-by-området.
Mindst tre boligtyper vil formentlig blive tilbudt, måske endda et kollegium fortæller Sjælsø Gruppens administrerende direktør Ib Henrik Rønje:
 
"Vi regner med at få plads til både andels-, ejer- og udlejningslejligheder, enten i form af pensionskassebyggeri eller sammen med boligselskaberne. Ungdomsboliger er også interessante, ligesom et kollegium kunne være relevant her tæt på Blågård Seminarium. Vi har kendskabet til den slags, fordi vi netop er i gang med et kollegium på Frederiksberg lige ved handelshøjskolen. Jeg mener i øvrigt godt, at det kan lade sig gøre at bygge ordentligt til rimelige priser, fx 100m2 til 10.000 kroner om måneden. Vi vil i hvert fald tilpasse byggeri og priser til områdets formåen".
 
Sjældsø Gruppen, der i dag ejer TV-Byen med grund og bygninger, kan begynde nybyggeriet af boliger indenfor et års tid, hvis planarbejdet forløber som ventet, herunder godkendelse af lokalplanen.
Det nye byområde kommer til at hedde Gyngemosepark.

Formodet drabsmand anholdt for 2. gang

En tredje mand, der formodes at have spillet en rolle i drabssagen ved Rundgården i Søborg i august sidste år, er nu blevet anholdt for anden gang.
Manden, der er 39 år og fra Nørrebro, blev anholdt første gang i december, da der blev fundet Dna-spor fra ham i form af spyt på gerningsstedet.
Den 39-årige blev sigtet for medvirken til drab og surrogatfængslet på den lukkede psykiatriske afdeling på Rigshospitalet den 12. december, men undveg allerede dagen efter.
Tirsdag i denne uge fandt politiet så frem til manden, der opholdt sig i en lejlighed i Ishøj.
Under retsmødet i Gladsaxe i går begrundede den sigtede, hvorfor han havde flygtet i første omgang: "Det var simpelthen så nemt at gå derfra, at jeg slet ikke kunne lade være".
Retten valgte, under forsvarerens protester, denne gang at isolationsfængsle den 39-årige i et rigtigt fængsel, mens drabsafdelingen kan starte forfra med at klarlægge hans rolle i drabet på den 24-årige mand fra Søborg sidste sommer.

Borgmester: Rør ikke selskabsskatten

Allerede inden de fire modeller til en udligningsreform mellem kommunerne blev lanceret, var Gladsaxes borgmester, socialdemokraten Karin Søjberg Holst, på farten for at redde en af kommunens helt store indtægtskilder, selskabsskatten:
 
"Før jul skrev jeg til 19 borgmestre rundt om i landet, som har samme problem som Gladsaxe, nemlig store indtægter fra selskabsskatten, men også store udgifter forbundet med at have virksomhederne. Det kræver eksempelvis en anden infrastruktur med erhvervsvirksomheder i forhold til rene boligområder, og så sætter det også helt anderledes og større krav til fx miljøafdelingernes ekspertise. Der skulle gerne være et incitament for kommunerne til at have og etablere arbejdspladser og det kunne passende være at lade selskabsskatten forblive, hvor den er".
 
De kommende uger vil nu vise, hvor mange af de 19 borgmestre, som kommer både fra omegns- og provinskommuner, der i sidste ende vil være med til en fælles henvendelse til ministrene.

Klassisk ægteskabsdrama på Gladsaxe Teater

Gladsaxe Teater er nu klar med efterfølgeren til musicalen Cabaret, der blev en af de
største succes´er nogensinde i teatrets historie:
 
"Det er vi meget glade og taknemmelige for. Der kom ca. 90.000 og så Cabaret. Og det gjorde, at vi havde armkræfter til at nå vores mål i vores strategi, om at vi gerne ville være internationale og få en international instruktør som Gregory Mosher. Og nu spiller vi "Hvem er bange for Virginia Woolf", som har solgt overraskende godt. Det kom bag på os, at der var solgt så mange billetter, fordi det er en anden type forestilling", siger teaterchef Flemming Enevold.
 
"Hvem er bange for Virginia Woolf" får premiere i næste uge.