Fredag den 16. Januar 2004


Skifter fra SF til socialdemokraterne

Byrådsmedlem Ole Rasmussen har meldt sig ud af SF og ind i socialdemokraterne.

Det er samtidig anden gang indenfor bare et år, medstifteren af skraldelisten skifter parti:

"Jeg har jo været socialdemokrat inden jeg lavede skraldelisten sammen med mine gamle kollegaer. Og så fandt jeg ud af, at det var svært at sidde alene, og derfor meldte jeg mig ind i SF. Men jeg har så måttet erkende, at det er socialdemokrat jeg er, og altid har været. Så jeg har forespurgt, om jeg kan få lov at sidde i deres byrådsgruppe, og det har de sagt ja til, på betingelse af, at det bliver godkendt på et kredsbestyrelsesmøde. Men umiddelbart skulle der ikke være nogen problemer", siger Ole Rasmussen, socialdemokraterne.


Unge hærværksfolk anholdt

Syv unge med anden etnisk baggrund end dansk fra Høje Gladsaxe-bebyggelsen, heraf to mindreårige, blev onsdag anholdt og afhørt i forbindelse med omfattende hærværk på Høje Gladsaxe skole nytårs aften.

Et vidne kunne på stedet den aften give politiet nogle navne at gå efter, og af de syv er fire nu blevet sigtet, en har erkendt medvirken til det omfattende hærværk.

Om erkendelsen holder ved, når den unge bliver stillet overfor et erstatningskrav for de smadrede ruder m.m. på omkring 100.000 kroner, er en helt anden sag, som bliver afklaret ved retten i Gladsaxe.

De syv anholdelser blev foretaget ved en koordineret politiaktion på fire skoler og uddannelsesinstitutioner i området.

Således blev der gjort lange øjne onsdag formiddag på Marielyst skole, Gladsaxe ungdomsskole, på VUC-Lyngby og såmænd også på den hærværksramte Høje Gladsaxe skole selv.

Alle syv er løsladt igen efter afhøring, men der ventes flere anholdelser i kredsen af 2. generationsindvandrere efterhånden som efterforskningen skrider frem.


Kulturcenter flytter

De kulturelle foreninger, der benytter Aktivcentret på Telefonvej i Søborg som hjemsted for deres mange aktiviteter, kommer ikke til at flytte langt, når centret omdannes til boliger.

Et flertal i Gladsaxe byråd går nemlig ind for at leje en del af den gamle telefonfabrik lidt længere henne af gaden som nyt kulturcenter, siger borgmester Karin Søjberg Holst: "Det var en klar forudsætning for os, at vi skulle finde egnede lokaler som erstatning for Aktivcentret, førend boligerne kan opføres på stedet. Det mener vi at have fundet her, hvor der bliver plads til alle. Nu skal brugerne, kultur-, fritids- og idrætsudvalget sammen med forvaltningen se på den nærmere planlægning og indretning".

Det nye center kommer til at ligge på Telefonvej 8E, og vil formentlig komme til at koste et to-cifret millionbeløb at indrette til det nye formål, dog sikkert under de 20 millioner.


Huslejestigninger på Kildegården godkendt

Huslejen i den nye fløj på omsorgscentret Kildegården stiger i år, som følge af den store ombygning af stedet tilbage i 2002.

Afdelingsbestyrelsen på Kildegården har ellers nægtet at godkende den varslede huslejestigning, som er på ni procent, og derfor skulle sagen i byrådet, som på sit møde i denne uge vedtog stigningen. Men ikke uden protester fra venstres Lone Yalcinkaya:

"Der er ikke en eneste borger i kommunen, der havde fantasi til at forestille sig, at de skulle af med 9 procent mere i husleje. Det er en kraftig stigning, og det har jeg også protesteret imod. Den undskyldning jeg fik lød "De fleste får boligsikring og kommer ikke til at betale stigningen selv". Men så bliver det alle borgere der kommer til at betale, så bliver pengene taget af kommunens kasse, dvs. allesammens penge", sagde Lone Yalcinkaya fra venstre, som undlod at stemme for godkendelsen af huslejestigningen, fordi gruppen savnede information om baggrunden for en huslejestigning på 9 procent.

Den socialdemokratiske formand for socialudvalget, Erling Schrøder, sagde:

"Bor man i et alment boligbyggeri, så skal man betale den husleje, som er omkostningsbestemt. I dette tilfælde har man ikke ønsket at tage stilling i afdelingsbestyrelsen på Kildegården, og så går sagen til selskabsbestyrelsen, og det er byrådet. Og byrådet kan jo ikke fravige".

De beboere på Kildegården som kun får almindelig folkepension, kan med boligstøtte sidde for en husleje på ca. 1500 kroner om måneden.


Steelband med på musikfestival i Ålborg

En gruppe unge musikanter fra fritidsklubben Grønnegården i Mørkhøj rejser i dag til Ålborg for at deltage i en stor international musikfestival.

"De består af 5 medlemmer i alderen 11 til 14 år, og de spiller steelbandmusik, det vil sige musik fra Trinidad primært, men også samba og latinmusik. Og de skal spille fredag aften klokken 21.30 på den store scene og det glæder de sig meget til, det er noget, de lærer meget af også", siger Jesper Laursen, musikmedarbejder på fritidsklubben Grønnegården.