Mandag den 19. Januar 2004


Sur Smiley hos supermarked

Der hænger stort set kun smilende ansigter i form af Fødevaredirektoratets Smiley’er hos de par hundrede kantiner, restauranter, fødevarebutikker, bagere med mere, som har haft kontrolbesøg for nylig.
 
Fødevarekontrollen skal tjekke omkring 350 steder i Gladsaxe, men har kun forholdsvis nye data for cirka 200.
Af dem har omkring en tredjedel fået indskærpelser omkring rengøring eller andre kritisable forhold, men dog ikke mere kritisable, end at de trods alt er blevet udstyret med den næstmest smilende Smiley.
 
Kun det store BS-supermarked i Bagsværd har fået et halvmuggent ansigt.
Da fødevarekontrollen aflagde besøg hos BS i december, kunne der konstateres utilfredsstillende rengøring i alle lokaler og en ganske utilstrækkelig udførelse af egenkontrol.
Derfor fik supermarkedet påbud om at foretage en øjeblikkelig hovedrengøring af hele butikken, samt besked på at indsende dokumentation for en forbedret egenkontrol.

Plan mod trafikstøj

I dag skal politikerne i trafik- og teknikudvalget i Gladsaxe diskutere et oplæg til en handlingsplan for trafikstøjen i kommunen.
Det er også meningen at borgerne skal inddrages i indholdet for den endelige plan en gang sidst på foråret.
 
Men i første omgang er det altså en sag for politikerne, og en af dem, der har været meget fremme med forslag til støjdæmpende foranstaltninger, er Venstres Ebbe Skovsgaard: "Jeg glæder mig over, at en stor del af de krav om støjbekæmpelse, som jeg har kæmpet for gennem to år, endelig er kommet med i oplægget. Folk bliver syge af for meget støj, derfor har jeg peget på mere støjafskærmning, ændrede og mere støjsvage vejbelægninger og facadeisolering. Noget af det, der mangler i oplægget, ser ud til at være, at ikke alle belastede geografiske områder er med. Det må vi se nærmere på, når vi skal detailbehandle sagen".
 
Den foreløbige plan opererer blandt andet med at halvere antallet af boliger, der belastes med mere end 65 dB.
Den endelige plan mod trafikstøj ventes færdig i det politiske system i juni i år.

Søn overraskede indbrudstyv

Det blev en foreløbig forholdsvis kort karriere som indbrudstyv for en 20-årig mand, der netop er flyttet til politikredsen.
Under et indbrud i en villa på Bagsværdvej torsdag i dagtimerne kom husets søn hjem og overraskede den 20-årige i færd med at fylde sæk og pose med godter fra huset.
 
Sønnen fastholdt tyven, men da sønnen skulle ringe efter politiet, benyttede tyven lejligheden til at stikke af. Huset adrætte søn fik imidlertid indhentet og fældet tyven, som han, under udførelse af den fornødne og tilladte magt, fik bragt tilbage til huset.
 
Politiet kunne senere konstatere, at ungersvenden har en betinget dom for berigelseskriminalitet hængende over hovedet. Så nu må den 20-årige imødese et ophold i et af kriminalforsorgens dertil indrettede fængsler, foreløbig varetægtsfængslet i 14 dage.

Energiforbrug måske på vej ned

Gladsaxe er måske på vej til at knække en ellers stigende kurve og reducere energiforbruget i de kommunale bygninger.
Den omfattende el-sparekampagne som blev lanceret i efteråret er nemlig kommet rigtig godt fra start, vurderer formanden for miljøudvalget:
"Ja det må jeg da så sandelig sige. Jeg har hørt om gode tiltag og jeg tror virkelig på, at vi kan komme ned i elforbrug, i hvert fald komme ned på et tal vi var på for et par år siden. Men det sker kun med ihærdig indsats", siger den radikale formand for miljøudvalget, Lis Smidsholm.