Onsdag den 21. Januar 2004


Uenighed om grænse for trafikstøj

Hvor meget støj fra trafikken skal borgerne i Gladsaxe acceptere?

Der findes næppe den bolig i kommunen, som ikke i en eller anden grad er påvirket af støj fra de statslige motorveje, de amtslige ring- og hovedveje eller de mindre veje, hvor Gladsaxe kommune er vejmyndighed.

Grænsen for støj diskuteres i øjeblikket i trafik- og teknikudvalget, som skal fremlægge en egentlig støjhandlingsplan for borgere og byråd senere på året.

Men der er uenighed om et af de helt centrale elementer, nemlig hvilken støjgrænse, der skal ligge som målsætning i planen.

Udvalgets formand, SFeren Peter Brooker, siger: "Ved alle nye byggerier opereres der med en støjgrænse på max. 55 dB, så i hvert fald bør vi udarbejde projekter i Gladsaxe, der har samme grænse. Måske vil det vise sig at være et urealistisk mål, men vi vil gerne have det undersøgt ordentligt først, inden vi skal møde borgerne om sagen ved et stormøde".

Mødet mellem trafikpolitikere og borgerne i Gladsaxe ventes at finde sted i maj måned i år.

Til den tid skulle politikerne gerne være enige om de væsentligste mål i støjhandlingsplanen, og det betyder, at SF, de borgerlige partier og Socialdemokraterne skal finde fælles fodslag.

Jens Thind-Andersen, et af de socialdemokratiske medlemmer af udvalget, siger: "Vi er ikke imod den lave grænse, men der findes ikke penge i hverken stat, amt eller kommune til at udføre arbejder, der vil ramme under grænsen. Derfor vil det være spild af tid at sætte den tekniske forvaltning til at komme med projektforslag, der på forhånd er urealistiske. Lad os arbejde udfra grænsen på 65 dB. Den vil også gavne boliger, der ligger længere væk fra støjkilden".

Når støjhandlingsplanen vedtages kort før sommerferien, så vil den få betydning for bekæmpelsen af trafikstøjen i Gladsaxe frem til år 2010.


Brand efter rygning

En midaldrende kvinde blev i går ved 14-tiden reddet ud fra flammerne i hende lejlighed på Snogegårdsvej i Søborg af Gladsaxe brandvæsen.

Kvinden blev kørt til skadestuen og senere overflyttet til Rigshospitalets traumecenter.

Det er tilsyneladende et uheld efter rygning i sengen, der startede branden, som hurtigt kom under kontrol.


Snedkerfirma i klemme på Erik Bøghs allé

En lille snedkervirksomhed på Erik Bøghs allé er kommet i klemme på grund af den planlagte butiks- og boligbebyggelse på hjørnet af Erik Bøghs allé og Søborg Hovedgade.

Projektet har givet anledning til mange naboprotester. Én af protesterne kommer fra snedker Thomas Skov:

"Trafik- og teknikudvalget parkeringsarealet 12 meter ind på grunden og i forlængelse af mit skel spærret Erik Bøghs allé af, så man leder al trafikken forbi min have. Den lukning man har valgt gør, at jeg ikke kan få leveret varer med mellemstore og store lastbiler, og så kan det jo ikke lade sig gøre at drive forretning. Derfor har jeg nu skrevet et klage til trafik- og teknikudvalget og appelleret til, at de kommer til fornuft og får gravet p-dækkene ned og etableret nogle ordentlige tilkørselsforhold", siger Thomas Skov, der etablerede sit snedkerfirma på Erik Bøghs sidste år.


Bagsværd først med skolekantine

Et stort ønske på Bagsværd skole går snart i opfyldelse.

På det kommunale budget er der i år afsat et millionbeløb til at forbedre kantineforholdene på skolerne. Og Bagsværd skole står øverst på listen til at få en ny kantine.

Inspektør Susanne Reker siger om de nuværende kantineforhold på skolen:

"Man kan faktisk sige, at vi ikke har en kantine. Vi har en mælkebod, hvorfra man kan købe mælk og et begrænset udbud af "Det sunde måltid". Men en kantine, det er det ikke".


Grønt aktivitetscenter åbner til sommer

Inventaret er miljørigtigt, ventilationen naturlig og elforbruget minimalt, når det grønne

aktivitetscenter på Gladsaxe hovedbibliotek åbner til sommer.

Herfra skal lokal Agenda 21 og den grønne guide fremover have sine aktiviteter.

Det nye miljøcenter bliver placeret i bibliotekets stueetage, med direkte indgang fra

rådhuspladsen. Og centret bliver indrettet som ét stort flexibelt rum opdelt af skærmvægge og reoler, som kan flyttes rundt.

Det grønne aktivitetscenter forventes at stå færdig og klar til brug til august.


Fokus på Gladsaxe-basket

Der er ikke meget sur gymnastiksal eller overkogte røde pølser over det arrangement, som Gladsaxe Basketball Klub i aften har stablet på benene.

Her er 6.000 Gladsaxe-børn i alderen 6-14 år sammen med deres forældre nemlig inviteret til introduktionsmøde om basketklubben. Og det er med overskrifter som proaktivitet frem for passivitet, sportens sociale netværk og opnåelse af succesoplevelser.

Hensigten med den stort anlagte introduktion er naturligvis at få fat på nye medlemmer, men der gemmer sig langt mere bag, siger klubbens næstformand Casper Plannthin: "Der er skåret ned på idrætstimerne i skolerne gennem mange år med flere overvægtige børn som en af følgerne. Integrationen mellem skole og klubber er heller ikke optimal, så her føler vi også at kunne tilbyde noget. Vi har mange gode bud til de unge, og det er det vi gerne vil vise med en sådan introduktionsaften. Vi er pt. 150 medlemmer, men går efter at komme op på 400 og i løbet af nogle år igen at være med på eliteplan som Gladsaxe Basketball Klub".

Mødet starter kl. 19 i Gladsaxe sportscenters hal 2, og her vil basketsporten blive sat i relief ved indlæg fra træner, idrætslærer, fysioterapeut, læge, forældrerepræsentant og erhvervsleder.