Onsdag den 2. Juni 2004


Nyt projekt for uddybning af robaner

Grav slammet under robanerne i Bagsværd sø væk og læg det i forlængelse af øen Gåseholm. Byg derefter spunsvægge, så slammet, eller sedimentet, ikke kommer tilbage igen.
Så enkelt lyder et forslag fra den konservative Lars Abel, medlem af Gladsaxe byråd og formand for Københavns amts udvalg for undervisning, kultur og internationalt samarbejde.
Det planlagte store oprensningsprojekt, der både tilgodeså miljø- og rointeresser, er netop stillet i bero, fordi der simpelthen ikke eksisterer en lovlig metode, der opfylder alle miljøkrav.
Med Lars Abels forslag droppes ethvert miljøhensyn – til gengæld skulle roerne så være sikret baner med internationale mål og dybde mange år frem.
"Vi bygger simpelthen et afvandingsbassin i søen. Vandet ledes tilbage, hvor det kom fra, og det tørrede sediment lægger vi i brednære bassiner i søen ved den eksisterende ø, Gåseholm. Jeg tror, at dette projekt kan gennemføres for et beløb langt under det oprindelige projekt til 65 millioner kroner", mener den konservative politiker.
Lars Abel opfordrer til, at de tekniske direktører i henholdsvis amt og kommune sætter sig sammen for at drøfte ideen.

Frihed til højere klassekvotient

"Folkeskolerne i Gladsaxe har selv efterspurgt muligheden for, at der kan være op til 28 elever i hver klasse mod de nuværende maksimalt 26.
Det er en del af baggrunden for, at der er i en rapport om fremtidens skole i Gladsaxe anbefales at udnytte folkeskoleloven til fulde, hvad angår antallet af elever i klasserne.
Tildelingen af ressourcer til skolerne følger desuden det enkelte barn, så alt i alt giver det større frihed for skolerne, også til at vælge at lave klasser med færre elever", siger formanden for børne- og undervisningsudvalget, socialdemokraten Trine Græse.
De 15 anbefalinger til fremtidens skole i Gladsaxe diskuteres i øjeblikket politisk og er desuden sendt til høring på blandt andet skolerne.

(Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet)


Manglende fortov gør skolevej usikker

Det manglende stykke fortov foran Kvikmarkens Privatskole gør skolevejen farlig for
eleverne.
Det mener en bekymret skolebestyrelse, som i en henvendelse til kommunen appellerer til, at der bliver gjort noget for at sikre skolevejen ved privatskolen:
"Der er 8 – 10 meter manglende fortov lige udenfor Kvikmarkens Privatskole, hvor skolens forældre parkerer, når de skal sætte deres børn af. Det giver de problemer, især i myldretiden mellem 8 – 9 hvor eleverne skal møde, at forældrene kører ind og parkerer på det areal som er sat af til parkering og så må de børn der går eller cykler til skole gå bag om de her bakkende biler. Og det kan give nogle farlige situationer for vores skolebørn. Og det vil vi gerne prøve at undgå ved at få etableret et fortov", siger Kim Henriksen fra Kvikmarken Privatskoles bestyrelse.
Og på sit møde tirsdag anbefalede Gladsaxes økonomiudvalg, at der indledes forhandlinger med skolen om etablering af det manglende stykke fortov.

SFO-skur udbrændt

Det var noget af et trist syn, der mødte børn og ansatte på SFO Pyramiden ved Værebro skole mandag morgen.
Et 70 kvadratmeter stort skur med alle udendørs legeredskaber og cykler var nemlig brændt ud.
Branden blev opdaget mandag eftermiddag, men da brandvæsnet nåede frem, var bygningen overtændt og stod ikke til at redde.
Ildebranden var så voldsom, at et legestativ 10 meter væk blev antændt af strålevarmen.
Branden er formentlig opstået i en skraldespand, der stod tæt på bygningen.