Torsdag den 3. Juni 2004


Mere sort arbejde i restaurationsbranchen

Trods gentagne aktioner fra skattevæsenets og politiets side overfor sort arbejde og socialt bedrageri, så er værtshus- og restaurationsbranchen stadig et miskmask af regnskabssnyd og sorte aflønninger.
Det viser weekendens aktion mod 20 værtshuse og restauranter i Ballerup og Gladsaxe kommune.
Under aktionen blev 56 ansatte kontaktet. Heraf er mindst 16 personer på dagpenge eller anden form for overførselsindkomst.
Flere steder var der ikke skyggen af ansættelseskontrakter, og otte personer kunne derudover oplyse, at de lige var startet den dag.
Et enkelt sted valgte en ansat at stikke af ved synet af myndighederne.
Regnskaberne blev ofte fundet i dårlig stand, og et sted lå regnskabsmaterialet i tilfældige bunker i baglokalet sammenblandet med private udgiftsbilag, aviser og reklamer.
Der blev desuden fundet meget store kontantbeløb og konstateret uoverensstemmelser mellem virksomhedernes omsætning og afholdte lønudgifter.
Alt regnskabsmateriale er taget med til nærmere granskning hos skattevæsenet, og de virksomheder, der ved aktionen ikke kunne præstere noget, der lignede et regnskab, bliver indkaldt til kontrol i den nærmeste fremtid, oplyser told og skat.

Miljømærke til sportscentret

Gladsaxe sportscenter er blevet tildelt fornem anerkendelse for sit mangeårige miljøarbejde.
"Den grønne nøgle er et miljømærke, til virksomheder der lægger vægt på, at få kvalitet og miljø til at gå op i en højere enhed til gavn for brugere og miljøet. I indstillingen af Gladsaxe sportscenter blev det store miljøarbejde og engagement særligt fremhævet. Især kan nævnes et grundigt miljøarbejde, der har givet mange miljøforbedringer, en stor indsats for miljøvurdering af anvendte produkter og medarbejdernes engagement i miljøarbejdet", fortæller stadioninspektør Jens Christian Olesen.
Det er miljøstyrelsen, Horesta, friluftsrådet og Danmarks turistråd der har tildelt sportscentret Den grønne nøgle.

Hjælp til nye lærere

Et to-årigt udviklingsforløb for nye lærere skal lette overgangen fra seminarium til skole:
"Vi vil forsøge at gå ind og støtte de nye lærere i forhold til den konkrete læreropgave, de står og skal i gang med for første gang. Det vil sige at lette overgangen fra seminarium til skole og gøre den bedre og mere optimal. Det vil vi bl.a. gøre ved at bede den nye lærer deltage i nogle kurser undervejs, vi opfordrer nye lærere til at reflektere over de praktiske erfaringer de gør sig og så tilbyder vi dem vejledning og sparring fra en mere erfaren kollega", fortæller skolekonsulent Søren Bæksgaard.
I Gladsaxe får 12 nye lærere mulighed for at deltage i det første forløb, der starter til oktober.

EU debat med kun to ringhjørner

I aften er der debatmøde i Borgernes Hus som optakt til Europaparlamentsvalget den 13. juni.
Det er Folkebevægelsen mod EU der er arrangør af mødet, der egentlig skulle have haft tre deltagere – eller tre ringhjørner. Nu bliver der kun to - nemlig et til Søren Søndergaard fra Folkebevægelsen og et til Lone Yalcinkaya fra Venstre.
"Jeg kan ikke huske at en socialdemokratisk kandidat har deltaget i en duel med Folkebevægelsen," udtaler Winnie Lind, formand for Folkebevægelsens lokale komite i Gladsaxe. Til det siger Einar Lyduch, der er kandidat for Socialdemokratiet: "Det har ikke noget på sig. Jeg har haft mange møder med repræsentanter for Folkebevægelsen."

Gasbrændere fører til brande

Brandvæsenet i Gladsaxe maner til forsigtighed med brugen af gasbrændere som ukrudtsfjernere efter flere brande den seneste tørre tid.
10-15 udrykninger er det blevet til, senest tirsdag eftermiddag, hvor et skur på Christianehøj i Søborg nedbrændte.
Kun en alarmering i tide og en hurtig udrykning fra brandfolkenes side gjorde, at ilden ikke fik fat i beboelsesejendommen ved siden af.
På brandvæsenets internethjemmeside (http://www.gladsaxe.dk/Default.asp?ID=8852) kan der findes oplysninger om den korrekte brug af gasbrændere til ukrudtsbekæmpelse.