Mandag den 7. Juni 2004


Mere sort arbejde

Taxa-branchen er tilsyneladende næsten lige så betændt, hvad angår sort arbejde, som værtshus- og restaurationsbranchen.
Politi og toldvæsen slog torsdag for anden gang i samme uge til mod brug af illegal arbejdskraft og socialt bedrageri i førnævnte erhverv.
Alene overfor taxaer blev der gennemført 26 kontroller, hvor 29 personer blev set nærmere efter i sømmene.
To oplyste, at de var ansat samme dag og endnu ikke havde fået ordnet deres ansættelsespapirer. Fire af chaufførerne var på overførselsindkomst, og myndigheder har formodning om yderligere brug af sort arbejdskraft i flere tilfælde.
Planlægningschef Jan Lund fra told og skat siger: "Det er overraskende, at der fortsat er så meget sort arbejde. Det skævvrider konkurrencen i forhold til de lovlydige virksomheder. Derfor fortsætter vi aktionerne i samarbejde med andre myndigheder i resten af 2004".

Ny indsats mod vandforurening

I mere end ti år har tre afværgeboringer pumpet forurenet grundvand op i området omkring Bagsværd vandværk
Trods denne indsats når der stadig forurenet vand frem i drikkevandet, der pumpes op af værket.
Den seneste kendte forureningssynder stammer fra mange års renseridrift på Bagsværd Hovedgade 79. Klorerede opløsningsmidler derfra strømmer 600 meter ned mod vandværket, hvor det er blevet målt i uacceptable størrelser i en indvindingsboring.
Københavns amt, der er udførende miljømyndighed på området, går nu i gang med et afværgeprojekt ved renseriet, der skal holde forureningen væk fra drikkevandet.
I første omgang, til udarbejdelsen af projektet, har amtet afsat 700.000 kroner.

Ventetiden på hjælpemidler skal ned

I dag går der op til 16 uger før man som borger får at vide, om man kan få bevilget et hjælpemiddel. Og det er for lang tid, mener Gladsaxes socialudvalg, som nu har besluttet at flytte en del af sagsbehandlingen fra rådhuset til de enkelte distrikter, så der fremover kun er én sagsbehandler.
Til det siger den lokale afdeling af handicapforbundet, som tidligere har rejst kritik af sagsbehandlingstiden:
"Det lyder spændende. Og jeg håber på, at man så får en tættere kontakt til borgerne og at de ikke skal igennem så mange led som de skal i dag", siger Lone Andersen, formand for handicapforbundets Gladsaxe-afdeling.

Usikker fremtid for cafe

Der er absolut ingen interesse for at komme til at drive den kommunale restauration, Biblicafeen, der ligger i stueetagen under Gladsaxe hovedbibliotek.
Lejemålet har været annonceret to gange. Første gang kom et bud, som dog ikke opfyldte kriterierne. Anden annonceringsrunde har der været to henvendelser, men ingen, der bød ind, da fristen udløb.
For Gladsaxe kommune selv er det en udgift at drive cafeen, der er aldrig tjent nok til at skabe balance i regnskabet, og derfor skal politikerne nu tage stilling til cafeens fremtid.
I første omgang diskuteres sagen i morgen i kultur-, fritids- og idrætsudvalget.

Nordiske venskabsbyer skal udveksle erfaringer om integration

De nordiske venskabsbyer kan lære meget af hinanden, når det gælder integration.
Det mener Gladsaxes norske venskabsby Skii, som ønsker at udveksle erfaringer med integration med sine nordiske venskabsforbindelser:
"Jeg ser at vi har en del fællestræk fordi vi ligger så tæt på en storby og har mange nye landsmænd som kommer til os. I Norge har vi lige fået en ny lov for flygtninge- indvandrere og vi ønsker at løse den udfordring så godt som muligt, og derfor er det vigtigt at arbejde ud fra erfaringer hos de andre kommuner", sagde ordfører for arbeiderpartiet i Skii, Gunvor Eldegard, under et stort nordisk møde i Gladsaxe i sidste uge.

Populært sportstilbud til de mindste

180 pladser på Gladsaxe Minisports hold bliver hvert år revet væk.
Minisport kører nu på 11. sæson og er mere populært end nogensinde.
I år besøger de seks hold med 30 børn på hvert hold ti forskellige klubber, hvor de kan snuse sig frem til, hvilken sportsgren de måske vil satse på fremover.
Tilbudet er til børn, der efter sommerferien starter i 1. eller 2. klasse.
I denne uge kommer der en tilmeldingsfolder ud, så det er bare med at holde øje med ungernes skoletasker.
De heldige børn, der får plads, prøver hver idrætsgren i seks uger og skifter så til den næste. På den måde runder børnene gymnastik, svømning, badminton, judo, bowling, fodbold, volleyball, basket, softball og håndbold.