Tirsdag den 8. Juni 2004


Røveriforsøg mod kiosk i mørkhøj

Bevæbnet med et skarpladt skydevåben og et koben forsøgte tre sortklædte mænd at røve Mørkhøj kiosk.
De tre blev skræmt væk igen da ejeren, der anede uråd, kom ud fra baglokalet med et stort stykke træ, men inden de flygtede, affyrede de et skud. Kioskejeren nåede dog lige akkurat at gemme sig bag et skilt og skuddet havnede i et stakit.
De tre gerningsmænd var mellem 16 og 22 år, 175 til 180 cm. høje, sydlandsk udseende med mørkt hår. Og de var alle iført sorte bukser og sort north face jakke med hætte, som de havde trukket over hovedet. Og de forsvandt fra stedet på henholdsvis en metalrød knallet og en cykel i retning mod Nørre Gymnasium og videre ad stien.
Gladsaxe politi efterlyser vidner til røveriforsøget, som fandt sted søndag aften klokken 18.25. Og politiet har telefon 39 69 14 48.

Petanquebaner er for små

Petanquebanerne ved Gladsaxe sportscenter lever ikke op til internationale krav, og det giver problemer for de lokale petanquespillere, fortæller Inger Nielsen, formand for Søborg petanque klub:
"Vi kan ikke spille kampe på dem. Medmindre vi skal have dispensation, for de har ikke de internationale mål. Vi kan sagtens spille på dem selv, selvom de er for små, men vi får et handicap i og med at vi træner på nogle for korte baner. Og det kan vi godt mærke, når vi kommer ud og banerne har de rigtige mål", siger formanden.

Dagcenter giver råd om sundhed

Dagcentret Bakkegården sætter i morgen fokus på ældres sundhed.
Det sker med en temadag hvor pensionister og efterlønsmodtagere bl.a. kan få gode råd om hvordan man selv kan holde sig sund:
"Vi vil gerne vise de ældre, hvor mange muligheder de har for at søge råd og vejledning. Og vi vil også gerne hjælpe dem til at afprøve nogle forskellige ting, så de på den måde kan tage hånd om deres ældreliv", fortæller dagcenterleder Anne Birgitte Østergaard.

Folkedansere på turne i USA og Canada

Skandinavere i USA og Canada får i de kommende uger besøg fra Gladsaxe.
På mandag tager Folkedanserforeningen Gladsaxe Søborg nemlig hul på en tre uger lang
opvisningsturné:
"For 25 år siden var foreningen i den østlige del af USA, og der var mange amerikanske traditioner med square dance blandt andet. Vestpå er der ikke rigtig tradition for det, men der er i det nordlige område en skandinavisk tradition, fordi der er skandinaviske folkedansere i mange byer derovre. Og dem skal vi selvfølgelig have kontakt med", siger Bent Grølsted, formand for Folkedanserforeningen Gladsaxe Søborg.

Topmotiveret Launbjerg optræder på Gladsaxedagen

Henrik Launbjerg har stået på scenen i store musicalopsætninger som Les Miserables og
Atlantis, han har netop udgivet sit andet soloalbum - og til august optræder den aktuelle
sanger og sangskriver for gæsterne på Gladsaxe-dagen:
"De kan forhåbentlig opleve en rigtig god start på dagen. Det er afslutningen på min sommerturné, så jeg tror jeg har et meget topmotiveret hold med som glæder sig til at spille", siger Henrik Launbjerg.
Ud over Henrik Launbjerg bliver der musikalsk underholdning med Peter & de andre kopier, et Gasolin-kopiband, og for de mindste er der koncert med Tante Andante Band.
Derudover optræder en lang række af lokale orkestre og foreninger på Gladsaxe-dagen, der starter på rådhuspladsen, hvor de politiske partier, fagudvalg og forvaltninger har taget
opstilling, og om eftermiddagen er der masser af boder og underholdning i rådhushaven.
Festen slutter med natbio på rådhuspladsen hvor Gladsaxe Bio viser den kulsorte komedie
"De grønne slagtere" med Mads Mikkelsen og Nikolai Lie Kaas.