Torsdag den 10. Juni 2004


Spinkelt flertal for seniorbofællesskab

Et spinkelt flertal af byrådet gav i går aftes grønt lys for opførelsen af Gladsaxes første
seniorbofællesskab.
Det omstridte byggeri, der kommer til at ligge på det store græsareal bag Søborg torv, har delt byrådet i to næsten lige store lejre og blandt andet de konservative har anbefalet flere
alternative placeringer f.eks. på Tinghøjvej og i det nye Gyngemosepark i Tv-byen:
 
"Der kommer masser af nye boliger. Vi får nye boligkvarterer i en kommune, som i lang tid har været fuldt udbygget. Vi har anbefalet alternativer, vi har stemt for nye boliger, og derfor er der ikke brug for at inddrage dette grønne areal, som er et friareal for hele bebyggelsen i det centrale Søborg", sagde Lars Abel fra det konservative folkeparti.
 
Sf´s byrådsgruppe var splittet i spørgsmålet om placeringen af seniorbofællesskabet.
Ida Krogh sagde:
"Jeg ser frem til at vi kan bebygge plænen med 25 gode seniorboliger tæt ved offentlige transportmidler, tæt ved indkøb og god tilgængelighed. Men ikke mindst er der her tale om boliger på lejebasis, som kan betales af "almindelige" mennesker".
 
Byggeriet blev vedtaget med stemmerne 13 – 12. Udover Ida Krogh stemte
socialdemokraterne og de radikale for, mens altså de konservative, venstre, dansk folkeparti, enhedslisten og sf´eren Peter Brooker stemte imod.
Og bagefter kunne Foreningen Gladsaxe Seniorbofællesskab ånde lettet op:
"Det er bare lykken det her, det kan ikke være bedre. Og det har været hårdt at komme igennem, det har taget tre år. Og nu siger de, der kan gå to år, før vi kan tænkte på at flytte ind. Så fem år for sådan nogle seniorer som os, det er lang tid at vente. Men det er det hele værd", lød det fra Foreningen Gladsaxe Seniorbofællesskab.

Opprioritering af netværksgrupper

For mange involverede parter kan være en hæmsko i netværkerne omkring det kriminalpræventive arbejde overfor børn og unge.
Det mener formanden for det kriminalpræventive kontaktudvalg i Gladsaxe, socialdemokraten Erling Schrøder:
"Noget af det, der bekymrer mest indenfor dette område i øjeblikket, er, om disse netværksgrupper med skoleledere, politi og pædagoger fungerer. Det er mange folk, der skal samles, så bare det at finde en mødedato kan være svært. Men det er et arbejde, der skal prioriteres højt. Det er vigtigt at have snor i de unge lige i de år, hvor de vil alt, men stort set intet kan. Derfor må vi fra udvalgets side prøve at presse på for, at det sker".

Smiley i Gladsaxe og Omegn har det store smil på

Fødevaredirektoratets Smiley har det store smil på i forhold til over 60% af de lokale virksomheder, der fremstiller eller sælger fødevarer i Gladsaxe og omegn.
Smileyen er den runde indikator af bl.a. hygiejniske forhold så som behandling af fødevarer og rengøring samt egenkontrol.
 
Kantinen hos A/S BBI Metal og Plastvare i Bagsværd har netop igen d. 2 juni i år fået den storsmilende Smiley i deres kontrolrapport. Kantineleder Ruth Krøyer er glad for, at de har fået Smileyen. Hun mener at det er vigtigt at opretholde denne standard i en kantine og at der bør være den from for kontrol.
 
På Fødevaredirektoratets hjemmeside meddeles det, at de er på vej til de butikker, institutioner, virksomheder m.m. hvis kontrolrapport er mere end et år gammel.

AB anker ikke Akida-kendelse

Fodboldklubben AB har besluttet ikke at anke Dansk Boldspil Unions disciplinærudvalgs afgørelse omkring ABs brug af Ali Akida.
Både det nu nedrykkede superligahold og Danmarksserieholdet fik som konsekvens af brugen af spilleren med det falske navn frataget point.
I en pressemeddelelse fra fodboldaktieselskabet AB præciseres det dog, at AB stadig mener, at benyttelsen af Akida i sæsonen 2003/2004 var lovlig, at AB i den sæson på intet tidspunkt bevidst ulovligt har benyttet spilleren, og at det først var under et retsmøde i maj i år, at Akida blev kendt skyldig. Siden har Akida ikke spillet officielle kampe for AB.
AB pointerer også, at DBU har kendt til problemstillingen siden midten af 2002, hvor en ny kontrakt med Akidas rigtige navn blev udfærdiget og godkendt.

EU-valg på omsorgscentre

Valget til EU-parlamentet går for alvor i gang i dag. I hvert fald for de Gladsaxe-borgere, der bor på omsorgscenter, eller andre, der af en eller anden årsag ikke kan forlade deres hjem.
I dag rykker der nemlig ni hold med valgtilforordnede ud for at oprette minivalgsteder på centrene og i folks eget hjem, fortæller valgkoordinator Gerd Rasmussen:
"Der er 24 tilforordnede i hold af to og to på tur rundt i dag. De seks af holdene tager ud på omsorgscentrene, mens tre besøger hjemmene. Ud fra interessen for at brevstemme og stemme i eget hjem, så ser det ud til, at stemmeprocenten på søndag godt kan blive rimelig trods de dystre forudanelser. Men helt på højde med et kommunalvalg, det kommer det ikke".
I Gladsaxe kommuner er der 45.287 stemmeberettigede til parlamentsvalget.