Fredag den 11. Juni 2004


Gladsaxelisten: Byrådsmedlem var inhabil i græsplænesag

Socialdemokraten Trine Græse var inhabil, da hun på byrådets møde i denne uge stemte for den lokalplan, der giver mulighed for at opføre et seniorbofællesskab på Søborg Parkallé.
Det mener Gladsaxe-listen, som nu har bedt statsamtet kigge nærmere på sagen:
 
"Hun er inhabil fordi hun er medlem af bestyrelsen for det boligselskab, som vil få væsentlige fordele af den her lokalplan. Som medlem af bestyrelsen kan man ikke sige, at hun varetager rene kommunale interesser, når hun er med i en afstemning i byrådet", siger Gladsaxelistens John Dam Sørensen.
Men Trine Græse selv mener ikke, hun var inhabil:
"Nej, det er jeg ikke. Når man som byrådsmedlem er udpeget af byrådet til at sidde i sådan en bestyrelse, så er man ikke inhabil".

50.000 bolcher til parlamentsvælgerne

Afholdelsen af valget til EU-parlamentet koster rundt regnet Gladsaxe kommune trekvart million kroner.
I det beløb er indberegnet 700 kroner til hver af de tilforordnede for deres indsats dagen igennem på de 11 valgsteder i kommunen.
Ni skoler stiller gymnastiksale og aulaer til rådighed for valgborde og stemmeurner og bokse. Dertil kommer hovedbiblioteket samt borgerklubben Søborg, hvor der også kan afgives stemmer.
 
Der er ved dette valg sparet lidt på antallet af tilforordnede, idet forventningen til procentdelen af borgere, der ønsker at stemme, ikke er vanvittig høj.
Derfor stiller kun 323 tilforordnede op mod normalt 351.
Frem til i går havde 705 valgt at brevstemme, hvilket er noget under det halve af, hvad der på samme tidspunkt plejer at komme, når det handler om valg til folketinget.
Så mon ikke 50% er et godt gæt på den samlede valgdeltagelse.
 
Partistemmerne ventes færdigtalt inden kl. 22 søndag aften, og efter en fintælling og personstemmetælling mandag formiddag, så ventes valgbestyrelsen i Gladsaxe at kunne komme med det endelige resultat ved 13-tiden.
 
Gladsaxe kommune har, som en lille finurlig krølle, til valgdagen fået fremstillet 50.000 bolcher, fint indpakket i kommunesølvpapir. De er ikke økologiske, skulle vi hilse at sige, men dog uden kunstige tilsætningsstoffer.

Bedrageri med søde sager

En slikbutik på Søborg Hovedgade har videresolgt en saftkølemaskine, som butikken selv lige havde købt på kredit.
Maskinen har en værdi af 18.000 kroner og ejes af et udlejningsfirma, der har meldt videresalget til Gladsaxe politi.
Hos bedrageriafdelingen er der ikke tvivl om det ulovlige i salget, og slikbutikkens ejer kan formentlig snart se frem til en sigtelse for underslæb eller bedrageri.

Badmintonspillere går gennem gulvet

De lokale badmintonspillere risikerer at gå gennem gulvet når de udfolder sig i Gladsaxe sportshal.
Derfor skal gulvet i badmintonhallen, der er fra 1980, nu renoveres, fortæller formand for sportscentrets brugerbestyrelse, Irene Sterlie:
"Der er nogle gulvbrædder der har forskubbet sig og vi går gennem brædderne i badmintonhallen. Vi har med det samme fortalt det til personalet, og så er det blevet repareret med det samme Der har måske været en enkelt træningsaften, hvor den ene bane derfor har været lukket, ellers har det ikke givet de store problemer", siger Irene Sterlie.

1000 elever til idrætsdag

1000 toptrænede skolelever mødes i dag for at dyste om pokaler og, ikke mindst, gode
oplevelser.
Det er skolernes idrætsdag og i år er det blevet 4. - 5. klassernes tur.
På programmet står svømning, fodbold, håndbold, basketball, bordtennis, badminton og
stafetløb for hold.
10 skoler deltager i idrætsdagen, der som sædvanligt udspiller sig omkring Gladsaxe
sportscenter.

GPSDF til EM

Politigården i Gladsaxe bliver den næste uges tid om ikke mennesketom, så dog i hvert fald noget affolket.
32 politifolk og medlemmer af GPSDF har nemlig her til morgen forladt landet til fordel for et ophold i Portugal.
Her spilles der fodbold-EM, og det er lige noget for gutterne i GPSDF, der ikke er et nyt politisk parti, men står for Gladsaxe Politis Supporterklub for Danmarks Fodboldlandshold.
Klubben har fulgt det danske landshold siden EM i England for otte år siden, og det med, at det er mænd skal tages helt bogstaveligt. En snedig paragraf i klubvedtægterne formener nemlig adgang for kvindelige politifolk, hustruer og andre hunkønsvæsener.
Vi ønsker et godt EM, også til politifolkene, hvor i blandt der findes et par afdelingsledere fra kriminalafdelingen og sågar også et byrådsmedlem.