Mandag den 14. Juni 2004


Stemmeprocent giver anledning til selvransagelse

"Planlægningen af det næste valg til europaparlamentet skal starte nu, hvis kampen om
stemmeprocenten skal vindes", mener borgmester Karin Søjberg Holst, der gerne havde set en højere valgdeltagelse i Gladsaxe end 53 procent.
 
"Stemmeprocenten bør give anledning til selvransagelse og refleksion hos partierne og i
medierne. Nu er det det rette tidspunkt til at bruge penge på fokusgrupper og
brugerundersøgelser. For spørgsmålet er: Hvem var der, der ikke stemte? Hvorfor stemte de ikke og hvad kan vi gøre bedre om fem år", spørger borgmesteren.
 
Også i Gladsaxe blev socialdemokraterne de store vindere med 31,6 procent af stemmerne,
men der var også fremgang for de konservative, sf og folkebevægelsen mod EU.
 
I alt 23.670 gladsaxe-borgere stemte i går til europaparlamentsvalget.

Byggeri af Rosenlund 2 i gang

I fredags gik anden del af byggeriet af omsorgscentret Rosenlund i Mørkhøj i gang.
Og det første spadestik blev overværet af bl.a. Gladsaxes ældreråd, som har deltaget aktivt i planlægningen af det kommende byggeri:
 
"Vi har været med i en gruppe sammen med bl.a. pårørendegruppen for Rosenlund, så vi har været med hele vejen. Og det her er endnu et skridt på den meget lange vej vi er igennem, hvor vores byråd investerer i udvidelser af vores plejeboliger og ældreboliger i det hele taget. Og det er der stadig behov for. Og nu får vi det her som næste etape, og det er så starten til renoveringen af Møllegården og Egegården fordi når vi har etableret det her, så kan vi flytte beboere fra Møllegården og Egegården permanent over i det nye her og flytte dem på en fornuftig måde til et varigt sted. Og det er meget væsentligt for vores ældre, at de ikke skal flyttes mere end højst nødvendigt", siger formand for ældrerådet, Knud Ole Jensen.
 
Ifølge tidsplanen kan de nye beboere på Rosenlund flytte ind til september 2005.

Dømt for trussel

"Du skal dø." Denne trussel blev fremsagt af en mand med irakisk baggrund mod en sagsbehandler, samt en afdelingschef og en skolelærer i januar i år. Han er nu i Gladsaxe Byret blevet idømt 20 dages betinget fængsel.
 
I mandens familie er der en række sociale problemer. I januar var han på kommunen for at forsøge at få sin tvangsfjernede søn på 13 år tilbage. Mandens kone, som er sønnens stedmor, har fået en voldsdom for at have slået sønnen, der kom til Danmark for ca. 3 år siden via familiesammenføring. Parret har derudover 4 børn sammen.
Truslen kom i en tilspidset situation, hvor kun sagsbehandleren var til stede. Trusler blev samtidigt fremsagt i forhold til en afdelingschef og en skolelærer.
 
Manden forklarede i retten, at der var tale om en sproglig misforståelse. Han og resten af familien er under pres fra irakiske slægtninge, som ikke vil tolerere tvangsfjernelsen af sønnen, der anses for at være meget alvorligt. Han forklarede, at han havde sagt, at han og hans familie ville dø, fordi sagsbehandleren og skolelæreren havde få sønnen fjernet.
 
Manden har udbedt sig betænkningstid med henblik på en eventuel anke til landsretten.

Statsamts afgørelse får tilsyneladende ingen betydning for seniorbofællesskab

Statsamtets afgørelse i den såkaldte græsplænesag får tilsyneladende ingen betydning for byggeplanerne på Søborg Parkallé.
Som vi fortalte i Nyhedsmagasinet i fredags, så har Gladsaxelisten nu bedt statsamtet undersøge hvorvidt socialdemokraten Trine Græse var inhabil i sagen, fordi hun sidder med i bestyrelsen i det boligselskab, der ønsker at opføre seniorbofællesskabet.
Skulle statsamtet vurdere, at det socialdemokratiske byrådsmedlem var inhabil, ja så bortfalder byrådets afstemning, men ikke nødvendigvis, som tidligere fortalt, byggeplanerne.
Ifølge kommunen så kan byrådet nemlig stemme om lokalplanen igen, med den forskel, at det bliver Trine Græses suppleant der deltager i afstemningen.

Skuffelse over afslag

Et nyt projekt der tilbyder overvægtige varigt vægttab og forbedret livskvalitet har fået afslag fra folkeoplysningsudvalget på en ansøgning om tilskud til projektet.
En skuffet Irma Henriksen siger:
"Der henvises til aftenskolen og begrundelsen er, at der ikke er medlemmer nok. Og det er jo klart, fordi vi er nødt til at reklamere for at få medlemmer. Og det var det, pengene skulle bruges til, og det har vi også fortalt", siger Irma Henriksen.