Onsdag den 16. Juni 2004


Undervisningsforholdene på Søborg skole skal forbedres

Søborg skole er fra 1908 og helt utidssvarende, mener formand for skolebestyrelsen, Finn Hansen der sidder med i en arbejdsgruppe, som netop er kommet med et oplæg til, hvordan fremtidens Søborg skole skal se ud:
"Det er en god gammel skole - og det er den også præget af. Det er et solidt byggeri, men sammensat af en hel del ældre og så lidt nyere samt en pavillon. Så det er blandet. Og det betyder bl.a. at nogle steder er der lys på hele dagen, fordi lysforholdene ikke er så gode. Det betyder også at i den gamle del af skolen er undervisningen meget bundet til klasseundervisning. Det er klasseværelser i den klassiske stil, mildt sagt. Det store ønske er at forny Søborg skole til moderne skolegang. Bygningerne er solide, men har deres alder bag sig. Det vil sige når man vil lave noget nyt, f.eks. bryde klasserne ned og lave samarbejde på tværs af klasserne, så sker det meget ofte på trods af bygningerne. Hvis man vil lave noget spændende, så kræver det en anden rummelighed. Og det kan ske på utrolig mange måder, og i den udviklingsplan der er lavet, det er jo et stort projekt, bliver der på nogle punkter gået drastisk til den. Nedbrydning af klasseværelser i den gamle del kunne være én af tingene, indskolingshus i den anden ende kunne være en anden ting. Men nøgleordet er rummelighed og at få brudt bygningernes fysiske rum op, så det giver større mulighed for samarbejde", fortæller Finn Hansen.

Hovedbibliotek ombygges for 2,3 millioner

En større ombygning af Gladsaxe hovedbibliotek skal skabe større logik i og bedre adgang til materialerne.
For 2,3 millioner kroner samles alle udlånsaktiviteterne på en etage, og læsesal og rum til fordybelse på en anden, fortæller bibliotekschef Charlotte Plenge.
Ombygningen ventes igangsat, så snart byrådet efter sommerferien har godkendt projektet og afsluttet marts næste år.

Dømt for vold mod politi

En 18 -årig mand har i Gladsaxe Byret fået fire måneders fængsel for tre forhold samt en tidligere betinget dom.
Den dømte forsøgte sidste år at bryde ind i en skurvogn i Mørkhøj, og i marts i år blev han igen anholdt for slagsmål på værtshuset Lillebror. Her var han, ifølge politiets forklaring, meget beruset, og havde svært ved at holde balancen og ved at tale, og da han skulle have håndjernene af i detentionen, nikkede han en politibetjent en bagskalle.
Den dømte nægtede sig skyldig og fortalte i retten, at han ikke kunne huske de tre episoder. En rapport fra Kriminalforsorgen nævner bl.a., at han har en dårlig hukommelse, at han flere gange er droppet ud af uddannelser og ikke har styr på ret meget.
Den 18 - årige blev som nævnt idømt fire måneders fængsel, hvoraf de tre er gjort betingede.

Stabil tilgang til privat hjemmehjælp

Gladsaxes hjemmehjælpsmodtagere foretrækker stadig det kommunale tilbud, når det gælder hjælp til personlig pleje.
Det er godt et år siden frit-valg-ordningen trådte i kraft, og siden har der været en stabil
tilgang til de i øjeblikket tre private leverandører af hjemmehjælp.
174 borgere benytter sig i dag af en privat leverandør frem for kommunen. Det svarer til ca. 7 procent af samtlige hjemmehjælpsmodtagere Gladsaxe. Og det er primært praktisk hjælp, det vil sige hjælp til rengøring, de private leverer. Kun ganske få borgere har valgt en privat hjemmehjælper til personlig hjælp.

Folkeoplysende støtte på vej ud

Simultanskak med en 13-årig stormester, grundkurser for sækkepibespillere, fællestræning med iranske badmintonspillere og børnefilmklub.
Sådan lyder overskrifterne på de ansøgninger om økonomisk støtte, som folkeoplysningsudvalget i Gladsaxe i dag skal tage stilling til.
Ansøgningen om simultanskak mod det norske geni udi brætspillet, Magnus Carlsen, kommer fra Stengård/Vadgård skoleskak, der søger om 5.000 kroner, så stormesteren kan komme forbi en dag under sommerferieaktiviteterne.
Sækkepibeorkestret Copenhagen Caledonia Pibe Band søger 12.000 kroner til særlige weekendkurser for spillerne.
Pars brydeklub søger sammen med en badmintonklub om godt 26.000 kroner til støtte for et besøg af et iransk badmintonhold, der kommer til Gladsaxe i august.
Endelig søger Gladsaxe Børnefilmklub om knap 10.000 kroner til hjælp for årets aktiviteter.
Det er penge fra henholdsvis initiativpuljen og kulturpuljen, der i givet fald skal bruges i forbindelse med ansøgningerne.