Torsdag den 17. Juni 2004


Hjemmehjælper dømt for bedrag og åger

En 51-årig mand, der var i praktik som hjemmehjælper i efteråret 2003, er i Gladsaxe Byret blevet idømt otte måneders ubetinget fængsel, ligesom han er frakendt retten til at udøve virksomhed som Social –og Sundhedshjælper og skal tilbagebetale 337.000 kr.
 
Retten fandt at den dømte har misbrugt sin stilling og begået åger idet han har modtaget i alt 337.000 kr. fra en 88 -årig mand, hvis hjem han kom i som hjemmehjælp. Der er i alt blevet udvekslet 32 checks i tidsrummet august til oktober 2003 og den største check var på 60.000 kr. I perioder har den dømte fået en check dagligt.
Den 51-årige mand, som nu er fyret fra Hjemmeplejen i Gladsaxe kommune, var meget presset økonomisk efter en skilsmisse, hvor han pådrog sig en stor gæld. Han forklarede, at han og den 88-årige havde udviklet et venskab, og at de havde kaldt hinanden far og søn. Han havde aldrig bedt om penge, men som del af deres venskabelige udveksling, havde han fortalt den 88-årige at han var i økonomiske vanskeligheder.
 
Den 88-årige, der nu bor på plejehjem, følte sig meget ensom efter hans kones død for to år siden og havde ikke længere kontakt til tidligere venner. Han fortalte i retten, at han følte medlidenhed med den offentlige ansatte og at han ikke følte sig misbrugt men betegnede sig selv som en smule naiv. Da det gik op for ham hvor mange penge det drejede sig om, havde han sagt til den dømte, at nu var kassen lukket.
 
En kollega i Hjemmeplejen fik nys om de mange checks og gik til sin overordnede.
Det er Gladsaxe kommune, der har taget sagen op.
 
Den 51-årige har anket dommen til Landsretten.

Amt prioriterer rostadion over miljø

Miljøproblemerne i Bagsværd sø, det stærkt forurenede bundslam, er tilsyneladende ved at blive glemt til fordel for den internationale rosport.
For et stort flertal af politikerne i Gladsaxe byråd har hensynet til både sport og miljø ellers vejet lige meget.
Men for kollegaerne i Københavns amtsråd stiller sagen sig anderledes.
Ifølge en aftale, som alle partier i amtsrådet står bag, undtagen Enhedslisten, så vil en del af gevinsten fra salget af NESA-aktierne gå til sikring af international rosport på søen.
Her er det alene vanddybden, det handler om, og ikke nødvendigvis en fjernelse af forureningen.
 
Men det er egentlig ikke mangel på penge, der til nu har forhindret en oprensning af Bagsværd sø, siger Gladsaxes borgmester, socialdemokraten Karin Søjberg Holst: "Det er ikke penge, der er årsag til, at vi har stillet en oprensning af søen i bero, de er sådan set afsat. Det er fordi det ikke har været muligt at finde en miljømæssig korrekt måde at rense på, så både robaner og miljø blev tilgodeset. Men vi vil da ikke sige nej tak til pengene, hvis amtet kan komme med en realistisk løsning for miljø og sport".
 
Formanden for Københavns amts udvalg for undervisning, kultur og internationalt samarbejde, den konservative Lars Abel, siger: "For nylig fremkom jeg med en teknisk løsning, så den internationale rosport kan få de rette forhold. Nu sætter amtet penge bag ordene og forslaget, og så må vi så se om det kan lade sig gøre. Men vi ser det som en stor og vigtig ting for hovedstadsregionen, at vi har Bagsværd sø som internationalt rostadion. Det er den opgave, vi gerne vil løse".

Røveri mod Kvikspar i Bagsværd

Gladsaxe politi efterlyser vidner i forbindelse med et væbnet røveri mod Kvikspar på Halbjørnsvej i Bagsværd tirsdag aften.
Ekspedienter og kunder blev truet med en brødkniv imens gerningsmændene forsynede sig fra kassen. Samtidig holdt to medgerningsmænd vagt udenfor butikken.
 
Signalementet af de fire gerningsmænd er forholdsvis sparsomt: De var formentlig mellem 16 og 20 år, den ene, ham der truede med kniv under røveriet, var iført en hvid polo, lyse bukser, hue og havde en nylonstrømpe trukket ned over hovedet. Den anden bar en sweatshirt med hvide striber på ærmerne, sort rygsæk og bøllehat. Den ene af de to udenfor butikken var iført en lys trøje med hvide striber, lyse bukser og lys kasket. Den anden bar mørkt tøj og havde en mørk strikket trøje over armen.
 
Gerningsmændene forsvandt til fods ad stien mod Triumfvej og Krakasvej og politiet søger vidner der har set noget før eller efter røveriet.
 
Gladsaxe politi har telefon 39 69 14 48.

Kurser i håndtering af farligt affald

Godt 100 medarbejdere fra Gladsaxes etageejendomme har siden 2002 været på kursus i
håndtering af farligt affald. Torvegårdens miljøarbejder Kenneth Jørgensen fortæller:
"Jeg er blevet klogere af det i hvert fald, jeg har fået et bedre indblik i, hvordan man skal sortere, indsamle og opbevare affaldet. Der er jo kommet nye regler for opbevaring. I Torvegården har beboerne ét sted de sætter det, og så sorterer vi det. Vi er blevet mere opmærksom på at indsamle affaldet og desuden er beboerne også blevet bedre til at sætte affaldet de rigtige steder, så vi kan håndtere det på den nemmeste måde", fortæller Torvegårdens miljømedarbejder.

Populær harmonikamusik

Der er ikke en ledig stol eller plads på dansegulvet, når Gladsaxe Harmonikaklub træder op på omsorgscentret Kildegården i Søborg.
Erik Astrup fra den lokale harmonikaklub fortæller:
"De der kommer ved, at der er harmonikaorkestret der spiller og de kan lide den slags musik. Det er den populære musik for deres aldersgruppe. Det er jo ikke helt unge mennesker, men de er utrolig aktive når vi er der og de er på dansegulvet fra vi starter klokken 19 til vi slutter klokken 22".