Mandag den 21. Juni 2004


Stigende kriminalitet i Gladsaxe

Selvom Gladsaxe politi har satset mange ressourcer på at bekæmpe den synlige kriminalitet som eksempelvis tyverier fra biler og hærværk, så bliver der begået mere kriminalitet indenfor netop de områder.
Det viser statistikken for årets første fem måneder.
 
I modsætning til de fire andre kommuner i politikredsen, så er antallet af indbrud i beboelse ikke steget i Gladsaxe. Og antallet af indbrud i virksomheder og institutioner er ligefrem faldet.
Frem til den 1. juni blev der i Gladsaxe kommune anmeldt 156 tyverier fra biler.
Der er blevet stjålet 79 person- og varebiler, og biltyvene har især været på spil i lokalområderne Mørkhøj, Høje Gladsaxe og Buddinge.
 
Hvad angår hærværk, så ser det helt galt ud. Her er der tale om en stigning på 40%, hvilket svarer til 192 anmeldelser til og med maj måned.
 
Når det kommer til vold, så udviser statistikken også sørgelige tal.
Antallet af almindelige voldssager er steget med 25%, og grov vold med hele 75%.
Dertil kommer, at to under 14 år og syv under 18 år i perioden er blevet sigtet for vold eller trusler om vold.
 
I årets første fem måneder har i alt 60 unge været sigtet for kriminalitet.

Indvielse med glade beboere

I fredags var der indvielse af 7 nye boliger til psykisk udviklingshæmmede.
Botilbuddet Ellekilde har været seks år undervejs, men nu er byggeriet færdigt og 7 glade og tilfredse beboere flyttet ind:
"Det er dejligt. Og det er rart at komme et nyt sted, hvor der er flere mennesker end på Bagsværdvej, hvor jeg boede før. Jeg kan bedre lide at bo her, jeg har egen lejlighed, toilet og køkken og det er jeg meget glad for", fortalte Helle, en af beboerne på Ellekilde, der ligger i Stengårdskvarteret.

Debat om affald

Et forslag til ny affaldsplan bliver efter sommerferien sendt i offentlig høring og den radikale formand for miljøudvalget, Lis Smidsholm, håber, at borgerne vil være aktive i debatten om fremtidens affaldshåndtering:
 
"Det er jo ikke nok, at politikerne tager sig af sagen. Vi skal inddrage borgerne, vi skal have dem med som interesserer sig for at smide deres affald ordentligt væk. Lige efter sommerferien skal affaldsplanen i offentlig høring i lidt over to måneder. Og så bliver der afholdt et borgermøde ca. halvvejs i høringsperioden. Og der håber jeg, der vil komme rigtig mange borgere med forslag til, hvad der skal stå i affaldsplanen".

Bredere tilbud til ledige

Ledige borgere i Gladsaxe kan regne med nogle mere skræddersyede tilbud når Gladsaxe, Herlev og Arbejdsformidlingen den 1. august åbner et nyt fælles arbejdsmarkedscenter. Arbejdsmarkedschef i Gladsaxe Anders Mørk Hansen, har store forventninger til det fælles projekt, som er et led i regeringens reform af beskæftigelsespolitikken -"Flere i Arbejde."
Ud over at tilbuddene til den enkelte borger bliver bredere, vil det virksomhedsopsøgende arbejde også kunne koordineres bedre. " Vi vil bl.a. kunne besøge nogle flere virksomheder." fortæller Anders Mørk Hansen.
Centret får til huse på Østmarken 4 i Gladsaxe og AF forventer at ca. 3000 ledige skal serviceres fra det nye center.

Politimand fra Gladsaxe hjem fra Irak efter to bombeattentater

Siden september sidste år har vicekriminalkommissær Kaj Kristensen fra Gladsaxe politi af tre omgange deltaget i det internationale samfunds genopbygning af Irak.
Som ledende politimand har Kaj Kristensen været med i retableringen af det irakiske politi, hvor første halvdel af planen nu er udført.
Men tredje besøg i Irak blev også det korteste, fortæller Kaj Kristensen:
 
"Der skete det, at den bil, jeg kørte i, blev angrebet med en vejbombe. Langs vejene bliver der boret granater og miner ned, som bliver detoneret, når en international bil kører forbi. Det er anden gang, at jeg er udsat for et bombeangreb, og jeg følte, at mit held var sluppet op. Desuden kunne familien herhjemme heller ikke klare mere. Derfor tog jeg hjem".
 
I programmet Livet i Gladsaxe tirsdag 7.30 og onsdag 12.30 fortæller Kaj Kristensen mere om sit arbejde i Irak.