Onsdag den 23. Juni 2004


Ombygninger forudsætter nyindkøb af grunde

Et stort antal pleje- og ældreboliger i Gladsaxe skal i løbet af de kommende år ombygges, og
samtidig skal der bygges 112 helt nye pleje- og ældreboliger.
Dog mangler to endnu ukendte faktorer stadig at falde på plads, før ombygningerne kan
realiseres, fortæller socialudvalgsformand Erling Schrøder:
"Det er køb af nye arealer ved Egegården, således at vi kan opføre 56 nye boliger, og ligeledes køb af areal til opførelse af 56 nye plejeboliger ved Møllegården. Og disse nyindkøb skal på plads, for ellers kan vi jo ikke realisere ombygningerne. For vi skal jo bruge de nye pladser imens vi ombygger".

Cykelstiplan del af strategi

Bedre forhold for cyklisterne i Gladsaxe på alle niveauer. Det er intentionen bag en cykelstiplan, som politikerne i trafik- og teknikudvalget i denne uge har sagt god for.
Planen taler om flere cykelstier, bedre sikkerhed, bedre cykelparkeringsforhold og bedre vedligeholdelse af cykelstierne. Udvalgsformand Peter Brooker, SF, siger om planen: "ud over den generelle forbedring, så går vi også efter at få gennemført et større projekt hvert år. Gladsaxevej og Vandtårnsvej står lige for, og senere håber vi at finde 5,5 millioner kroner til at etablere cykelstier på Stengårds Alle nord for Gammelmosevej. Det skal vi drøfte i forbindelse med budgetdiskussionerne til august. Vi vil også sætte gang i en uheldsanalyse, så vi kan få forslag frem til sikkerhedsmæssige forbedringer i udvalgte kryds"
Dansk Cyklistforbund har allerede været involveret i den første planlægning, og vil også blive det senere, inden cykelstiplanen i foråret 2005 lægges ud til offentlig debat.

Ansat snød for 1,5 million i brugtbilhandler

Et autofirma på Dynamovej i Gladsaxe har meldt en salgskonsulent til politiet, fordi firmaet mener, at konsulenten har fuppet sig til en gevinst på halvanden million kroner.
Angiveligt skulle den 35-årige salgskonsulent på papiret i efteråret 2003 have solgt ti biler videre til et andet automobilfirma i Ishøj.
Men i stedet havnede bilerne i konens firma, hvorfra bilerne så er blevet solgt.
Dermed er autoforhandleren på Dynamovej blevet snydt for den handelsværdi, som de brugte biler repræsenterede.
Salgskonsulenten blev afskediget i januar i år.
Bedrageriafdelingen hos Gladsaxe politi fik anmeldelsen i denne uge og indleder nu efterforskning.

Bålafbrændingsaften er lig med rolig aften

I aften er det Sankt Hans aften.
Årets største bålafbrændingsaften er paradoksalt nok også en af årets mest rolige aftener for beredskabet i Gladsaxe, fortæller brandchef Ole Nedahl.
"Det er meget sjældent, at der sker noget Sankt Hans aften", siger han.
På den kommunale hjemmeside www.gladsaxe.dk kan man i øvrigt læse om sikkerhed i
forbindelse med bål-afbrænding ved at klikke sig ind på brandvæsen og derfra videre til Sankt Hans bål.

Lions krydser fingre for Sankt Hans fest ved søen

Byens største Sankt Hans bål finder man formentlig ved Bagsværd sø, hvor Lions Club
traditionen tro arrangerer midsommerfest.
Og her krydses der fingre for, at Sankt Hans-arrangementet forløber noget bedre end sidste år:
"Det kan næste ikke blive værre. For det første var der nogle der havde brændt vores bål af om natten. Så vi måtte ud og lave et nyt. For det andet lovede vejrudsigten et gevaldigt regnvejr – og det holdt stik. Så vi tog vores forholdsregler og aflyste de kunstnere, som skulle have været der. Det betød, at vi gik glip af de indtægter vi havde håbet på og regnet med, så der blev lidt lavvande i kassen det år", fortæller clubmester Niels Bidstrup fra Lions Club Bagsværd.

Arbejdsmiljøet er tip top på Gladsaxe Rådhus

Nye skriveborde, ordentligt arbejdslys og en tilknyttet ergoterapeut er nogle af årsagerne til at arbejdsmiljøet på Gladsaxe Rådhus har fået topkarakter af Arbejdstilsynet.
Efter Arbejdstilsynets sidste besøg, bevilgede Byrådet ekstraordinært penge fra 2001-2004 til at sikre medarbejderne på Rådhuset bedre fysiske forhold i det daglige.
Bl.a. slipper medarbejderne nu for trætte øjne idet arbejdslyset er blevet forbedret. Desuden er pc-arbejdspladser og skriveborde integreret og alle medarbejdere er blevet tilbudt borde med hæve/sænkefunktion samt vejledning om arbejdsstillinger fra en tilknyttet ergoterapeut.
Der er dog stadig plads til forbedringer. "Arbejdsmiljøet bliver man aldrig færdig med at arbejde med, " udtaler Gladsaxes borgmester Karin Søjberg Holst.