Torsdag den 24. Juni 2004


Unge røvere fanget

Kriminalpolitiet i Gladsaxe har fået fat i den bande med fire unge, der står bag flere røverier og indbrud i Bagsværd-området den seneste måned.
Maskerede og bevæbnet med en slagterkniv røvede de en købmand på Halbjørnsvej, en tankstation på Vadstrupvej og står desuden bag et indbrud i en tankstation på Bagsværdvej.
"Der blev ved røverierne taget nogle fotos. Ud fra dem kunne vi danne os et indtryk af, hvilken personkreds, vi skulle finde røverne i. De tre af dem blev anholdt i mandags, og den sidste fik fat på under en ransagning tirsdag. Alle fire er blevet varetægtsfængslet i fire uger, de to under 18 år i surrogatfængsel", siger Søren Jepsen, fungerende leder af røveriafdelingen ved Gladsaxe politi.

Kortlægning af tilgængelighed for ældre og handicappede

De fysiske adgangsforhold til Gladsaxes offentlige- og private bygninger skal nu kortlægges og samles i en ældre- og handicapguide, der beskriver tilgængeligheden i kommunen.
Dermed går et længe næret ønske fra Gladsaxes ældreråd i opfyldelse, fortæller formand Knud Ole Jensen:
"Det er meget afgørende. Hvis man som borger i Gladsaxe går en tur op og ned ad f.eks. vores hovedgader, så vil man møde mange steder, som er vanskelige at passere for folk med rolator eller kørestol. Og hvis man ser på butikkerne, så er der ret få, hvor en handicappet overhovedet kan komme ind. Så derfor har vi i samarbejde med handicaporganisationerne og forvaltningen etableret et arbejde for at finde ud af, om vi kan få lavet en handicapguide".

Nye vejbump

Tre nye skud på stammen af vejbump i Gladsaxe kommune popper snart op.
I rækken af hastighedsdæmpende foranstaltninger bliver der på Aldershvilevej lavet et busvenligt cirkelbump af typen 50 km/t.
På vejen foran Høje Gladsaxe bliver der etableret to cirkelbump, som skulle være med til at dæmpe hastigheden til de maksimale 40 km/t, som er begrænsningen på den strækning.
I planerne arbejdes der desuden med yderligere bump på Ericavej og Snogegårdsvej i Søborg.
Til gengæld kommer bebumpningen af Provst Bentzonsvej til at vente. Den vej skal nemlig bruges til arbejdskørsel i forbindelse med udvidelsen af motorring 3.

Ny lokalhistorisk guide

Det lokale byarkiv er klar med endnu en guide til historie-interesserede Gladsaxe-borgere:
"Guiden henvender sig til alle borgere i kommunen, som har lidt interesse for kommunens historie. Og til alle, som i forbindelse med f.eks. en søndagstur trænger til at få opklaret nogle spørgsmål om de gamle huse. Derfor har vi prøvet at lave de her ture og fortælle lidt om de forskellige gamle bygninger, der findes i kommunen", fortæller Charlotte Voss fra Gladsaxe kommunes byarkiv.
Den nye guide "På sporet af brødrene Nissen" fås i byarkivets lokalhistoriske afdeling, på bibliotekerne og på rådhuset og via kommunens hjemmeside www.gladsaxe.dk.