Torsdag den 6. Maj 2004


Kirke trækker veto

Stiftsøvrigheden har trukket sit veto mod byggeriet af Gyngemosepark i TV-Byen tilbage.
Dermed er der nu en hindring mindre for ejeren og bygherren Sjældsø Gruppen at tage sig af.
Vetoet kom, fordi der var planlagt byggeri højere end 8,5 meter i en afstand tættere end 300 meter på Mørkhøj kirke, og det må der ikke ifølge naturbeskyttelseslovens paragraf om kirkebeskyttelseslinier.
Når en statslig myndighed nedlægger veto, så kan et planforslag kun vedtages, når der er opnået enighed mellem parterne.
Kgl. Bygningsinspektør Johan Fogh har været inddraget i sagen, og har sammen med stiftsøvrigheden fremlagt et forslag med en reduceret bygningshøjde i fire etager i området ud mod Mørkhøjvej og overfor kirken.
Forslaget kommer til at indgå i byrådets slutbehandling af tillægget til kommuneplanen og forslaget til lokalplanen. Det sker på byrådsmødet på onsdag.

Forældreforening lukker sig selv

Efter mere end 25 år er forældreforeningen i Bagsværd Boldklub nu tvunget til at opløse sig selv.
Forældreforeningen var en støtteforening for boldklubben ungdomsafdeling, men især de
senere år har det været svært at skaffe nye kræfter til foreningen arbejde, fortæller
ungdomsformand Henrik Høj:
"Det var svært at få tid til at løse de opgaver som lå i forældreforeningen, dvs. primært indsamling af midler til at støtte ungdomsarbejdet i boldklubben og selvfølgelig også få tid til de møder som holdes i en bestyrelse. Og så har de været med til at arrangere ture til udlandet, hvilket var noget af de mere tidskrævende. Og det kneb så med at få folk til at afsætte tid til det til sidst", siger Henrik Høj.

Pistolbevæbnet røver erkender

En 33-årig mand har nu erkendt at stå bag et væbnet røveri i starten af januar mod en Matas-butik i Buddinge-centret. Samtidig har røveren erkendt hovedparten af i alt 17 røverier og brugstyverier i København og omegn, som han sigtes for.
Den 33-årige gerningsmand har ved flere lejligheder lånt nye biler hos forhandlere, biler som han så siden har brugt som flugtmiddel i forbindelse med røverier.
Således også, da han med pistol fik truet sig til kontanter hos Matas for derefter at forsvinde i en splinterny Skoda på prøveplader.
Via nummerpladen, som et vidne fik taget, kom politiet i kontakt med bilforhandleren, der kunne oplyse nærmere om mandens identitet, blandt andet via bånd fra videoovervågningen.
Den 33-årige blev kort efter anholdt i et værelse i København, hvor han havde indlogeret sig.

Frit tandlægevalg for børn og unge

Siden årsskiftet har børn og unge mellem 0-16 år frit kunne vælge mellem offentlig skoletandpleje og de private tandlæger.
Den kommunale tandpleje i Gladsaxe er dog gået stille med dørene med hensyn til oplysningsvirksomhed om lige netop dette tilbud. Reglementet for den nærmere udførelse af frit-valg-ordningen er nemlig først nu kommet fra ministeriet.
Alle børn og unge mellem 0-18, og dem er der 13.600 af i Gladsaxe, kan nu frit vælge mellem privat eller offentlig tandlæge. 16-18-årige får hele regningen betalt, mens de øvrige altså skal slippe 35%, hvis de vælger det private tilbud.

Gladsaxe teater satser

Verdens største kvindedrama, et portræt af en uddøende art og et total-teater-danse-drama.
I går kunne Gladsaxe teater løfte sløret for den kommende sæson på stedet, og teaterchef Flemming Enevold siger om programmet:
"Repertoiret er mere bredt og satsende end det har været de sidste par sæsoner. Vi har fået så stort overskud, at vi nu tør satse noget mere. Fordi vi har selv spændt de sikkerhedsnet under os som det offentlige ikke er nogen garant for mere. Så nu kan vi tillade os at gå til den og det vil vi gøre de kommende sæsoner mere og mere". Gladsaxe Teater starter sæsonen med Medéa og derefter en genopsætning af Maratondansen og på Das Beckværk er der til næste år premiere på den sidste europæer.

Radioprogram Store Bededag

I 1686 bestemtes ved en forordning, at der kun skulle være en årlig bededag i stedet for de både ugentlige og månedlige, man havde været vant til under Christian IV.
Den årlige bededag skal falde på 4. fredag efter påske og skulle kaldes store bededag.
Den bliver helligholdt i morgen.
Det får dog ikke den store indflydelse på Radio Gladsaxes programflade. Dog erstattes Nyhedsmagasinet af et særligt Store Bededags-magasin, og Boligmagasinet vil være en genudsendelse. Ellers kører udsendelserne som normalt på en fredag. Programmet kan ses på internettet.