Mandag den 10. Maj 2004


Støjdæmpende asfalt på motorovej gennem Gladsaxe

Selvom motorring 3 udvides fra 4 til 6 spor, så vil støjen fra den øgede trafik formentlig blive oplevet lavere af naboerne til vejen.
Belægningen på den udvidede motorvej bliver nemlig af en ny såkaldt tæt, støjdæmpende asfalt, der kan nedsætte støjen med 2 dB i forhold til en normal standardbelægning.
I forhold til den nuværende asfalt på motorring 3, så kommer dæmpningen til at svare til den reduktion, som en halvering af trafikken ville give.
Det er en analyse fra Vejteknisk Institut af den nye asfalttype, der har gjort trafikminister Flemming Hansen begejstret, og han siger bl.a. i en pressemeddelelse:
"Jeg vil være indstillet på at prioritere anvendelsen af støjdæmpende asfalt på motorring 3 i forbindelse med den nærmere udmøntning af de ekstra midler, som regeringen har foreslået afsat til støjdæmpende foranstaltninger på statsvejnettet".

Handicapforbund vil fastholde årligt møde med politikerne

Når der til efteråret bliver oprettet et handicapråd i Gladsaxe, så bortfalder de årlige møder mellem socialudvalget og de respektive handicaporganisationer.
Til stor ærgrelse for den lokale afdeling af handicapforbundet, som vil kæmpe for at bevare sin årlige sammenkomst med politikerne:
"På det møde kan vi også komme med nogle konkrete sager, f.eks. om sagsbehandling eller hjælpemidler. Vi må ikke have personsager i handicaprådet. Og så er der den personlige kontakt når man sidder på et årligt møde og tager ting op der har været svære i løbet af året", siger Lone Andersen, formand for handicapforbundets Gladsaxe-afdeling.

Skatteeksperter væk fra Gladsaxe

Regeringens strukturreform kommer til at ændre det skattesystem, vi kender i dag.
Reformen lægger op til, at der kun skal være to skatteudskrivende instanser, stat og kommune, og ikke tre, som vi kender det i dag, hvor amterne også er med.
Skattefolkene og ekspertisen flyttes sammen fra kommunerne til omkring 30 nye centre. Men der vil stadig kunne ydes en vis grundservice i den enkelte kommune, forventer skattechef i Gladsaxe, Henrik Pontoppidan.
Han må i øvrigt selv, sammen med hovedparten af sine folk, regne med at skulle skifte rådhuset ud som arbejdsplads og rykke ind i et af de nye centre.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet)

SF: Politisk propaganda i personaleblad

Kommunalt personaleblad bliver brugt til ensidig politisk propaganda.
Det mener SF´eren Peter Brooker, som har reageret på en artikel i personalebladet Broen, der kommer ud til alle medarbejdere i den kommunale administration.
Artiklen handler om Gladsaxes holdning til kommunalreformen:
"Jeg synes det er problematisk, at den kommer i et personaleblad uden at man nævner, at der faktisk var et mindretal der havde en anden holdning. Det er jo et af de helt store samtaleemner i Danmark i øjeblikket og så synes jeg det er urimeligt, at modparten ikke også er hørt. Artiklen i sig selv er der ikke noget galt med, men den fremtræder jo som en officiel tilkendgivelse. Og jeg synes det er meget urimeligt, at man propaganderer overfor medarbejderne om flertallets holdning", siger Peter Brooker, som ønsker at diskutere sagen på førstkommende
økonomiudvalgsmøde.

Udskiftning i AOF-top

AOF i Gladsaxe har fået ny bestyrelsesformand.
Efter mange år på posten trækker L.V. Andersen sig nu og bliver erstattet af Preben Andersen.
Preben Andersen er i dag socialdemokratisk medlem af Københavns amtsråd og blandt andet formand for psykiatriudvalget. Desuden er han medlem af Bagsværd-socialdemokraterne og sidder dertil på en række tillidsposter i både parti- og offentlig sammenhæng.
Den nye formand siger om AOFs og aftenskolernes fremtid: "Ud over at sikre mange kursister, så skal AOFs profil skærpes i forhold til de andre aftenskoler, så man kan se indbyrdes forskel på skolerne. Vi skal også blive bedre til at pejle os ind på, hvad det er for kurser, borgerne efterlyser, og så markedsføre tilbudene i højere grad".

Kunstværk forbliver ude af syne

"Et Kunstværk er ikke en tilfældig sammenstilling af vilkårlige elementer man kan flytte rundt med efter behag".
Således skriver kunstneren Bjørn Nørgaard i et svar til Gladsaxe kommune, der har forespurgt på flytning af to bronze-skulpturer på taget af hovedbiblioteket.
En borger har gjort opmærksom på, at ingen kan se skulpturerne, med mindre man læner sig faretruende langt ud af vinduet i bibliotekets gård, eller befinder sig mindst på 2. sal på rådhuset.
En mulighed var så at flytte kunstværket helt ud til kanten mod rådhuspladsen, men den vil Bjørn Nørgaard altså ikke være med til. Han skriver:
"Kunstværket har som sproget en syntaks hvor elementernes rækkefølge giver helheden en mening, som sætningen i en tekst. Derfor kan man ikke flytte kvinden og manden, dets betydning i helheden er at de netop forholder sig til det indre rum med tårnet og pyramide, det er en samtale om elementære kunstneriske principper, ikke en offentlig tale".
De to bronzeskulpturer må derfor forblive, hvor de er – sikkert både pæne og fine, men altså udenfor de fleste borgeres syn og savn.