Onsdag den 12. Maj 2004


Politisk indsats mod støj

Trafikstøjen i Gladsaxe bliver reduceret frem mod år 2010.
Det er i hvert fald den politiske ambition, som byrådsmedlemmerne fra henholdsvis økonomiudvalg og trafik- og teknikudvalg i går blev enige om på et fællesmøde.
Borgmester i Gladsaxe, socialdemokraten Karin Søjberg Holst, siger om mødets resultat: "Vi er landet på det niveau, som også er vedtaget i forbindelse med kommunestrategien, altså at støjbelastningen i boliger i Gladsaxe ikke må være over 55 dB. Et delmål er i 2010, at antallet af boliger belastet med mere end 65dB som minimum skal halveres. Det er selvfølgelig et problem, at de mest støjende veje ikke er kommunens egne men enten stats- eller amtsveje. Det begrænser vores indflydelse. Men bredt set er vi politisk enige om at gå aktivt ind i det her".
 
Det politiske forslag til, hvordan og hvor meget trafikstøjen skal reduceres, bliver nu lagt frem til bedømmelse og kommentering hos kommunens borgere.
I eftersommeren bliver der holdt et egentligt borgermøde om støjhandlingsplanen.
 
Samtidig med, at indsatsen mod trafikstøj sætter ind i Gladsaxe, så viser en ny rapport fra AKF, Amternes og Kommunernes Forskningsinstitut, at den samfundsøkonomiske værdi af støjreduktionen er kraftigt overvurderet.
Ifølge rapporten har det statslige Vejdirektorat tillagt værdien i kroner og ører af støjreduktion mellem 13 og 134 gange højere end resultaterne fundet i rapporten.
Fra et velfærdsmæssigt synspunkt kan benyttelse af de høje værdier føre til fejlagtig prioritering af støjreducerende projekter, siges det i rapporten, der kan læses i sin helhed på engelsk på AKFs hjemmeside.
 
(Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet)

DF: Bevar møder med handicaporganisationerne

De årlige dialogmøder mellem handicaporganisationerne og politikerne er vigtige og skal
bevares. Det mener dansk folkeparti.
De årlige sammenkomster står til at bortfalde, når der til efteråret oprettes et handicapråd i Gladsaxe, og som tidligere omtalt i Nyhedsmagasinet så kæmper den lokale afdeling af handicapforbundet for at fastholde sit møde med socialudvalget.
Og forbundet bakkes op af bl.a. Dansk Folkeparti:
"Det er en god ordning som jeg ved handicaporganisationerne er meget glade for. Det er dialogmøder i stil med dem vi har med grundejerne, boligselskaberne osv. Og det synes jeg, vi skal fortsætte med, fordi vi kan som politikere lære og få nogle erfaringer, høre nogle ting som vi måske ikke får at vide gennem andre kanaler. Omvendt kan vi måske give nogle budskaber tilbage til handicaporganisationerne", siger Klaus Kjær fra Dansk Folkeparti.

EU-valg i skyggen af royalt bryllup

I næste måned skal Gladsaxe-borgerne til stemmeurnerne.
Den 13. juni er der valg til europaparlamentet, men det royale bryllup og melodi grand prixet har taget en del af fokus fra valget, erkender Lone Yalcinkaya, der stiller op for venstre:
"Interessen er meget svingende. De, der virkelig er engagerede i politik ved utrolig meget og er meget livlige debattører. Men på den anden side så er der et bryllup og et melodi grand prix der skal overstås, men så snart de to store begivenheder er overstået så tror jeg, at vi får en større interesse for valget".

Gyngemosepark i byrådet

17 tilkendegivelser om det planlagte byggeri Gyngemosepark ved TV-Byen skal i aften behandles på Gladsaxe byråds møde.
Forslaget til omdannelse af det nuværende DR-TV-område til et kommende bolig- og erhvervsområde har medført tilkendegivelser fra blandt andet HUR, amt, kirke, politiske partier, grundejerforening og omkring 100 borgere i Mørkhøj.
Med nogle få tilretninger fra det første forslag, så er der bred politisk enighed i byrådet om gennemførelse af de kommuneplan- og lokalplanændringer, der skal til, for at det storstilede projekt kan blive til noget.
Radio Gladsaxe transmitterer direkte fra byrådsmødets start kl. 18 og frem til slutningen 12 dagsordenpunkter senere.
I morgen formiddag, fra kl. 9.30, genudsender vi mødet. Og så kan interesserede derudover finde en uredigeret lydudgave af byrådsmødet på vores hjemmeside på internettet. Adressen er www.radiogladsaxe.dk.