Torsdag den 13. Maj 2004


Slut med fortætning i villakvarterer

Køreplanen og indholdet i grove træk for den offentlige debat om fremtidens Gladsaxe fik i aftes byrådets anerkendende nik med på vejen.
Gladsaxe-borgerne får i eftersommeren mulighed for aktivt at deltage i, hvordan byliv, kultur, butikker, boliger, trafik og meget andet skal planlægges de kommende år. Og fra et enigt byråd kommer der snart et forslag, der kan diskuteres ud fra.
 
På nuværende tidspunkt, hvor plandebatten først skal til at tage sin begyndelse, var der på byrådsmødet naturligt nok ikke mange politiske tilkendegivelser.
Fra konservativ side blev der dog talt om mere boligbyggeri – nærmere bestemt på den store parkeringsplads Ved Jernbanen i Bagsværd. Til gengæld er samme fortætningsmulighed, eller risiko, fjernet i debatmaterialet for så vidt angår villakvartererne.
Bjarne Rasmussen, Venstre: "Vi synes ikke, der er grund til at spilde tiden med forslag, som kun er velegnede til at forurolige borgere. Forslaget gik på, at der skulle være mulighed for eksempelvis bygning af tofamiliehuse, hvor det i dag kun er tilladt at bygge enfamiliehuse. Derfor foreslog vi, at dette punkt blev fjernet fra debatmaterialet, hvilket økonomiudvalg og byråd tilfredsstillende nok er enig i".
 
Til august og september vil der blive indkaldt til fire borgermøder om fremtidens Gladsaxe.

Kvindelige tricktyve huserer

Politiet advarer nu mod to kvindelige tricktyve som huserer i Gladsaxe - senest i
tirsdags på Søborg Hovedgade, hvor en række ældre kvinder fik stjålet deres pung.
Det første tricktyveri blev begået lidt i elleve tirsdag formiddag foran den danske bank, og gik ud over en 74-årig kvinde, som netop havde hævet penge. En ca. 30-årig udenlandsk kvinde hjalp hende med at åbne døren ind til banken men skubbede samtidig lidt til den 74-årige, før hun igen forsvandt. Få minutter senere opdagede den ældre dame, at hendes taske stod åben og at hendes sorte pung var væk.
I løbet af de næste to timer blev der begået tre tilsvarende tyverier.
De to kvinder beskrives som sigøjnertyper i 30´erne, de er ca. 160 centimeter høje, spinkle af bygning og har kraftigt sort hår.

Store forventninger til nyt aktivcenter

Store forventninger til det kommende aktivcenter på Telefonvej i Søborg.
Formand for kultur- fritids- og idrætsudvalget, Peter Nielsen, socialdemokraterne, siger om sine visioner for stedet:
"Det er at vi får et kulturelt centrum midt i Gladsaxe kommune, hvor det vil syde og boble af liv og kulturelle aktiviteter døgnet rundt nærmest".
En af brugerne af det nye aktivcenter er Gladsaxe Viseforening. Og Poul Vendelbo-Holm fra viseforeningen siger: "Vi har fået stillet i udsigt, at vi ikke skulle blive ringere stillet, tværtimod. Og at vi der skal benytte det nye center vil blive taget med på råd mht. indretningen, og det synes jeg er meget væsentligt".

Flere aktive roere

Antallet af aktive medlemmer i Bagsværd Roklub stiger.
Og det er ikke kun de unge roere, der er blevet mere aktive, fortæller klubbens formand, Laust Sønderkær:
"Jeg er overbevist om, at en væsentlig årsag er, at vi har en stab af gode ledere i Bagsværd Roklub. Det har vist sig gennem flere år med vores ungdomsroere, at vi har haft en stigning fra næsten ingenting til mange unge mennesker der benytter klubben mange gange om ugen. Og gennem de sidste par år har vi også oplevet det hos motionsroerne".

Idrætsdag i Bagsværd

"Enhver kan deltage ud fra det, de kan, og ikke ud fra det, der giver det bedste resultat".
Sådan lyder mottoet for den 21. fælles idrætsdag, som løber af stabelen på Bagsværd stadion i dag.
2600 børn og voksne fra Gladsaxes institutioner deltager i år i idrætsdagen – og det er rekord.
Der er 15 sportsgrene på programmet, bl.a. mooncar-racerløb, 4-kamp og løbehjulsstafet. Og så selvfølgelig fodbold – 79 fodboldhold er tilmeldt og de skal tilsammen spille 130 kampe
i dag.
Der er indmarch klokken 10 på Bagsværd stadion.

Dagplejedag med blå blink

Ca. 200 dagplejebørn var i går samlet på plænen ved siden af Gladsaxe rådhus til den årlige dagplejedag.
Hele formiddagen var der masser af aktiviteter på plænen, og da brandvæsnet pludselig kom på besøg med to store, røde køretøjer fik især de små drenge julelys i øjnene:
"Der er noget for børnene at kigge på, der er jo en lille brandmand i alle børnene, der går rundt her", siger Steen Nielsen, Falck.