Tirsdag den 18. Maj 2004


AB: Fodboldspiller med falsk identitet

Den kenyanske fodboldspiller Ali Akida fra superligaklubben AB slipper for at blive smidt ud af landet, selvom han i 2000 rejste ind i Danmark på falsk pas og under en andens navn og siden flere gange overfor myndighederne har fastholdt sin falske identitet.
Først da en DNA-test afslørede, at han på ingen måde kunne være den, han ellers udgav sig for, ændrede fodboldspilleren forklaring.
 
Hans rigtige navn er, ifølge udlændingestyrelse, Emmanuel Ake Richard Muttendango, altså langt fra det Ali Akida, han som fodboldspiller er blevet kendt under, og som mere eller mindre må betragtes som et kunstnernavn. Desuden er han med den ændrede og formentlig rigtige identitet blevet to år ældre og er nu født i juni 1980 og ikke december 1982.
Navnet Akida stammer fra en anden kenyansk mand, bosiddende i Bagsværd, og som i tiden frem til DNA-testen afslørede noget andet, optrådte som fodboldspillerens far. Ellers havde den talentfulde fodboldspiller aldrig fået lov til at komme ind i landet.
 
I byretten i Gladsaxe i går indrømmede Emmanuel Ake, alias Ali Akida, at have overtrådt både udlændingeloven og straffeloven med den falske identitet.
Han modtog også en bøde på 7.000 kroner samt betaling af sagens omkostninger, der nemt kan løbe op i et langt større beløb, når først flere advokater fra sagen, der har kørt i flere år, har fået deres, og udgifter til blandt andet DNA-testen er betalt.
Normalt medfører denne type strafovertrædelser udvisning af landet, men anklager, vicepolitimester Peter Stæhr, har drøftet sagen med udlændingestyrelsen og er, blandt andet med baggrund i den dømtes ansættelsesforhold i fodboldklubben AB, blevet enig med styrelsen om et frafald på den front.
 
Manden, der har udgivet sig som fodboldspillerens far, er i øvrigt også tiltalt i sagen, men var ved retsmødet i går på rejse i Afrika.

Bagsværd skole får trafikpolitik

Trafiksikkerheden for eleverne på Bagsværd skole skal forbedres, mener skolens bestyrelse, som netop har vedtaget en trafikpolitik:
"Bagsværd skole ligger i et meget trafikalt område. I Bagsværd bymidte er der utrolig meget trafik og også på Bagsværd Hovedgade og på Granvej, som er en af de veje hvor de fleste børn bliver sat af, når de skal ind til Bagsværd skole. Når børnene bliver sat af om morgenen så skaber det utrolig store trafikpropper, når skolebussen kommer og forældre i bil afleverer deres børn på samme tid", fortæller Charlotte Hellinghus fra bestyrelsen på Bagsværd skole.

SIND: Handicapråd bør være høringsberettiget

Til efteråret bliver der oprettet et handicapråd i Gladsaxe.
Og i de lokale handicaporganisationer understreger man nu vigtigheden af, at kommunen også sørger for at trække på den viden og kompetence som medlemmerne af det nye råd har.
Formand for SIND i Gladsaxe, Hanne Colding, siger:
"Det gør man ved, at vi får lejlighed til at komme med nogle kommentarer til de forslag der ligger for området fra kommunen. Det gør man jo allerede i store sager i amtet. Der findes et amtsligt brugerråd og de er høringsberettigede. Det skulle jo nødig blive dårlige ved at tingene bliver lagt ud i kommunerne. Hvis man kommer til at sidde i et råd, hvor man overhovedet ingen indflydelse har, men bare får besked på, at nu er det og det vedtaget, det vil jo ikke virke særligt inspirerende for deltagerne", mener altså Hanne Colding, formand for SIND i Gladsaxe.

Ny ungdomsafdeling i Værebro boldklub

Værebro boldklub satser ungt.
Formand Peter Malinovski siger om klubbens nye ungdomsafdeling:
"Det er for at få aktiveret en masse af de unge som bor i Værebroparken og ikke rigtigt har noget at give sig til i dag. Vi synes, det er vigtigt de har noget at tage sig til i deres fritid og nu vil vi give dem et tilbud".
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet)

Cirkus og vilde dyr

I dag er over 200 dagplejebørn inviteret i cirkus.
"Dagplejen i Gladsaxe har et cirkus, Cirkus Firkløver, som bliver afholdt én gang om året. Det er de små børn og dagplejerne der har strikket et program sammen som handler om vilde dyr. De sange de har fundet frem, de kostumer de har og det de laver er centreret omkring de vilde dyr og Noahs ark", fortæller Betina Thorsen fra dagplejen Tusindfryd.
Cirkusteltet står på Krakasvej 5 og forestillingen begynder klokken 10 i formiddag.

Lækker feriekoloni til Gladsaxe-børn

En bygning udført i bornholmsk fyrretræ, beliggende i fredet område og til en værdi af næsten tre millioner kroner.
Det lyder attraktivt, og er det da også, ikke mindst for de mange skoleelever, der fremover kommer til at bruge den nye bygning.
Den er nemlig en del af Gladsaxe Lærerforenings feriekoloni, Halleklippen, på Bornholm, som sammen med fire andre kolonier rundt om i landet benyttes af tusindvis af elever hvert år.
Det er den gamle nedslidte elevfløj på Halleklippen, der er blevet udskiftet og godkendt af fredningsmyndighederne.
Der er kommet ti firesengsværelser med eget bad og toilet i det nye, og alle værelser har varme i gulvet fra solfangeranlægget.
Dermed kommer eleverne til at bo bedre end de lærere, der hvert år bruger en uge eller to af deres sommerferie på frivilligt at passe børnene.