Onsdag den 19. Maj 2004


Erhvervsliv til møde om Tv-byens fremtid

Gladsaxes erhvervsliv var i går inviteret en tur i gyngemosen for at høre nærmere om
Tv-byens fremtid og det planlagte byggeri af Gyngemosepark - en helt ny bydel med ca. 600 nye boliger og knap 3000 nye arbejdspladser.
 
Dennis Holm Pedersen fra Matthisen Advokataktieselskab siger:
"Min interesse er primært i forhold til, at der nu finder en totalt anderledes anvendelse sted af området herude. Herunder selvfølgelig også at vi får en meget tættere og mere nær berøringsflade med det liv der kommer her i området. Og det har en stor betydning for os ikke bare som erhvervsdrivende, men også for os som bor her i området".
 
Administrerende direktør for bygherren Sjælsø Gruppen, Ib Henrik Rønje, siger om interessen for temamødet:
"Det er jo spændende at se det lokale erhvervsliv og de lokale politikere møde op og høre hvad vores planer er herude. Vi håber, at det kan brede sig og give en forståelse af, hvad der skal ske herude".

Ja til nyt kulturcenter i Søborg

I går sagde politikerne i økonomiudvalget i Gladsaxe ja til at hive en anlægsbevilling på små 28 millioner kroner op af kassen. Dertil kommer driftsudgifter på godt og vel 3,5 millioner i år og næste år.
For millionerne kommer der så et nyt kulturelt center på Telefonvej 8 i Søborg.
Det vil rumme to teatersale for henholdsvis Gawenda og Bagsværd Amatørscene, hver med plads til 150 tilskuere. Aftenskolerne får seks undervisningslokaler, tre værksteder og en dansesal. Foreningerne i Gladsaxe får et fællesrum samt fem klublokaler. Der indrettes lydisolerede øvelokaler i kælderen. Og så får, ikke mindst, Gladsaxe Musikskole 13 undervisningslokaler og tre store sale.
Det store kulturprojekt skal vedtages i byrådet, men da det var et enigt økonomiudvalg, der i går sendte sagen videre, så skulle den sag være klar.
Dermed kan centret tages i brug trinvis i løbet af efteråret.

Fra tryg sfo til klubliv

Den 1. juni indtræder en af livets helt store mærkedage for hundredvis af børn i Gladsaxe.
Den dag træder alle børn fra 3. klassetrin ud af den trygge hverdag på skole og sfo og ind i en ny stor verden, der åbner sig for dem i fritidsklubberne.
Det kræver lang tids forberedelse, der ofte kan starte et halvt års tid, førend børnene vurderes at være klar. En forberedelse, der sker i tæt samarbejde mellem sfo og klub.
I programmet den varme stol 7.30 og 17.30 handler det i dag om det arbejde, der fra pædagogisk side bliver lagt at få overgangen fra sfo til klub til at gå så gnidningsløst som muligt.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet)

Falsk anmeldelse gav fængselsstraf

En 39-årig mand fra Solnavej i Søborg er i retten i Gladsaxe blevet idømt fire måneders fængsel for dokumentfalsk og forsøg på bedrageri overfor et forsikringsselskab.
Sagen går et år tilbage, hvor manden anmeldte et indbrud i sin lejlighed. Til forsikringsselskabet oplyste manden, at der var stjålet ting for i alt 168.000 kroner.
Som dokumentation sendte den 39-årige blandt andet en faktura på et B&O-udstyr, som forsikringsfolkene fandt ud af var falsk. Derfor blev manden politianmeldt.
Den dømte skal i første omgang kun afsone en af de fire måneders fængsel. Forbryder han sig igen, så udløses de resterende måneder.