Mandag den 24. Maj 2004


Bølge af villaindbrud

En ny bølge af villaindbrud ser ud til at have ramt Gladsaxe-området. I flere måneder har der ellers været nogenlunde roligt på den front, og tyvene er i stedet gået efter villaer i Smørum Nedre og Måløv, siger Ole Nielsen, leder af tyveri- og røveriafdelingen hos Gladsaxe politi:
 
"Alene i går gik det ud over villaer på Jacob Bulls Allé i Søborg og på Bondehavevej og Østerhegn i Bagsværd. Indbruddene er sket i dagtimerne, mens beboerne har været væk og er sket ved underboring lige ved hasperne, en metode, der ellers ikke har været benyttet et stykke tid".
 
Gladsaxe politi har telefon 39691448.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet)

Ny hjælp til belastede kvarterer

100 millioner kroner står og venter på kommuner med belastede bykvarterer med sociale problemer.
Det er regeringen, der netop har afsat endnu en pulje til den særlige byfornyelse – en pulje kommunerne kan søge fra frem til september.
 
Værebro Park i Bagsværd har tidligere, i en tiårs periode, fået del i en tilsvarende pulje, og det har været med til at højne bebyggelsens niveau.
Der er derfor god grund til at søge puljen, mener beboerformand i Værebro Park, Egil Dræger: "Vi har bestemt haft gavn af at være en del af det tidligere bymillion-projekt. Vi har ikke fundet ud af, om vi vil søge igen, dertil er det endnu for nyt. Men det er da helt sikkert en overvejelse værd. Problemerne forsvinder jo ikke bare fordi vi har kørt et sådan projekt, vi har stadig brug for hjælp udefra".
 
Kommuner, der søger del i de 100 millioner får svar på ansøgningerne i november i år.

Sund kost i Gladsaxe

Daginstitutionerne i Gladsaxe serverer noget af landets sundeste og kostpolitisk set mest korrekte.
Det viser en konsulentundersøgelse, der, blandt andet med støtte fra BUPL, er foretaget i 192 kommuner.
På de øvrige dele af børneområdet, fx skoler og fritidsklubber, er det sunde måltid også stærkt på vej, siger sundhedskonsulent i Gladsaxe kommune, Tove Preisler.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet)

Grønt center mangler navn

Til sommer åbner et grønt miljøcenter på Gladsaxe hovedbibliotek.
Det nye center bliver placeret i bibliotekets stueetage, med direkte indgang fra rådhuspladsen, og det er herfra den grønne guide og lokal agenda 21 fremover skal have sine aktiviteter.
Men hvad skal centret hedde?
 
Tidligere på året blev der udskrevet en idékonkurrence og i den forbindelse indkom der 85 forslag. Fem er sluppet gennem nåleøjet og er med i slutspurten: Grønt Idécenter,
Grønt Videnscenter, Grønt C, Miljøtanken og Viden & miljø.
Og det er de fem navne Gladsaxes miljøudvalg skal vælge imellem på sit møde i denne uge.
 
Hvis tidsplanen holder, så kan det grønne aktivitetscenter, som arbejdstitlen lyder,
præsenteres for borgerne på Gladsaxe-dagen til august.

Bagsværd-roere kæmper for OL-plads

Lige nu er den danske roelite i fuld gang med at pudse formen af forud for sommerens OL i Athen. Mads Andersen og Stephan Mølvig fra Bagsværd Roklub er reserver til den danske
"guldfirer", men har samtidig chance for selv at kvalificere sig til OL:
"Først og fremmest skal vi til World Cup og vise, at vi er klar til OL-kvalifikation. Og så skal vi til kvalifikationen i Schweiz og kæmpe om en af de to pladser der er tilbage i vores klasse", fortæller Stephan Mølvig og Mads Andersen.

Nordisk træf i Gladsaxe

Gladsaxe er i næste uge vært for et stort nordisk møde med deltagere fra Sverige, Finland og Norge.
Politikere og embedsfolk fra de tre venskabsbyer Solna, Pirkkala og Ski ankommer
næste torsdag, hvor der er temamøde på rådhuset om fremtidens kommunestyre.
Under opholdet i Gladsaxe skal de nordiske venner bl.a. også besøge Bagsværd svømmehal, den nyrenoverede genbrugsstation på Turbinevej og omsorgscentret Rosenlund.