Onsdag den 26. Maj 2004


Hjemmehjælper tiltales for åger og embedsmisbrug

En 51-årig mandlig hjemmehjælper i Gladsaxe kommune bliver nu tiltalt for åger og embedsmisbrug. Det har anklagemyndigheden besluttet efter længere tids vurdering og samråd med statsadvokaten.
I perioden august til oktober 2003 modtog hjemmehjælperen i alt 30 checks til en samlet værdi af 337.400 kroner af en klient, en 88-årig mand i Bagsværd.
Hjemmehjælperen har overfor bedrageriafdelingen hos Gladsaxe politi erkendt at have fået udbetalt penge fra manden, dog snarere et beløb i nærheden af 200.000 kroner.
Den 51-årige mener ikke at have begået noget ulovligt, højst noget upassende, og den ældre mand har til politiet oplyst, at han ikke er blevet presset til at underskrive checkene.
De to fik et tæt forhold til hinanden, og den 88-årige ville gerne hjælpe den kommunalt ansatte ud af et økonomisk uføre.
Da sagen kom frem, fyrede Gladsaxe kommune øjeblikkeligt hjemmehjælperen; ansatte må ikke modtage penge eller andre former for gaver fra borgere.
Ud over tiltalen for åger og embedsmisbrug vil anklagemyndigheden have frakendt den 51-åriges ret til at virke som hjemmehjælper eller lignende job.

Værdifulde møbler væk efter indbrud

24 Arne Jacobsen-stole af mærket "Myren" samt fire spiseborde. Det blev udbyttet, da tyve ved højlys dag i weekenden begik indbrud i Gladsaxe kommunes kursusejendom Søgården i Bagsværd.
Gerningsmændene kom ind via et vindue i gavlen og brød siden en terrassedør op for at kunne komme ud med de store møbler.
Alarmen på Søgården gik lørdag kl. 16.06, men indbruddet blev først anmeldt sent søndag, da alarmen af en eller anden grund ikke var nået det rigtige sted hen.
Bagsværd-området har de seneste dage også andre steder været plaget af indbrud.
En ung formodet gerningsmand er de seneste dage set luske rundt på Ellestien, Elmevænget, Tværledet og Slotsparken – alle veje, hvor villaer har været udsat for indbrud.
Politiet er nu ved at sammensætte en fotomappe med allerede kendte forbrydere, hvor vidner måske kan finde indbrudstyven.

Behov for besøgsvenner i Bagsværd

For ca. to år siden tog Bagsværd kirkes menighedsråd initiativ til en besøgstjeneste.
Tjenesten har i dag 13 besøgsvenner og tilsammen har de, indtil videre, aflagt godt 400
besøg i sognet:
"Det viser, at der faktisk er et behov. Og at besøgstjenesten fungerer vældig godt, besøgsvennerne er gode og holder det i gang og de er meget velkomne dér hvor de kommer", siger sognepræst Luise Ipland
Og Bagsværd sogn har løbende brug for nye besøgsvenner, som kan afsætte en time eller to om ugen til at tage på besøg.

Solgte Dankort for 40.000 kroner

En 22-årig kvinde og hendes jævnaldrende kæreste bliver nu sigtet for falsk anmeldelse og bedrageri.
Kvinden meldte for nylig sit Dankort stjålet, et kort, som siden var blevet brugt i 17 tilfælde i Danmark og Sverige for et samlet beløb på 82.000 kroner.
Politiets efterforskning viste imidlertid flere uoverensstemmelser mellem brugen af kortet og anmeldelsen.
Forelagt forskelligt bevismateriale, som politiet ikke vil komme nærmere ind på, indrømmede kvinden, at hun i samråd med sin kæreste, havde solgt kortet for 40.000 kroner til en navngiven mand, som også vil blive sigtet i sagen.

Renovering af klub udsat

Renoveringen af fritidsklubben Pinievej i Bagsværd kommer formentlig til at blive udsat et år.
En yderst tiltrængt ombygning for næsten fem millioner kroner af den gamle barakbygning var ellers lige op over. Men buddene i licitationen fra interesserede entreprenører ligger mellem 10-30% over det afsatte beløb, så nu skal der files på renoveringsprojektet eller findes flere penge.
Den kommunale ejendomsafdeling nærstuderer i øjeblikket de enkelte bud og er klar med et notat om sagen til politikerne indenfor en uges tid. Men på nuværende tidspunkt ser det ud til, at det især er prisen ventilationsanlægget, der driller.
Uanset hvad, så må brugerne af fritidsklubben nok se i øjnene, at renoveringen tidligst kommer i gang sommeren 2005.

Eu-kandidater på rådhuset

Om godt to uger er der valg til europaparlamentet og fem af kandidaterne mødes i aften på
Gladsaxe rådhus til en debat om EU's fremtid.
Kristendemokraterne stiller med sin spidskandidat, Jacob From Høeg:
"Vi skal fortælle om de fem vigtigste opgaver europaparlamentet skal tage sig af, og der har jeg fem klare prioriteringer", fortæller kristendemokraternes kandidat.
Aftenens tværpolitiske debatmøde i rådhuskælderen starter klokken 19.
 
(hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet)