Torsdag den 27. Maj 2004


Renoveret vandværk snart klar

Indenfor en måneds tid skulle det gamle Søborg vandværk være klar til igen at producere drikkevand til borgerne i Gladsaxe.
Siden november sidste år har værket været lukket ned for at gennemgå en 3,5 million kroner dyr sanering og renovering.
Tiden og pengene er blandt andet brugt på nye installationer, filtre og en ny dyb boring, der ventes at være medbidragsyder til de knap 2,5 millioner liter drikkevand, som vandværket leverer i døgnet.

Menighedsråd skal være mere synligt

Søborgmagle sogn vil have et mere synligt menighedsråd, der markerer sig og er i dialog med folket.
" Folk vil gerne vide, hvad det er for nogle diskussioner, interesser og målsætninger menighedsrådet har. Menighedsrådet prøver det jo ved at lave et sogneblad og dermed få noget information ud. Og der kommer snart en hjemmeside, hvor man vil kunne læse referater m.m.", siger sognepræst Frank Valter Fischer.
Ønsket om et mere synligt menighedsråd kom frem på et nyligt afholdt inspirationsmøde i
Søborgmagle kirke.

Store budgetønsker fra 100 års jubilar

Efteruddannelse af lærerne og en styrkelse af administrationen står højt på de fleste skolers ønskeseddel til de kommende års budget.
Men for Bagsværd skole er 2006 et mærkeår, her fylder skolen nemlig 100 år, og det benytter skolebestyrelsen til at fremsætte en række yderligere forslag i den lidt dyrere boldgade;
SFO-huset bør rives ned og erstattes af et nyt og moderne indskolingshus for de små klasser. Hovedbygningen trænger til en gennemgribende renovering udvendigt som indvendigt. Skolegården er bar og uinteressant og understøtter på ingen måde hverken det sunde eller alsidige barn. Kantinen rummer kun en femtedel af elever og ansatte. Her bør kommunen afsætte midler, ligesom skolens lille gymnastiksal bør erstattes af en ny og større sportshal, som kan understøtte skolens og lokalsamfundets behov.
Bagsværd skoles bestyrelse vil selv arbejde videre med en del af forslagene og forventer blandt andet ved årsskiftet at kunne præsentere et konkret forslag til en grundig modernisering.

Miljøpris tilbage

Den årlige hæder til initiativer der gør Gladsaxe grønnere og smukkere er tilbage.
Gladsaxe Forskønnelsespris blev ellers afskaffet sidste år da stifteren, Nordea Bank, trak sig fra foretagendet. Men siden har den lokale miljøforening kæmpet for at få prisen tilbage i kommunalt regi.
"Kommunen havde jo af en eller anden grund afskaffet at præmiere initiativer i den retning. Og nu har vi jo altså udvidet det, så det både er miljø og mange andre ting – det bæredygtige miljø, trafiksikkerhed, ressourcebesparelser osv.", siger formand for Gladsaxe Miljøforening, Arne Hermann.

Mørkhøj Korets premiere

Et halvt hundrede sangglade mænd og kvinder skal i aften give deres første offentlige koncert.
Tina Hult fra Mørkhøj Koret fortæller om forberedelserne:
"Vi har haft ekstra øveaftener, og der har været separate øveaftener for herrer og sopraner".
Det er klokken 20 i aften der er koncert i Mørkhøj kirke.