Fredag den 28. Maj 2004


Markante ændringer på skolerne i Gladsaxe

Skolerne i Gladsaxe står overfor drastiske ændringer de kommende år. I hvert fald hvis anbefalingerne i en rapport fra skole- og embedsfolk tages politisk til følge.

En styregruppe med kommunaldirektør Marius Ibsen som formand, og desuden bestående af børne- og kulturdirektør Svend Erik Haase og økonomidirektør Birgitte Husballe, har stået i spidsen for tre gruppers arbejde med og omkring fremtidens folkeskole i Gladsaxe.

I 15 anbefalinger lægger gruppen op til blandt andet frit skolevalg startende fra skoleåret 2005/2006, at den maksimale klassekvotient øges fra 26 i dag til 28 i hver klasse, at tildelingen af økonomiske ressourcer følger det enkelte barn, at Søndergård skole nedlægges helt eller delvis, for eventuelt at blive til en småbørnsskole eller helt ny skole til 20 millioner kroner, at SFO Enghaven rives ned og erstattes af et nyt indskolingshus til 16 millioner.

Anbefalingerne er underbygget i en 40 sider lang rapport, som i første omgang skal diskuteres på et ekstraordinært møde på tirsdag i børne- og undervisningsudvalget. Siden er det meningen, at forslagene skal indgå i de politiske drøftelser omkring det kommunale budget fra 2005 og frem.


Forhærdet voldsmand på 17 år

En kun 17-årig mand fra Høje Gladsaxe må efterhånden betragtes som forhærdet forbryder, han er nemlig på vej til at få sin fjerde dom for grov vold.

I december sidste år fik han sin første dom i en voldssag. Og i april i år fik han yderligere en seks måneders betinget straf, efter blandt andet at have læderet et øje på en 14-årig dreng.

Den dom er anklagemyndigheden i Gladsaxe langt fra enig i. Derfor er dommen anket til landsretten med krav om skærpelse.

Mens den 17-årige voldsmand har gået og ventet på at få sin sag for der, så brækkede han kæben på en gæst ved en konfirmationsfest i Mørkhøj den 9. maj. Siden har han været efterlyst.

Den 22. maj bankede han en anden ung ned og huggede hans penge. Samtidig truede han det seneste offer til at møde frem næste dag med flere penge, som en slags dummebøde, ellers ville der vanke tæsk.

Men i stedet for ofret mødte en mindre flok politibetjente frem og anholdt den 17-årige, som nu sidder varetægtsfængslet, indtil en ny dom bliver afsagt.


Økonomisk hjælp til vanskeligt stillede unge idrætsfolk

En ny forsøgsordning skal give vanskeligt stillede børn og unge mulighed for at deltage aktivt i det lokale idræts- og foreningsliv.

Det er integrationsministeriet og Danmarks Idrætsforbund der står bag ordningen. Og med den følger en pulje på 800.000 kroner, hvorfra foreningerne kan søge om

økonomisk støtte til f.eks. betaling af kontingent og transport i forbindelse med

arrangementer:

"Formålet er jo at få fat i de unge hvis forældre er i en svær social situation, det er både danske og indvandre- flygtningebørn, som tager del i foreningslivet, men hvor man også må konstatere, at de ofte falder for en barriere mht. økonomi", siger konsulent i idrætsforbundet, Lars Kruse.

I Høje Gladsaxe Idrætsforening kender man til problemet, og klubben vil derfor helt sikkert overveje at søge den nye pulje, siger formand, Allan Petersen:

"Det kunne være interessant, fordi der er faktisk nogle problemer netop omkring udstyr og om forældrene har råd til at betale kontingent i foreningen. Så det er faktisk en rigtig god idé", siger formanden.


Flere villa-knæk i Bagsværd

Rækken af indbrud i villaer i Bagsværd fortsætter. På bare en uge har 10 villaer været udsat for indbrud eller forsøg på samme.

De seneste indbrud er sket onsdag, hvor huse på Aldershvilevej og Ulvebjerg er blevet ramt. Desuden blev der forsøgt indbrud på Oldmarken.

Metoden er den samme som ved tidligere indbrud i området. Tyvene benytter enten underboring ved hasperne, så de kan skubbes af, eller aflistning, så ruderne helt kan pilles ud.

En ung mand er set i området omkring gerningstidspunkterne, men vidner har endnu ikke med sikkerhed kunnet udpege den rette.


Gladsaxe Games: Deltagere skal have valuta for pengene

I dag ankommer godt 250 unge idrætsfolk til Gladsaxe. De skal deltage i de første Gladsaxe Games, et stort internationalt idrætsstævne for kommunens venskabsbyer.

Der er Fællesrepræsentationen af idrætsforeninger, FIG, og Gladsaxe kommune der inviterer, og Arne Fogt fra FIG siger om forventningerne:

"Mine forventninger er, at man kan gøre det så godt for gæsterne som muligt. At de alle føler sig tilfredse og får en god oplevelse med hjem".

I aften er der spisning i Gladsaxe Sportshal, og så går det ellers løs med Gladsaxe Games i morgen lørdag og på søndag.


Pilgrimsvandring i Høje Gladsaxe

Haraldskirken fejrer i år pinsen på en helt ny måde.

Søndag morgen er der pilgrimsvandring i bakkerne syd for Høje Gladsaxe:

"Det er en måde at være til gudstjeneste på, uden at man behøver sidde stille", siger sognepræst Morten Miland Samuelsen.

Efter pilgrimsvandringen er der gospelbrunch i Haraldskirken og dagen slutter med festgudstjeneste. Man behøver dog ikke deltage i hele pinsearrangementet, man kan komme og gå præcis som man lyster, forsikrer sognepræsten.