Torsdag den 4. Marts 2004


Dispensation til opfyldning af sø

Den lille sø ved Tv-byen i Mørkhøj kommer efter alt at dømme til at lade livet til fordel for det
planlagte byggeri i Gyngemosen.
 
Søen er ellers netop af Københavns amt erklæret for vådområde omfattet af
naturbeskyttelsesloven, men det harmonerer ikke med byggeplanerne for området.
 
Og efter ansøgning fra bygherren, Sjælsø Gruppen, har samme amt nu givet dispensation til
opfyldning af søen. På betingelse vel og mærke af, at Sjælsø Gruppens planlagte etablering af et stort vandelement ved den nye bebyggelse udformes, så det også er frø- og paddevenligt.

Undersøgelse viser stor tilfredshed med daginstitutioner

90 procent af 600 adspurgte forældre er enten tilfredse eller meget tilfredse med deres barns institution.
Det viser en netop offentliggjort analyse af tilfredsheden med Gladsaxes daginstitutioner:
 
"Når vi kommer ud med så høj en tilfredshed, så handler det jo i første omgang om, at vores medarbejdere gør deres arbejde ufatteligt godt. Og vi tror på, at det er de kommunale målsætninger for børn i vores 0 – 6 års institutioner der har været med til at generere tilfredsheden. Den ramme som er afsat for den måde vi arbejder og tænker pædagogik på tror vi på gør en forskel" siger daginstitutionschef Margit Gleerup.
 
Forældrene er især tilfredse med åbningstiderne og de pædagogiske aktiviteter i
daginstitutionerne, viser analysen, der er lavet i samarbejde med Gallup og Kommunernes Landsforening.

Flere store musicals om HCA i hovedstadsområdet

Gladsaxe teaters stort anlagte internationale musical om H.C. Andersen med planlagt premiere januar 2005 kommer til at møde skarp konkurrence henne om hjørnet, så at sige.
Få måneder efter regner København nemlig med at lancere en af de største forestillinger nogensinde på en flydende scene i Københavns havn.
Forestillingen bygges over Den lille havfrue, og der ventes 650 medvirkende.
 
Til forestillingen på Gladsaxe teater har H.C. Andersen-fonden bevilget 1,7 millioner kroner, Københavns amt 1,1 million og Gladsaxe byråd 600.000 kroner.
 
I løbet af 2005, 200-året for Hr. Andersens fødsel, skal borgerne i forfatterens hjemland nok få rigtig meget, måske endda rigeligt, med musicals og andre eventyrligheder.

Simulering på ringveje

Når udbygningen af motorring 3 fra fire til seks spor går i gang, så ventes omkring 30% af motorvejstrafikken at søge alternative ruter.
 
To af dem går gennem Gladsaxe; ring 4-strækningen med Bagsværdvej og ring 3 med Buddingevej, rundkørslen og Gladsaxe ringvej.
Begge strækninger er amtsveje, udvalget for teknik og miljø i Københavns amt har netop afsat godt en halv million kroner til trafiksimuleringer, der skal fortælle, hvordan den øgede trafik vil påvirke ruterne.
 
Når simuleringsarbejdet er slut, kan der blive tale om vejændringer i form af forlængelser af svingbaner, hele krydsombygninger og ændringer af signalstyringssystemer.
Begge ringveje er i forvejen godt trængte i myldretiden, så i hele ombygningsfasen må der, uanset amtets anstrengelser, nok imødeses trafikpropper i lange baner.
 
Projektet ventes tidligst færdigt i 2008.

Auktion på omsorgscenter

Personale og frivillige på omsorgscentret Bakkegården i Bagsværd står på glødende pæle i dag, hvor der ventes op mod et par hundrede gæster til et af årets helt store scoop, det kombinerede loppemarked og auktion.
 
Daglig leder af serviceafdelingen på Bakkegården, Joan Jensen, siger om dagens tilbud:
"Vi har mange sjove ting, møbler, gulvtæpper, standerlamper, tøj, bøger malerier og en gammel kiste, så der skal nok blive rift om tingene, så vi kan få tjent en masse penge til beboerne. Effekterne stammer fra nuværende og tidligere beboere samt fra personalet".
 
Auktionen er kl. 14.30, mens loppemarkedet starter kl. 13. Og der skal nok være en godbid eller to at hente, både for amatøren og de professionelle opkøbere.

Emilce på 10. pladsen

Enhedslistens medlem af Gladsaxe byråd, Emilce Nielsen, havnede på 10. pladsen på partimedlemmernes vejledende afstemning om, hvem der skal være spidskandidater ved næste folketingsvalg.
 
Hvis den placering også holder ved partiets årsmøde om ti dage, så ser det ikke just ud til, at Emilce Nielsen får tildelt nogen særlig sikker kreds.
Partiet skal med de nuværende meningsmålinger in mente ikke regne med at få mere end de fire pladser, som listen i dag har på tinge.
 
Emilce Nielsen opnåede 157 af de afgivne stemmer. Topscorer blev Frank Aaen med 416 stemmer.