Mandag den 15. Marts 2004


Natteravne anerkendt

Det uniformerede forældrekorps, natteravnene, er på rekordtid blevet anerkendt af Gladsaxes unge.
Natteravnene har været på gaden siden efteråret og har i dag fået rigtig god kontakt til målgruppen, fortæller Henrik Haurholm:
"Vi er en del af miljøet, de er rigtig tilfredse med, at vi er der, de er glade og venlige og villige til at snakke med os. Lige i starten var det lidt svært at få kontakt, men det har ændret sig meget på det sidste. De kommer hen til os og snakker om alt lige fra skole, kæreste osv. De ved hvem vi er nu og hvad vi står for".

Almene ungdomsboliger ved Stengård station

Byggeriet af godt 30 nye ungdomsboliger i Stengårdskvarteret var til debat, da Gladsaxe byråd på sit seneste møde skulle vælge imellem de i alt ni projektforslag der er kommet i forbindelse med det planlagte ungdomsbyggeri ved Stengård station.
Et flertal af byrådet, heriblandt enhedslisten, foretrak klart at bygge almene boliger:
"For det første er der 31 boliger, de 19 étrumsboliger på 40 m2 og 12 toværelses på 50 m2. Og i dagens Danmark kan man ikke tilbyde de unge mindre plads at bo på. Så det er helt klart det tilbud, der er bedst. Måske ikke rent økonomisk for kommunen, men som kommunalpolitikere synes jeg ikke, vi bare skal gå efter den største økonomiske gevinst, vi skal tænke på kvaliteten og på, at de mennesker, der får tilbudt boliger her, de skal have et ordentligt sted at bo", sagde Emilce Nielsen fra enhedslisten.
Venstres Ebbe Skovsgaard derimod gik ind for et privat støttet ungdomsbyggeri:
"Det flertallet peger på er boliger i tre etager. I det privat støttede byggeri er der kun to etager, dvs. det giver mindre skyggegener for de omkringliggende boliger. I det almene byggeri er der 31 boliger, i det privatstøttede er der 40 boliger, altså ni boliger flere".

Grønt center mangler et navn

Til sommer åbner et grønt aktivitetscenter på Gladsaxe Hovedbibliotek.
Men hvad skal "barnet" hedde?
"Vi har jo altid kaldt det for det grønne aktivitetshus, og det er jo et langt ord, men det er jo et foreløbigt navn. Der er ikke nogen der siger, at barnet skal have det navn. Jeg mener det er vigtigt, at grøn indgår i navnet. Videnscenter har vi talt om, men det er også for langt, Grøn inspiration lyder som en bedre forretning osv. Så jeg synes det er en god idé, at lægge det ud til borgerne at komme med forslag", siger formand for miljøudvalget, den radikale Lis Smidsholm.

Venskabsbyrejse til Ungarn

Den lokale venskabsforening satser på stor tilslutning, når den til august tager af sted på sin årlige rejse til en udvalgt venskabsby.
Denne gang går turen til Ungarn, og planlægningen af årets venskabsbyrejse er i fuld gang, fortæller formand Arne Hermann:
"Rejsen går til Veszprém, der ligger i den østlige del af Ungarn, lige ved den store Balaton sø. Og vi har fået den ordning, at vi såkaldte almindelige borgere kan få økonomisk støtte til at rejse til venskabsbyerne. Der er mange der tror, at det kun er kommunale folk der kan få tilskud. Men nu har man gjort det, at de lokale foreninger kan få et tilskud som svarer til ca. halvdelen af billigste rejsemulighed", fortæller Arne Hermann, formand for Gladsaxe Internationale Venskabsforening.
Der er orienteringsmøde om årets venskabsbyrejse den 19. april på Gladsaxe Hovedbibliotek.