Tirsdag den 16. Marts 2004


Hærværk mod natteravnene

Beskidte tilråb og hærværk mod Gladsaxes natteravne.
Så sent som i går kunne vi ellers her i Nyhedsmagasinet fortælle, at de uniformerede
forældregrupper på bare få måneder har fået etableret en god kontakt til de unge.
Men i weekenden opstod der problemer i Høje Gladsaxe, fortæller natteravnenes formand, Henrik Haurholm:
 
"Der er jo den der lidt unge gruppe i Høje Gladsaxe, som har det med at være lidt vilde ind imellem. Og de hyggede sig i fredags, hvor vi sad inde i vores lokale. De buldrede på ruderne og råbte efter os og så fik de smadret den ene af ruderne. Men om det var specielt minded på os, det tør jeg ikke sige".
 
Fredagens sammenstød i Høje Gladsaxe får denne kommentar fra Flemming Larsen, formand for fællesdriften:
"Jeg har først lige fået at vide, at der har været nogle problemer, så jeg ved ikke nøjagtigt, hvad det går på. Men selvfølgelig lyder det ikke særlig smart, så det er kedeligt. Det er jo de samme unge, som skal have det værested, som vi har forsøgt at få op at stå i lang tid. Og lige præcis at lave sådan noget her, det er jo ikke noget der lige gør, at de får flere over på deres side, som er interesseret i at hjælpe dem", siger Flemming Larsen.

Problematisk oprensning af Bagsværd sø

Gladsaxe kommune skal være pioner i den tocifrede millionklasse, hvis Bagsværd sø skal renses helt til bunds.
Ingen andre steder er alt bundslammet fra en sø nemlig blevet taget op, tørret, kørt væk, og det afdryppede vand ført tilbage til søen, sådan som det er planlagt for Bagsværd sø.
 
Det seneste oprensningsprojekt er udarbejdet i teknik- og miljøforvaltningen i Gladsaxe kommune. Tidligere er et af de ellers mest velrenommerede rådgivningsfirmaer på området, Carl Bro A/S, på det nærmeste blevet smidt på porten som rådgiver. Løsningsforslagene var simpelthen ikke gode nok.
 
Den kommunale model er netop blevet tjekket hos Dansk Hydraulisk Institut, som anbefaler, at der dels udføres en række yderligere laboratorieforsøg og et egentligt pilotforsøg.
Begge dele kan laves for 3,5 millioner kroner.
Munder forsøgene succesfuldt ud, så vil selve hovedprojektet til hen ved 70 millioner kroner kunne sættes i gang.
Her skal 230.000 kubikmeter slam suges op, og vandet skal så, afhængig af renheden, enten sendes i kloakken eller tilbage i søen.
Oprensningsprojektets videre skæbne skal drøftes i det politiske miljøudvalg i næste uge.

Spørgsmål til nyt samarbejde

Det nye samarbejde omkring Gladsaxes støttekrævende børn og unge er i dag til drøftelse i
børne- og undervisningsudvalget, hvor SF´s Ida Krogh vil stille spørgsmål til
samarbejdet, ligesom hun har gjort det tidligere i socialudvalget:
"Ja det synes jeg er ganske naturligt at gøre, fordi de udvalg skal jo samarbejde meget, de arbejder jo sammen om de samme børn, og de skal have samme reference til hvad der foregår. Nu skal en helt ny organisation træde i kraft, og derfor er det meget nødvendigt, at de to udvalg kender hinandens kultur, og jeg må da indrømme, at jeg godt kan være lidt betænkelig ved det, når jeg sådan læser socialforvaltningens udmeldinger, det tyder da på, at der er nogle ting vi skal have snakket om. Og jeg håber da, at det går godt, men vi skal kende udgangspunktet og det skal begge forvaltninger og udvalg kende. Og derfor rejser jeg sagen endnu engang", siger Ida Krogh.

For stor succes med søndagsåben

Kunderne er glade, naboerne rigtig sure.
Butiksåbningen om søndagen er blevet så stor en succes for Fakta på Stengårds Alle i Gladsaxe, at der søndag efter søndag er både parkeringskaos og øget trafikstøj til gene for beboerne i området.
Lukkeloven gælder også for butikker, der har fået lov til at holde åbent om søndagen, men loven indeholder ikke bestemmelser omkring støj eller parkeringsforhold.
Supermarkedet på Stengårds Alle betegnes i Gladsaxe kommune som en eksisterende lovlig butik, der har anlagt det godkendte antal p-pladser. Derfor kan kommunen ikke gøre noget i forhold til naboernes klager, men henviser i stedet til politiet.

Iransk nytårsfest

I dag starter den persiske nytårsfest Nowroz.
"Nowroz betyder ny dag. Og så laver vi en stor fest, det er tradition. Der kommer 400 – 500 mennesker og vi laver tre bålpladser", fortæller Said Tayebi, formand for Hafez kulturelle forening i Gladsaxe.