Onsdag den 17. Marts 2004


SIND: Handleplan er for overordnet

Der mangler målsætninger og forståelse for sindslidende.
Sådan lyder lokalforeningen af SIND´s kritik af kommunens oplæg til handlingsplan for voksne med særlige behov:
Der er ikke nogen plan, de siger det er en handlingsplan, men der er ingen plan i det vi kan læse. Der er ingen målsætninger, ingen målgruppebeskrivelse, ingen behovsvurdering og inden vurdering af udbud og tilbud i forhold til borgernes behov. Det vil sige vi kan ikke rigtig se, hvad det er de vil. Det er for overordnet. Og så er det også ligesom de er kommet med den her plan, før de er kommet med nogle kvalitetsstandarder og nogle visitationskriterier, og vi kan ikke se, om kvalitetsstandarden er sænket eller hvad de har af planer", siger Hanne Colding fra SIND´s lokalforening i Gladsaxe.
Handleplanen er til debat på socialudvalgets møde i dag.

Politisk uenighed om oprensning af sø

Det er ikke en kommunal opgave at drive grundforskning. Det mener John Althoff-Andersen, medlem af miljøudvalget i Gladsaxe, der i næste uge igen skal drøfte en oprensning af Bagsværd sø.
Men socialdemokraten er imod det omkring 70 millioner kroner dyre projekt, der, bortset fra små ti millioner, betales af kommunekassen: "Når jeg kigger rundt i det kommunale landskab, så er der masser af ting, vi kan bruge penge på. Som kommune skal vi ikke lave pilotprojekter og opfinde noget nyt, men benytte kendt teknologi. Projektet bør også være af mindst regional interesse, for ikke at sige national eller en sag for EU".
Miljøudvalget skal drøfte sø-rensningen på næste torsdag.

Kommunestrategi vedtaget

I sidste uge blev Gladsaxes første kommunestrategi vedtaget.
Strategien indeholder de vigtigste målsætninger for Gladsaxe de kommende år, og er samtidig resultatet af et nærmest historisk samarbejde på tværs af de politiske partier.
En tilfreds borgmester Karin Søjberg Holst sagde på onsdagens byrådsmøde:
"Jeg synes det er lykkedes at formulere nogle overordnede politiske pejlemærker der understreger, hvad vi i Gladsaxe gerne vil være kendt for. Kommunestrategien er to-delt: Den ene del er tværgående og drejer sig om nogle fælles principper for Gladsaxe kommune, f.eks. at borgerne kan forvente at få svar på henvendelser i løbet af kort tid og i et forståeligt sprog. Eller at borgerne i højere grad kan vælge mellem forskellige tilbud på samme serviceydelse. Den anden del af strategien opstiller nogle overordnede målsætninger for nogle udvalgte hovedaktivitetsområder, f.eks. mål for vores aktiviteter for ældre, børn og handicappede voksne". Den nye kommunestrategi gælder for resten af valgperioden, det vil sige frem til 1. januar 2006.

Medarbejdere svømmer gratis

De kommunalt ansatte i Gladsaxe er bogstaveligt talt på ud på dybt vand.
I hvert fald har knap 6.000 ansatte fået et tilbud fra arbejdsgiveren Gladsaxe kommune om gratis svømning to gange om ugen i hele skoleåret.
’Svøm dig glad’, er filosofien bag motionstilbuddet, der foregår i Bagsværd svømmehal efter normal lukketid kl. 20 på hverdagsaftener.
Foreløbig har omkring 100 ansatte taget imod, og kun ansatte med gyldigt legitimationskort kommer ind.
Den gratis svømmeordning skal evalueres senere på året, men der er endnu ikke sat nogen succeskrav op omkring, hvor glade medarbejderne skal blive, eller hvor mange, der skal deltage for, at det er den ekstra åbningstid værd.