Torsdag den 18. Marts 2004


IT integreres i undervisningen

Gladsaxes skoler går nye tider i møde.
Fremover kommer IT til at fylde meget mere undervisningen, fortæller medlem af skolerådet, Finn Hansen, som har været med til at udarbejde et forslag til en helt ny IT-strategi for folkeskolen:
 
"Tre ting går igen i strategien: Den første er en fortsættelse af den udvikling der har været med maskiner og netværk og udstyr. Den anden handler om at bruge udstyret i undervisningen. Og så er der den tredje og måske mest komplicerede, men også mest spændende, at IT griber ind i kommunikation og samarbejde på skolerne, således at folkeskolen kommer til at fungere anderledes. Det kan f.eks. være e-mail kommunikation, samarbejde over internettet og andre ting, hvor IT kommer ind og ikke bare er et værktøj men bliver en del af samværet i skolen. Vi håber det vil betyde, at eleverne kommer ud med nogle kvalifikationer inden for IT, dvs. at de kan betjene de mest almindelige programmer og arbejde med IT-værktøjer. Og for det andet kommer de selv til at udforske IT-verdenen".
 
Det nye forslag til IT-strategi er til høring i skolebestyrelserne ind til sommerferien.

Psykisk syg mand dømt for overfald

En 55-årig psykisk syg mand er blevet dømt til behandling efter et overfald på en medarbejder på Bocentret Ringbo i Bagsværd.
Den 55-årige forsøgte at stikke plejeren ned med en brødkniv, men medarbejderen på
bocentret undslap og kom ikke noget til.
Den psykisk syge mand blev desuden dømt for et lignende overfald sidste sommer, denne gang på en kammerat, der heller ikke kom alvorligt til skade.
Den 55-årige beboer fra Ringbo kunne i retten i Gladsaxe ikke huske noget af det der var sket, men han modtog behandlingsdommen, der ikke er tidsbestemt.

Finder ny sø i Tv-byen

Det planlagte byggeri af Gyngemosepark i Mørkhøj er igen kommet på gyngende grund.
Forleden dukkede nemlig en helt ny sø op i Tv-byen.
Københavns amt var for bare tre uger siden ude at besigtige en mindre sø på stedet.
I søen blev der fundet naturlig plantevækst og amtet kunne herefter fastslå, at der var tale om en permanent sø omfattet af naturbeskyttelsesloven.
 
I denne uge måtte amtet så igen en tur i gyngemosen.
Det viser sig nemlig, at der ligger en anden og endnu større sø i området - endda én af de mest kendte i kongeriget. Den optræder nemlig utallige gange i tv-programmet Bamses Billedbog, og er kendt af børn som "Bamsesøen". Til gengæld figurerer den hverken på kort eller luftfotos.
 
Nu har amtet været ude at "se giraffen" og konstateret, at det ér en rigtig sø med plante- og dyreliv. Og også "bamsesøen" er derfor omfattet af naturbeskyttelsesloven, hvilket betyder, at det kræver en dispensation, hvis der skal bygges ved søen.
Bygherren Sjælsø Gruppen har allerede søgt om- og fået dispensation til at bygge ved den mindste af de to søer.

Lokal surhed over værnepligt

Interesseorganisationen Folk & Forsvar i Københavns amt vender sig kraftigt imod regeringens planer med forsvarets fremtid – en fremtid, der blandt andet kan komme til at indebære en værnepligt på tre måneder.
Erling Schrøder, socialdemokrat og socialudvalgsformand i Gladsaxe, er også formand for Folk & Forsvar i amtet:
"Det er afgjort for lidt med tre måneder. På den tid kan man kun lære brandslukning, og det har vi gode folk til i forvejen. Vi skal minimum op på seks måneder, og værnepligten skal gælde alle for at sikre, at vi kan finde de forsvarsvillige i befolkningen, der er egnede til militære karrierer. Vi skal have infanterister og de skal lære kampsport. Det her er alvorligt, det er Danmarks fremtid, det handler om, så politikerne må høre på os".

Automatisk bibliotekslån

Når lånerne på Gladsaxe hovedbibliotek fremover siger farvel og tak efter at have plyndret hylderne for bøger, plader og andet godt, så siger de farvel til en maskine.
Biblioteket har nemlig indført selvbetjeningsautomater, som lånerne fremover skal benytte.
Bibliotekschef Charlotte Plenge siger: "Lånerne har taget godt imod automaterne, specielt er børnene ganske vilde med dem. Det har heller ikke til nu været et problem for folk at skulle huske en pinkode mere. I løbet af et halvt års tid regner vi med, at 80-90% af udlånene foregår via selvbetjeningen".
Med tiden er det også meningen at installere selvbetjente afleveringsautomater.