Fredag den 19. Marts 2004


Mandatsvig og bedrageri for 7,5 millioner

I dag falder der dom mod en 51-årig tidligere direktør i et af Gladsaxes ellers meget velanskrevne bilbilfirmaer.
Firmaet gik i betalingsstandsning i november 2002. Ifølge anklageskriftet har direktøren lænset firmaet for 7,5 millioner kroner over en toårs periode. Blandt andet skulle han have overført 2,2 millioner direkte til egen konto, mens det i firmaets regnskaber så ud som om, pengene var indbetalt til told og skat.
Millionerne er formentlig for længst væk. Den dygtige bilsælger satte angiveligt en del til ved at investere i en smart restaurant i Hornbæk, der siden er gået konkurs.
En tilsynsførende fra Sø- og Handelsretten indledte i slutningen af 2002 en nærmere undersøgelse af firmaets regnskaber, og bedrageriafdelingen hos Gladsaxe politi satte to mand på efterforskningen af de 170 bilag i sagen.
Retten i Gladsaxe har afsat tre dage til behandlingen af sagen, som både handler om anklage for mandatsvig og bedrageri.
I særligt grove tilfælde kan straffen være op til otte års fængsel, mens de mildere kan udløse bødestraf og samfundstjeneste.

Musikpris til ungt slagtøjstalent

I morgen bliver den prestigefyldte Gladsaxe Musikpris uddelt.
Prisen går i år til 27-årige David Hildebrandt, og han er et talent lidt ud over det sædvanlige.
Som helt ung blev han juniordanmarksmester i trylleri, og et par år senere opnåede han brunt bælte i karate.
Men han har aldrig før fået en pris for dét, han er allerbedst til, nemlig musikken:
"Jeg har aldrig prøvet at få en pris, uden selv at have gjort noget. Så det var rigtig dejligt at få den anerkendelse, at der er nogen der har lagt mærke til mig, at de ting jeg har lavet ikke er forgæves".
David Hildebrandt får overrakt Gladsaxe Musikpris i Høje Gladsaxe skoles festsal klokken 16 lørdag eftermiddag.

Boligselskab klagede sig til fem millioner

Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe har ved at klage over de offentlige vurderinger af boligerne sparet lejerne i selskabets afdelinger for omkring fem millioner kroner.
Selskabet har 43 afdelinger og i ti afdelinger er det lykkedes at få nedsat grundværdiansættelsen med 157 millioner indenfor de seneste tre år. Det har medført tilbagebetalinger af ejendomsskatter på 3,6 millioner, der med renter bliver til omkring 4,8 millioner kroner.
Det oplyser bestyrelsen for Arbejdernes Boligselskab i den beretning, som fremlægges for repræsentantskabet på mandag.
To klager over vurderingerne er endnu ikke afklaret. Landsretten mangler at afgøre klagesager vedrørende Kongshvileparken og Stengårdsparken.
Nedsættelserne efter klagerne har givet boligselskabet blod på tanden.
Støjniveauet i flere af afdelingerne i forbindelse med udvidelsen af motorringvej 3 kan blive næste grund til at søge værdinedsættelser.

C: Målret forebyggende hjemmebesøg

Tilbuddet om forebyggende hjemmebesøg til ældre over 75 skal fremover være mere
målrettet.
Det mener det konservative medlem af socialudvalget, Henrik Sørensen.
"Gladsaxe kommune bruger mere end 2,5 millioner kroner på forebyggende hjemmebesøg til alle over 75. Og fra konservativ side har vi ønsket at se, hvad effekten af disse besøg er. Det har i 2003 resulteret i 300 henvisninger til forskellige former for hjælp. Deraf er f.eks. 26 blevet henvist til hjemmeservice. Vi undrer os over, om det her er den rigtige måde at ramme den målgruppe man skal have fat på ved de hjemmebesøg. Vi synes, at over 8000 kroner pr. hjemmebesøg, hvis man ser i forhold til de resultater der er, det er en dyr pris. Vi kunne godt tænke os, at man prøvede at optimere ordningen, så man rammer den, der rent faktisk har brug for hjælp", siger Henrik Sørensen fra det konservative folkeparti.

Irma flytter på øde ø

Irma Henriksen, forfatter og tidligere medlem af Gladsaxe byråd, er parat til at forlade
hjemmet i Bagsværd og flytte på en øde ø.
Hun er i sit livs form, og derfor har hun netop meldt sig som deltager i tv-programmet
"Robinson ekspeditionen". Og hvis Irma Henriksen kommer med i programmet, der går ud på at overleve 48 dage på øen, ja så vil hun bl.a. trække på erfaringer fra sine fire år i Gladsaxe byråd:
"Jeg synes, jeg har levet med strategier det meste af mit liv og det her, det handler jo også om strategi. Og så er jeg i meget god form, min alder taget i betragtning, jeg træner 3 gange om ugen på fitnesscenter og jeg går 2 timer hver dag. Så hvorfor ikke?
Når jeg har meldt mig, så er det måske også for at få lidt opmærksomhed, det kan alle mennesker jo godt lide. Men det er også for udfordringen, for at afprøve mig selv og se, hvordan jeg tackler de her situationer. Jeg har jo før prøvet at være i pressede situationer, både politisk og privat", siger Irma Henriksen.
Producenterne bag "Robinson Ekspeditionen" er ikke færdige med at udvælge deltagere, så der går endnu nogle uger, før Irma Henriksen får at vide, om hun skal med til Malaysia til april.

Spillerlicens til AB

I dag bliver der tændt et lille lys i det resultatmæssige og økonomiske mørke, som superligaklubben AB ellers befinder sig i.
Spillercertifikatet til den nyindkøbte nigerianske angriber Yaro Yaro skulle efter al sandsynlighed lande på ABs bord i dag, så angriberen kan være med i udebanekampen i Farum på søndag.
Ifølge ABs sportsdirektør Peter Rasmussen har det været en lang og hård proces at nå så langt.
"Uden hjælp fra DBU, entreprenørfirmaet Kemp & Lauritzen, som arbejder i Nigeria, samt hjælp fra vores tidligere spiller, Abdul Sule, så var der gået lang tid endnu. Forretningsmoral og etik er lidt anderledes på de kanter", siger Peter Rasmussen.
Yaro Yaro er den af de nye spillere hos AB, der har vist de bedste takter i træningskampene, og forventningerne til hans måske frelsende indsats i angrebet er da også store.