Tirsdag den 23. Marts 2004


Målrettet indsats mod indbrudstyve

Nu går Gladsaxe politi målrettet efter at få nedsat antallet af villaindbrud og samtidig få antallet af opklaringer sat i vejret.
Sidste år blev der anmeldt 4.677 ejendomsforbrydelser, herunder villaindbrud, og der blev kun rejst sigtelser i 11% af sagerne. Og det er for lidt, siger vicepolitimester i Gladsaxe, Ole Weikop:
"Vi har inddraget både nærpolitifolkene og de kørende patruljer i denne målrettede indsats. På den måde håber vi at kunne dæmme op for de mange indbrud, virke afskrækkende, og samtidig også få sat opklarings og sigtelsesprocenten i vejret".
Sigtelsesprocenten indenfor sædelighedsforbrydelser ligger i Gladsaxe på 61, og på næsten 80%, når det gælder voldsforbrydelser.

Nedgang i solgte biografbilletter

Der blev solgt godt 12 millioner biografbilletter i Danmark sidste år. Det lyder af mange, men er faktisk en tilbagegang på 5% i forhold til 2002, viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik.
I Gladsaxe bio var tilbagegangen endda endnu større, nemlig på hele 15% siger biografleder Per Grunnet:
"Det skyldes to ting. Dels filmene og dels publikums vaner. De rigtig store succeser sidste år var for unge og unge voksne op til de 35 år. Omegnsbiograferne, herunder også Gladsaxe bio, henvender sig specielt til familierne og voksne over 35 år. Udbuddet af film for de kategorier var ikke særlig godt sidste år. Til gengæld er vi kommet godt af sted i år med fx 6.000 solgte billetter til Bjørnebrødre, og så er der gode film på".

Udvist efter at have stjålet to øl

Søndag aften stjal han to dåseøl fra en tankstation i Gladsaxe. Mandag blev han sat på et fly ud af landet.
Den hurtige ekspedition fra politi og udlændingestyrelses side gik ud over en 31-årig somalier, der i et par måneder har opholdt sig hos landsmænd i Gladsaxe.
De var dog åbenbart blevet trætte af selskabet og havde smidt den 31-årige ud.
Butikstyveriet, samt ikke mindst det faktum at han ikke havde en krone på lommen, betød altså en udvisning i ekspresfart.

Telt på biblioteket

Eleverne på Gladsaxe skole er fulde af gode historier.
Derfor er der nu sat et særligt "fortælletelt" op på skolens bibliotek:
"Vi skulle have fokus på fortælletraditionen og fortællegenren. Og alle de små historier eleverne går og fortæller i hverdagen kunne vi godt tænke os at få mangfoldiggjort. Derfor valgte vi at sætte fortælleteltet op", siger Pia Hansen fra Gladsaxe skoles bibliotek.

Velbesøgt temamøde om hospice

Interessen var stor, da Ældrerådet i Gladsaxe i går eftermiddag inviterede til temamøde på omsorgscentret Kildegården.
Temaet for mødet var hospice, og sygeplejerske Anny Våbensted fortalte:
"For mange mennesker kan det være svært at skulle tage den beslutning, og der er mange der venter længe, fordi det re ligesom at sige, at når man først vælger det, så er det fordi, at så ved man, at ens liv er meget begrænset".

Lukket for haveaffald næste 14 dage

Lige som havesæsonen står over for sin begyndelse, så stopper muligheden for at komme af med haveaffaldet på genbrugsstationen i Gladsaxe. Dog kun for 14 dage mens pladsen udvides, siger forsyningschef i Gladsaxe kommune, John Jensby:
"Den indsamlingsordning vi har med at hente haveaffald ved vejene bliver ikke berørt af denne midlertidige lukning, som jo altså kun gælder haveaffald.
Med indvielsen af den nye plads den 2. april er genbrugsstationen klar til det helt store rykind i den efterfølgende påskeuge.