Mandag den 29. Marts 2004


Masser af biltyverier i Mørkhøj og Bagsværd

En massiv bølge af biltyverier har ramt Mørkhøj og Bagsværd.

Fra torsdag til fredag sidste uge blev der anmeldt ikke færre end 22 tyverier fra biler i området overfor Tv-byen, blandt andet Stavnsbjerg Alle og Juni Alle, og i Bagsværd omkring Jægergangen, Klintemarken og Frodesvej.

Tyverierne er primært gået ud over tre bilmærker: Volkswagen, Audi og Skoda, og tyvene går især efter bilradioer med cd-afspillere og værdigenstande som dyre solbriller og Cd´ere.

Gladsaxe politi vil meget gerne i kontakt med folk, som har set noget mistænkeligt natten til torsdag og natten til fredag.


Oprensning af sø udsat

Det har lange udsigter at få oprenset Bagsværd sø på den helt tilbundsgående måde.

Et pilotprojekt til 3,5 million kroner, som skulle have afklaret en række tekniske spørgsmål, inden den store oprensning skulle gå i gang, er nemlig blevet skudt ned.

For selv om byrådet i Gladsaxe over en årrække har afsat mere end 40 millioner til rensningen, så ligger millionerne til pilotprojektet udenfor det indgåede politiske budgetforlig.

Socialdemokraten John Althoff-Andersen har tidligere slået til lyd for, at det ikke er en kommunal opgave at drive grundforskning, sådan som pilotprojektet næsten har karakter af.

Venstre har heller ikke været begejstret og har nu sat hælene helt i, og på miljøudvalgets møde i forrige uge blev sø-rensnings-projektet pillet helt af dagsordenen og henvist til at indgå i budgetdrøftelserne mellem partierne senere på året.

(Hør mere i lydudgaven af Nyhedsmagasinet)


Forslag om affaldsøer

Det skal være lettere for Gladsaxe-borgerne at komme af med skraldet.

Det mener de konservative, som derfor foreslår, at der bliver etableret affaldsøer rundt omkring i kommunen:

"Det skal være lettere for folk at komme af med fraktioner, som i dag kun kan afleveres på genbrugsstationen. Rundt omkring i kommunen skal vi, sammen med boligselskaber og næringsdrivende, give dem mulighed for at indsamle flere fraktioner. Vi har set det på vores studietur til Sutton, hvor man har en lang række affaldsøer rundt omkring i kommunen. Og det fungerer alle tiders", siger Henrik Sørensen, medlem af miljøudvalget, som netop nu diskuterer fremtidige indsatsområder i forbindelse med udarbejdelsen af den ny affaldsplan.

Og det konservative forslag om at etablere affaldsøer indgår nu i det videre arbejde med planen.


Fortsat medlemsfremgang hos DF

Dansk Folkeparti glæder sig over fortsat medlemstilgang i Gladsaxe.

I de seneste år har partiet haft en lokal fremgang på ca. 10 procent - uden at have gjort nogen særlig indsats for at kapre nye medlemmer, siger formand Kristian Niebuhr:

"ikke andet end den aktivitet vi har, når der er nogle offentlige møder eller på budgetdagen. Vi går ikke ud og laver store hvervekampagner, det lader vi vores moderparti om, som jo jævnligt har annoncer i lokalavisen".


Falsk stempel og underskrift på sygedagpengeblanket

En 28-årig mand fra Søborg mistænkes for uberettiget at have hævet små 10.000 kroner i sygedagpenge.

Det er vågne folk i Gladsaxe kommune, der har opdaget den sandsynlige svindel, og som nu har sendt sagen til bedrageriafdelingen hos Gladsaxe politi.

Kommunen fik en sygedagpengeblanket tilsendt angiveligt fra et firma i Hvidovre, gældende den 28-årige. Men både firmastempel og underskrift er falske.

Der er derfor mistanke om dokumentfalsk, og Søborgenseren bliver en af de nærmeste dage tilsagt til nærmere afhøring hos politiet.