Tirsdag den 30. Marts 2004


Forældre: Trafiksikkerheden skal forbedres ved Vadgård skole

Forældrene på Vadgård skole vil forbedre trafiksikkerheden for eleverne.
Det viser en spørgeskemaundersøgelse, som skolens bestyrelse har lavet for at undersøge
behovet for at få en skolepatrulje:
"Vi har to store vejkryds: Et vejkryds ved Stengårds Alle som er meget befærdet og et vejkryds ved Buddingevej som er meget befærdet. Det kan give de problemer, at børnene ikke når over og havner ude på midterhellen og det virker meget utrygt. Et andet problem er, at lyskurven ved Stengårds Alle ikke altid reagerer på cykler, og det resulterer i, at de mister respekten for det grønne og det røde lys", siger Find Panton, medlem af bestyrelsen på Vadgård skole.

Ø: Spørgetid skal være mere brugervenlig

Spørgetiden i forbindelse med Gladsaxe byråds møder skal være mere brugervenlig.
Det mener enhedslisten, som på næste byrådsmøde vil foreslå, at man ændrer på reglerne, så borgerne fremover kan få svar på deres spørgsmål med det samme:
"Vi har oplevet mange gange at folk bliver meget skuffede og en gang imellem vrede, når de stiller spørgsmål og så kan de få svar når der er gået 2 – 3 timer. Det er ofte skolespørgsmål og så kommer der forældre som har været på arbejde og har hentet børn. De møder op klokken 18 og så kan de vente ellers er de nødt til at gå før de får svar. Det er meget trist at det skal være sådan, og der er ingen grund til ikke at gøre det anderledes. Det vil være mere brugervenligt, mere borgervenligt. Og det vil måske skabe mere interesse omkring byrådsarbejde og kommunalpolitik", mener Emilce Nielsen, medlem af Gladsaxe byråd for enhedslisten.

Nikkede betjent en skalle

En 18-årig mand fra Gladsaxe bliver nu sigtet for vold mod tjenestemand i funktion efter flere episoder ved bodegaen Lillebror på Buddinge Hovedgade natten til lørdag.
Her blev politiet flere gange tilkaldt for at få ro på gemytterne, der, med den berusede 18-årige i centrum, var kommet en del i kog.
Anden gang, politiet ankom, var der et slagsmål i gang udenfor bodegaen.
Den 18-årige blev anholdt og bragt til stationen. Men på vej ned i detentionen nikkede den unge mand en af betjentene en skalle.
Betjenten slap med en skramme over det ene øje og kunne efter endt skadestuebehandling genoptage sin tjeneste.

Forældre spiller basket

Sportslig succes såvel som trivsel i idrætsklubben afhænger i høj grad også af forældrene.
Derfor har Gladsaxe Basketball Klub oprettet et særligt hold for forældre, fortæller Carsten Plannthin:
"Det giver en bedre forståelse for, hvad børnene laver i klubben. De forstår spillet og de kommunikerer bedre sammen, og alle børnene i klubben føler sig utrolig trygge ved at have så mange forældre omkring. Der er altid nogen at snakke med og hygge sig med".
Og opbakningen til forældrebasket har været stor.
Sussie Thorbøll har to drenge i klubben og er i dag selv aktiv spiller:
"Min mand og jeg har været med hver søndag når de har spillet kamp og siddet og heppet på dem fra sidelinien. Og på et tidspunkt tænkte vi: Måske skulle vi vide lidt om, hvad det var vi sad og råbte til dem de skulle gøre. Så blev forældrebasket oprettet. I den ene ende af hallen træner drengene og i den anden ende af hallen løber vi forældre rundt og prøver at ramme kurven. Og det har vist sig at der er flere der er interesserede, vi er en 10 – 12 stykker. Og vi har fået et godt socialt netværk, alle forældre kender hinanden og er begyndt at interessere sig ligeså meget for basket som vores drenge gør. Og det betyder, at der er stor opbakning til drengenes kampe".

Kendt?

30 - 40 unge fra Club 222 på Buddingevej er lige nu ved at lægge sidste hånd på en helt ny musical.
Musicalen hedder "Kendt?" og den handler om dét, pludselig at blive berømt og, ikke mindst, om bagsiden af medaljen:
"Når man er kendt så er det slet ikke så sjovt som man går og tror, fordi der er en bagside af medaljen. Man er f.eks. ikke så meget sammen med vennerne, og det er jo ikke så hyggeligt, når man gerne vil være sammen med dem, og udenfor døren står der bare en kæmpe flok, der gerne vil have autografer", fortæller de medvirkende.
"Kendt?" spiller i morgen onsdag og igen torsdag på Vadgård skole.