Torsdag den 4. November 2004


Sygedagpengeindsats har båret frugt

Resultaterne af en længerevarende indsats i Gladsaxe for at få nedbragt antallet af borgere på
sygedagpenge begynder nu at vise sig.
Det fortæller en tilfreds arbejdsmarkedschef, Anders Mørk Hansen:
"Vi har i en længere periode bare fokuseret på, hvad der er bedst for borgeren og bedst for systemet, forstået på den måde, at vi nok i en lang periode, ligesom andre kommuner i landet, har haft folk på sygedagpenge i for lang tid. Og det er ikke godt, hverken for dem, de fleste vil jo gerne tilbage til et arbejde, eller for kommunekassen, groft sagt. Så vi har lavet et større fokus på området. Vi har grebet meget tidligt ind, vi prøver at tage folk der bliver syge så tidligt som muligt, så de meget gerne skulle blive på den arbejdsplads de er på. Vi prøver løbende i sagsbehandlingen hele tiden at snakke med folk om "Hvad nu hvis du ikke kan komme tilbage til dit gamle job? Hvad gør du så og hvordan kan vi hjælpe dig med det?". Og det har altså givet den effekt, at antallet af sygedagpengesager virkelig er faldet på det seneste, og det er vi ret stolte af".

Værelser på plejehjem en skamplet

Den ældste del af plejehjemmet Kildegården i Søborg er en skamplet på Gladsaxe kommune.
De 10 m2 store cigarkasser uden bad og toilet er helt utidssvarende og burde ikke tilbydes borgerne. Det mener Ivan Mortensen, der på vegne af sin gamle mor netop har sagt nej til et af værelserne:
"Allerede i 1958 sagde den daværende socialudvalgsformand, Nanna Rasmussen, at værelserne var utidssvarende, men der er ikke sket noget siden. Min mor er dement, lider af inkontinens og er dertil en meget prober dame. Sådan et værelse er ikke et værdigt tilbud til hende eller for den sags skyld andre ældre mennesker".

Stak overfaldsmand med kniv

I dag udløber den første varetægtsfængsling af den 47-årige mand, der for 13 dage siden stak en kniv i halsen på en mand, der overfaldt ham.
Den 47-årige opholdt sig i sit kolonihavehus på Klausdalsbrovej, da han blev opsøgt af en 52-årig mand, der ville banke ham. Angiveligt fordi den yngste af mændene gennem længere tid havde chikaneret den ældre, der havde overtaget den 47-åriges tidligere kæreste.
Mødet mellem de to mænd udviklede sig til et slagsmål, hvor den 47-årige på et tidspunkt trak en kniv, som han stak i halsen på den anden mand.
Politiet kom til og fik skilt de to ad. Den ene blev kørt på hospitalet for at blive lappet sammen, den anden blev bragt med på politistationen.
Dagen efter blev han varetægtsfængslet foreløbig til i dag, hvor fængslingen formentlig bliver udvidet med yderligere et par uger, så efterforskningen kan afsluttes.

Kons: Socialdemokraterne tænker kun på Høje Gladsaxe

De borgerlige går kun ind for fri konkurrence i deres partiprogram - i virkeligheden forholder det sig anderledes.
Det mener socialdemokraten John Althoff-Andersen, der tidligere her i Nyhedsmagasinet har udtrykt undren over, at bl.a. de konservative er imod en udbygning af Høje Gladsaxe centret, da det netop vil gavne den fri konkurrence, mens de konservatives Henrik Sørensen
mener, at John Althoff-Andersen er fuldstændig ligeglad med de konsekvenser, en udbygning vil få for handelen på Søborg Hovedgade.
John Althoff-Andersen siger:
"Jeg kan ikke lide, at Henrik Sørensen udtaler sig om noget, jeg har sagt, når jeg ikke har sagt det. Jeg har jo ikke sagt, jeg er ligeglade med Søborg Hovedgade, Søborg Torv eller Buddinge Centret, min familie kommer selv dernede. Men jeg vil gerne holde det på det politiske plan. Hvorfor tør venstre og de konservative ikke åbne op for fri konkurrence og hvor er borgerne henne i Mørkhøj og store dele af Søborg? Man skal ikke varetage små handlendes interesser, hvis ikke de kan tåle konkurrence, så er der bare ikke noget at gøre. Men mit udgangspunkt er så sandelig ikke at lukke forretninger, de lukker sig selv, hvis ikke de kan klare konkurrence. De borgerlige beviser jo, at de ikke går ind for fri konkurrence. Det kan godt ske, at de gør det i deres partiprogram, men i virkeligheden gør de det jo ikke".
Til det siger den konservative Henrik Sørensen:
"Jeg vil byde John Althoff-Andersen velkommen i den liberale borgerlige klub, fordi det som John Althoff-Andersen taler for, det er, at vi slet ikke skal have nogen planlovgivning og vi skal bare have lov til at bygge de butikker vi vil rundt omkring. Det er da et politisk synspunkt og det er ærligt og det er meldt ud. Jeg varetager som politiker Gladsaxe-borgernes interesser. Det er klart, vi ikke skal beskytte handelen. Den skal klare sig selv og er også udsat for meget konkurrence. Men i Lyngby, hvor de har et storcenter, er al handel på koncentreret på Lyngby Hovedgade og på Klampenborgvej. Der vil ikke blive givet tilladelse til at bygge et storcenter i Virum, for det vil ikke kunne klare sig. Og det er det vi siger: Lad os nu få en udvikling. Vi har fra konservativ side peget på, hvordan man kan udbygge Søborg Hovedgade og vi er kommet med forslag til, hvordan man kan udbygge og styrke handelen i Bagsværd. Men det siger Althoff-Andersen og socialdemokraterne ikke noget til. Det eneste, der er i spil for dem, det er Høje Gladsaxe, Høje Gladsaxe og Høje Gladsaxe, og så er de ligeglade med resten af kommunen".